Norges Basketballforbund / Nyheter / 2022 / Det lysner i Centrum
Kveldens høydepunkt i Vulkanhallen: 1,5 sekund før slutt i 2. periode tar Pat Dickert innspillet fra Ulrik Stranger-Johannessen i lufta og legger inn en buzzerscoring til 53-32 over Mustafa Dibba. Til høyre i bildet er Kevin Austria, til venstre ser vi Oliver Bojang Visnes og Ammeruds Sebastian-Ionut Slabu.
FOTO: ERIK BERGLUND
Kveldens høydepunkt i Vulkanhallen: 1,5 sekund før slutt i 2. periode tar Pat Dickert innspillet fra Ulrik Stranger-Johannessen i lufta og legger inn en buzzerscoring til 53-32 over Mustafa Dibba. Til høyre i bildet er Kevin Austria, til venstre ser vi Oliver Bojang Visnes og Ammeruds Sebastian-Ionut Slabu. FOTO: ERIK BERGLUND

Det lysner i Centrum

Centrum Tigers fikk lett spill mot et kraftig svekket Ammerud og vant med 41 poeng, men leverte uansett en overbevisende første hjemmekamp i Vulkanhallen.

Centrum Tigers – Ammerud 96-55

 – Tapet i Tromsø (73-76) var surt for oss, det kjente vi ordentlig på. Men dette var en god respons og det var godt å komme i gang, fastslo Johannes Dolven etter at Centrum Tigers hadde underholdt et entusiastisk hjemmepublikum og scoret 96 poeng.

Lagkapteinen ble kampens store spiller og ble klappet av banen 4 minutter før slutt etter å ha notert seg for 19 poeng, 14 returer og 6 assists.

Men fire spillere kom opp i tosifret score og Centrum fikk vist fram dybden som skal bli en styrke i den nye sesongen.

 

Uten importene, Kombat skadet

Riktignok var det mot et Ammerud-lag som ennå ikke har fått sine amerikanske guarder Bryan Battle og Xavier Sewell spilleklare og som har både Andreas Isaksen og Orji Okoroafor langtidsskadet – de er kanskje ikke tilbake før i januar.

Det ble ikke bedre av at Miilah Kombat måtte ha behanding i pausen etter en strekk på baksiden av høyre lår, en skade som gjør at både hjemmekampen mot Nidaros Jets søndag og bortekampen mot Oppsal onsdag er i fare for den sterke forwarden.

Ammerud sjokkåpnet med 12-0 før det var spilt to og et halvt minutt, men på ledelse 16-9 var det slutt på gjestenes dominans.

 

26-3 på 8 minutter

Centrum fikk inn en 11-0-run og var foran 20-16 før Roy Nwachukwu la en trepoenger.

Samtidig var det de grønnkleddes eneste scoring gjennom 8 minutter. Centrum innledet andre periode med 13-0 til ledelse 35-19 og hadde da fullført en 26-3-run.

Løpet var kjørt, og begge lag kunne etter hvert rotere med mange mann og gi flere uerfarne spillere mye tid.

 

– Tro mot kampplanen

– Jeg håper jo Ammerud blir fulltallige så fort som mulig, men uansett kom vi inn og gjør det vi skal og er blitt enige om. Vi har hatt en bra treningsuke, og selv om vi kom skjevt ut, var vi tro mot kampplanen vår, understreket Johannes Dolven.

– Vi klarer å bevege ballen godt og spille som det laget vi er. Vi kjenner på kamper som denne at vi er ungt lag og kan gi 100 prosent hele tiden fordi vi kan utnytte dybden vår og spille med 10., 11. og 12, mann, i motsetning til fjoråret, sa landslagsforwarden.

Øyvind Torsetnes satte 5 av 7 trepoengere, Ulrik Stranger-Johannessen hadde 17 poeng, Christoffer Heggelund styrte og endte med 6 assists.

Oliver Bojang Visnes var tilbake i Centrum-drakt etter to sesonger i Kongsberg Miners og leverte 9 poeng, 6 returer og 2 blokker – samt et par saftige dunker.

 

Flyvende Dickert

Pat Dickert debuterte i BLNO og markerte seg med trepoengere (2 av 4), aggressivt forsvar og kveldens mest spektakulære scoring. Med 1,5 sekund igjen på klokka tok Centrum timeout og Ulrik Stranger-Johannessens innspill mottok Dickert flyvende i lufta og la inn 53-32 til pause.

Giorgos Kotrotsios var også bunnsolid med 11 poeng og 10 returer, mens 16-årige Nikola Antanasijevic fikk debutere da 4 minutter gjensto og umiddelbart la sin første scoring i BLNO.

En tidlig spådom:

Centrum Tigers har et lag som blir å regne med denne sesongen, med mange som kan bidra og være med på å avgjøre. Hjemmepublikum var med på å lage godt trykk i Vulkanhallen, og lørdag øyner de seier igjen når Nidaros Jets kommer på besøk.

– Men vi gikk på en smell mot Nidaros hjemme i fjor og vet at alt kan skje, så vi må ha neste kamps mentalitet og følge en ny game plan som vi gjorde det i dag, presiserer Johannes Dolven.

 

– Kom litt sent i gang

Ammerud trenger å få nyervervelsene Battle og Sewell på banen så fort som mulig. Om det blir allerede søndag mot Nidaros Jets, er usikkert. – Jeg vet ikke, sier Marco Sanders.

– Ammerud brukte tid på å ta en beslutning i sommer og resultatet ble at vi kom litt sent i gang.

Selv om Roy Nwachukwu og Miilah Kombat var tilbake på sin gamle hjemmebane og startet kampen i stor stil, fikk de sterke forwardene en frustrerende kveld og måtte trekke ut fra kurven for å komme til avslutninger. Nwachukwu hadde 15 poeng og 9 returer og Mustafa Dibba 8 poeng og 9 returer, men Centrum vant returstatistikken overlegent, 57-36.

– En del av våre må spille utenfor normale posisjoner. Men vi skulle likevel ha fått et bedre resultat her, mente Marco Sanders.

Miilah Kombats skade kom særdeles ubeleilig for Ammerud med både Isaksen og Okoroafor ute og med en USA-duo som venter på klarsignal for spill. Nidaros Jets og Oppsal kan bli tøffe nok om Kombat, Battle og Sewell ikke blir klare.

 

Poengscorere:

Centrum Tigers: Johannes Dolven 19, Ulrik Stranger-Johannessen 17, Øyvind Torsetnes 15, Giorgos Kotrotsios 11, Pat Dickert 9, Oliver Bojang Visnes 9, Marcus Barnett 5, Laurence des Bouvrie 5, Christoffer Heggelund 4, Nikola Antanasijevic 2.

Ammerud: Roy Nwachukwu 15, Kevin Austria 8, Mustafa Dibba 8, Jonatan Hjelseth Mæhlum 8, Miilah Kombat 5, Sebastian-Ionut Slabu 5, Muhammed Mete Basan 3, Sivuyile Junior Qavane 3.