Norges Basketballforbund / Nyheter / 2022 / – Klarte ikke stoppe Bennett
Tayler Bennett var den store spilleren i Leikvollhallen. Askers amerikanske pointguard endte med 32 poeng, 15 returer, 6 assists og sesongens høyeste effektivitet i ligaen da Ullern ble slått 72-49. Her dekkes hun av Micol Torresani.
FOTO: ERIK BERGLUND
Tayler Bennett var den store spilleren i Leikvollhallen. Askers amerikanske pointguard endte med 32 poeng, 15 returer, 6 assists og sesongens høyeste effektivitet i ligaen da Ullern ble slått 72-49. Her dekkes hun av Micol Torresani. FOTO: ERIK BERGLUND

– Klarte ikke stoppe Bennett

Ullern har alltid spilt jevnt med Asker Aliens de siste sesongene, men i Leikvollhallen lørdag var ikke gjestene i nærheten av å vinne. Tayler Bennett styrte alt og var den store forskjellen med 32 poeng, 15 returer og 6 assists – i en kamp Asker avgjorde tidlig.

Asker Aliens – Ullern 72-49

Ulriken Eagles – Tromsø Storm Ungdom 106-28

– Vi klarte ikke å stoppe Tayler Bennett, ikke i det hele tatt, erkjente Ståle Frey.

– I tillegg gjør vi altfor mange feil og har forferdelig dårlig treffprosent, la Ullern-treneren til.

Asker Aliens og Ullern har levert flere av de jevneste og beste BLNO-kampene de siste sesongene og flere ganger havnet i ekstraomganger.

Av de fem siste kampene har Asker nå vunnet fire, to av dem etter overtime – men Ullern den viktigste: 76-69 i bronsekampen i NM i fjor.

 

– Kom ut med riktig innstilling

– Vi visste de ville spille hardt og at det skulle bli en god kamp og vanligvis er det veldig jevnt mot dem. Det ble jo overtime sist da vi vant 79-72 før jul, men i dag kom vi ut med riktig innstilling. Vi skulle bare vinne denne kampen, fastslo Tayler Bennett.

24-åringen fra Fountain Valley utenfor Los Angeles spilte en av sine beste kamper i den norske ligaen.

Bennett styrte det meste for Asker, la 4 av sine 9 trepoengere og endte med 32 poeng, 15 returer, 6 assists og 2 steals.

Dermed endte hun på 42 i effektivitet, høyest i BLNO denne sesongen foran Julie McCarthy (Bærum) som hadde 40 mot Tromsø Storm Ungdom.

 

– Har mottrekk hele tiden

Ullern ledet 18-17 etter første periode og 26-25 noen minutter ut i andre periode, men Bennett sendte Asker opp i føringen med 27-26 og var arkitekten bak hjemmelagets knockout med 9-0 fra start i tredjeperioden de gulkledde vant 21-8.

– Vi hadde en del ting vi skulle gjøre for å stoppe henne, men klarte ikke å eksekutere det. Hun har mottrekk hele tiden. Hun er en veldig skytter, men hvis du går for nær, har hun «trøkk» og kommer seg forbi deg, forklarte Ståle Frey.

Laget hans hadde bare 10 turnovers, men bommet altfor mye. Spesielt på trepoengerne: 3 av 31 betyr 9 prosent treff!

– Vi hadde 1 av 15 på treerne før pause og likevel var det jevnt (28-35), påpekte coach Frey.

 

California-jul med mye trening

Tayler Bennett tilbrakte jula hjemme i California, men har ikke ligget på latsiden.

– Jeg var borte fra 20. desember til 1. januar, men har trent godt og skutt mye og samtidig fått fine dager med familien, forteller hun.

Asker har innledet 2023 med to sterke seire, 78-53 over Bærum onsdag før 72-49 over Ullern.

– Seieren over Bærum var en booster for oss, det var viktig å vinne fordi de lå rett foran oss på tabellen. Målet vårt er jo å holde andreplassen vi har nå og møte Ulriken i finale i sluttspillet.

– Laget er veldig på høyden nå, og dette var en sterk seier. Jeg er veldig fornøyd med hvordan vi fremsto i dag, sa Tayler Bennett.

 

Poengscorere Asker Aliens – Ullern (72-49):

Asker Aliens: Tayler Bennett 32, Siri Granheim 10, Ingrid Selvik 10, Kristine Nyegaarden 8, Andrine Bergseth 4, Hannah Reynolds 4, Ina Ekholt 2, Julie Skorpen 2.

Ullern: Tori Solberg Halvorsen 15, Fanny Dyngeland-Sundén 10, Micol Torresani 7, Lily Nieuwenburg Izadi 5, Sophia Priestley 4, Malin Schneidt 4, Camilla Wold Wægger 2, Aurora Grieg Toyomasu 2.

 

Ny Sanford debuterte for Ulriken

Ubeseirede Ulriken Eagles mot poengløse Tromsø Storm Ungdom gikk som det måtte gå. Hjemmelaget dominerte stort i Landåshallen og vant til slutt 106-28 etter jevnt trykk gjennom de fire periodene: 25-4, 25-8, 28-4 og 28-12.

Sju av Ulriken-spillerne kom opp i tosifret score, med 17-årige Aurora Sørbye som toppscorer på 19 poeng og ytterligere to av gullvinnerne fra U18-laget i Lundaspelen sentrale: Anna Linnea Hovig Wikstrøm og Lina Blanco med henholdsvis 14 og 5 poeng, begge fra ’06-årgangen.

Men yngst på banen var likevel Siena Sanford, datter til coach DuRell Sanford og lillesøster til Karyn (19) som nå spiller NCAA Div. 1 i Albany, New York.

Siena som er født i 2008 og bare 14 år, fikk slippe til i 6 og et halvt minutt og bidro blant annet med scoringen som fikk hjemmelaget opp i tresifret score, 100-28.

 

Poengscorere Ulriken Eagles – Tromsø Storm Ungdom (106-28):

Ulriken Eagles: Aurora Sørbye 19, Stine Hoff Austgulen 15, Anna Linnea Hovig Wikstrøm 14, Maren Hoff Austgulen 12, Celine Klett 12, Sunniva Sørbye 11, Synne Jacobsen 10, Lina Hønsi Blanco 5, Katrine Fjærestad 5, Siena Sanford 3.

Tromsø Storm Ungdom: Ingeborg Nitter Gruber 13, Vilde Havnes 4, Ingrid Elise Karlsen 4, Ingrid Johanna Sand 4, Andrea Pauline Karlsen 3.