Norges Basketballforbund / Nyheter / 2022 / Gjenåpning av regionalt seriespill for unge
Foto: Marianne Maja Stenerud
Foto: Marianne Maja Stenerud

Gjenåpning av regionalt seriespill for unge

Etter lettelsene fra regjeringen torsdag 13. januar, vil det fra mandag 17. januar åpnes for konkurranse for de unge! Det vil åpnes for regionalt seriespill og EB-turneringer. Det blir også endringer i antall tillatte publikummere. Klubber med lag i regionalt seriespill må være klare for at kamper blir omberammet til søndag 30. januar.

Endelig blir det en mer normalisert basketballhverdag! Barn og unge vil kunne konkurrere igjen, og fra helgen 22.-23. januar vil det igjen spilles regionale seriekamper. Regionene jobber nå hardt med å få omberammet kamper som har blitt utsatt siden desember. Klubbene må derfor følge godt med på oppdateringer om nye kamptider, og allerede fra søndag 30. januar, som tidligere var satt av til DST, vil det nå kunne bli arrangert regionale seriekamper. Det vil også bli satt opp seriekamper alle helger i februar.

Regionale seriekamper for senior vil ikke bli arrangert ennå. Vi anbefaler å sjekke i Min Basket-appen for oppdateringer jevnlig kommende uke.

Det vil ikke bli arrangert seriekamper lørdag 29. januar! NBBF ønsker at så mange som mulig kan prioritere DLT/DLK.

EB-turneringer vil kunne spilles fra helgen 22.-23. januar, men med en begrensning på fire lag av gangen.

På arrangementer gjelder følgende regler:

Munnbindpåbud for publikum innendørs.

Offentlige arrangementer innendørs:

                Uten faste tilviste plasser: Maks 30 personer.

                Med faste tilviste plasser: Maks 200 personer.

Utøvere og støttepersonell ved innendørs idrettsarrangementer regnes ikke med i det totale antallet personer som kan være tilsted på arrangementet.

Treningsgrupper innenfor senior bredde bør ikke være mer enn 20 personer og holde 1 meters avstand. For øvrige treningsgrupper er avstandskravet tatt bort, men gruppene bør ikke være mer enn 20 personer.

Oppdatert veileder for gjenåpning av basketaktivitet finner du her.