Norges Basketballforbund / Nyheter / 2022 / Asker opp på andreplass
Tayler Bennett styrte mye av Askers angrep og endte med 8 poeng, 5 returer og 4 assists. Her har den amerikanske pointguarden kommet seg fri og får avsluttet med tre Bærum-spillere rundt seg - Makana Stone (til venstre), Lea Heiene Tveteraas (nr 8) og Selma Deisz.
FOTO: ERIK BERGLUND
Tayler Bennett styrte mye av Askers angrep og endte med 8 poeng, 5 returer og 4 assists. Her har den amerikanske pointguarden kommet seg fri og får avsluttet med tre Bærum-spillere rundt seg - Makana Stone (til venstre), Lea Heiene Tveteraas (nr 8) og Selma Deisz. FOTO: ERIK BERGLUND

Asker opp på andreplass

9-1, 9-0 og 6-0 fra start i de tre første periodene ble avgjørende da Asker Aliens fikk revansj mot Bærum – som manglet både Abbey Hoff og Julie McCarthy.

Asker Aliens – Bærum 78-53

Gjestene kom til kampen med Abbey Hoff på sidelinja og uten Julie McCarthy. Den amerikanske guarden har pådratt seg kink i nakken, lagkapteinen og centeren lå hjemme med migrene.

– Vi var jo forberedt på å møte Julie og Abbey, men utnyttet det godt ved å komme oss mye inside, forklarte Siri Granheim.

Asker-kapteinen var sentral med 11 poeng og 11 returer og hjemmelaget vant returstatistikken overlegent, 53-31. Asker tok 16 angrepsreturer og ble for tøffe for et Bærum-lag der Makana Stone ble for alene som angrepstrussel.

Med seieren rykket Asker (8-4) forbi Bærum (8-3) på BLNO-tabellen.

Begge har åtte seire og tre tap burde normalt være bedre enn fire, men Asker går foran på innbyrdes oppgjør, etter at Bærum vant den første kampen med 4 poeng (78-74) og de gulkledde revansjerte seg med 25 poengs margin onsdag.

 

Ledet bare i 17 sekunder

Hjemmelaget var aller best i starten av de tre første periodene.

Asker gikk ut med 9-1, åpnet den andre med 9-0 og den tredje 6-0. Til sammen 24-1 og nesten hele forskjellen mellom de to lagene.

Bærum kom tilbake bare i førsteperioden og ledet bare én gang i kampen – i 17 sekunder. Makana Stone la en trepoenger til 13-12 for bortelaget, men Hannah Reynolds sendte Asker opp i ledelsen igjen med 14-13 før perioden var over.

– Spesielt da vi kom ut fra pausen og skulle være veldig klare for å få kuttet ned avstanden og de gikk opp i 18-20 poeng, ble det for tungt, erkjente Ola Gravem Knutsen.

 

Storkamp av Stone

Makana Stone var nærmest et angrep alene og noterte seg for 21 poeng, 19 returer, 5 assists, 4 steals og 2 blokker. Bærum-guarden var kampens store spiller, men kunne ikke forhindre at Asker reiste fra.

– Hun var god, men det var irriterende. Vi skulle stoppe henne, men lar henne få drive altfor mye, fastslo Siri Granheim.

Lagkapteinen var storfornøyd, ikke minst med dominansen under kurvene.

– Vi vinner returstatistikken klart også fordi de mangler insidespillere, men flere av våre guarder er også inne og tar viktige rebounds. Og vi har mange spillere som kommer inn fra benken og skaper energi, understreket den sterke forwarden.

 

– Unødvendig stor seier

Asker Aliens viste sin dybde med fire spillere i tosifret score og pointguarden Tayler Bennett som sentral med 8 poeng, 5 returer og 4 assists.

Hannah Reynolds var mestscorende med 15 poeng etter sterk skyting og hadde i tillegg 9 returer, Kristine Nyegaarden (11 poeng) skjøt godt da hjemmelaget skaffet seg et forsprang og Ingrid Selvik hadde en solid kamp med 12 poeng, 6 returer og 5 assists.

– Jeg syns det blir en unødvendig stor seier til Asker til slutt, 10-15 poeng for mye, sa Ola Gravem Knutsen.

– Mye fordi vi tillater for mange enkle innganger i paint og lar dem få for mange offensive returer. De får altfor mange enkle skudd på andresjanser.

 

– Tungt å stå imot

Bærum-treneren hadde regnet med å ha fullt lag før forfallene kom kampdagen.

– Det var litt dårlig timing, og hadde vi visst at vi skulle spille uten Julie og Abbey tidligere, kunne vi forberedt oss bedre. Nå møter vi et veldig voksent og fysisk lag som tar over 20 returer mer enn oss, det blir tungt å stå imot i så mange minutter. Men vi trenger erfaringene med å spille tøffere og må jobbe mer med det, fastslo Knutsen.

Bærums neste borte mot Tromsø lørdag 13. og hjemme mot Bergen søndag 14., de to lagene nederst på tabellen.

 

Asker - Ullern lørdag

De to gjenstående kampene mellom Bærum og Asker Aliens spilles begge i Nadderudhallen, 14. februar og i siste serierunde 26. mars.

Asker får besøk av Ullern lørdag i Leikvollhallen, Bærums neste kamper er borte mot Tromsø Storm Ungdom lørdag 14. januar og hjemme mot Bergen Elite dagen etter.

PS. Tre av Askers fire tap er mot serieleder Ulriken Eagles (12-0), som Bærum har to tap mot og møter igjen i Bergen søndag 22. januar.

 

Poengscorere Asker Aliens – Bærum (78-53):

Asker Aliens: Hannah Reynolds 15, Ingrid Selvik 12, Siri Granheim 11, Kristine Nyegaarden 11, Tayler Bennett 8, Andrine Bergseth 7, Fredrikke Hylen 6, Julie Skorpen 4, Karianne Øysted Sørbye 2, Kristine Lindholm 2.

Bærum: Makana Stone 21, Bodil Brokhaug 8, Selma Deisz 8, Camilla Gjerstad 7, Shiba Haji Ahmadi 6, Cecilia Riise 3.