Norges Basketballforbund / Nyheter / 2022 / – Et langt lerret å bleke
Bærum-trener Mathias Eckhoff er storfornøyd med å ha sikret seg 2,03 m lange Raivis Scerbinskis til den nye BLNO-sesongen. Latvieren og amerikanske Steffon Mitchell er X-faktorene i et lag som domineres av U18- og U16-spillere.
FOTO: ERIK BERGLUND
Bærum-trener Mathias Eckhoff er storfornøyd med å ha sikret seg 2,03 m lange Raivis Scerbinskis til den nye BLNO-sesongen. Latvieren og amerikanske Steffon Mitchell er X-faktorene i et lag som domineres av U18- og U16-spillere. FOTO: ERIK BERGLUND

– Et langt lerret å bleke

Bærum var NM-finalister i vår, men stiller til den nye sesongen med 13 nye spillere – hvorav 10 er juniorer. – Alt er mulig, men det blir en litt annen reise for oss og mye læring underveis, fastslår Mathias Eckhoff.

Raivis Scerbinskis (25) var på sin første Bærum-trening i Nadderudhallen mandag og Steffon Mitchell (24) var på plass dagen etter.

De 2,03 m lange forwardene gir sammen med kontinuitetsbærerne Stian Mjøs (33) og Sjur Dyb Berg (26) rikelig med klasse, men rundt dem er en gjeng med unggutter.

Gode spillere, de aller fleste fra Norges U18- og U16-landslag sist sesong. Men urutinerte på øverste nivå.

 

Har aldri spilt seniorbasket

– Ingen av dem har spilt seniorbasket før, men det er mye atletisme i den gruppa og de er villige til å gjøre det lille ekstra. En fin gjeng, de har gjort en god jobb for å komme dit de er nå og coachene deres har gjort en god jobb, presiserer Mathias Eckhoff.

Fem av spillerne har parallell spilletillatelse med Kolbotn og tre med Ullern, mens Alexander Eckhoff Bech og Ludvik Mürer Bergseng fra samarbeidsklubbene EB85 og Sandvika også er med i troppen som pr. i dag teller 16 mann.

 

– Fokus på prosess

Bergseng og guarden Oscar Hellebust (Ullern) var begge på Norges U16-landslag i sommer, resten er U18.

– Det er et langt lerret å bleke, så jeg tenker det er ålreit at vi har fokus på prosess og ikke resultater. Vi må finne ut hva vi kan gjøre for å konkurrere, men jeg syns det ser lovende ut, sier coach Eckhoff.

 

Finalereprise i seriestarten

Seriestarten er så tøff som det kan få blitt, Bærum – Gimle fredag er en reprise på forrige sesongs finaler, der bergenserne vant 3-1 i kamper og 76-74 i den fjerde og avgjørende i Nadderudhallen 2. mai.

– Jeg tror det blir vanskelig, de har kontinuitet og en kjernegruppe som har trent sammen i mange år nå, det er selvfølgelig gunstig for dem. Men jeg likte veldig godt det jeg så av laget vårt nylig i kampene mot Köping som er et midt-på-treet-lag i den svenske ligaen, sier Eckhoff.

 

Fra Bolivia til BLNO

Nå får han med seg Raivis Scerbinskis og Steffon Mitchell, som riktignok ikke rekker å bli spilt inn i laget. Scerbinskis er dessuten tvilsom deltaker etter at han tråkket over på første trening.

– En smart spiller som gir oss mobilitet og skyting, sier Mathias Eckhoff om latvieren nå kommer fra elitespill i Bolivia og som tidligere har spilt de to siste collegesesongene for Barry University i Florida og vært på lag med både Johannes Dolven og Lars Fredrik Espe.

– Det føles ut som et godt valg for meg å komme hit nå. Jeg var ferdig med ligaen i Bolivia for bare én og en halv uke siden, forteller Raivis Scerbiskis. Han snittet på 19 poeng og spilte 35 minutter pr. kamp for laget Carl A-Z.

 

Startet i Boston College

Steffon Mitchell kommer fra meritterte Boston College der han startet i fire sesonger og snittet på 9,1 poeng og 33 minutter i den siste.

– En veldig allsidig spiller som kan bekle 3er-, 4er- og 5er-posisjonene. Han kom på «All-Defense Team» i ACC i 2020 og vil gi oss mye, understreker Eckhoff.

 

– Litt kultursjokk

– Jeg syns det ser spennende ut, sier Stian Mjøs.

– Vi er selvfølgelig veldig unge nå, så det er et slags skifte. Jeg håper og tror Gaute (Haugen) blir med, så da er vi tre som har vært med tidligere, mens de to importene og alle andre er nye. De unge gutta har vel fått litt kultursjokk i forhold til hva de har gjort tidligere, men når de først skjønner hvordan vi skal spille, skal det gå OK, tror lagkapteinen.

 

BÆRUM

Trener: Mathias Eckhoff.

Assistenttrener: Morten Strand Myrvang (ny).

Spillere INN: Steffon Mitchell (Boston College, USA), Raivis Scerbinskis (Carl A-Z, Bolivia), Thor Blöndal Hermannsson (Thór Akureyri, Island) og spillere på parallell spilletillatelse: Jonas Øye Hansen, Brage Slott Hovstad, Herman Ingstad, Amar Pinjo og Victor Soltvedt (Kolbotn), Oscar Hellebust, Fredrik Kleivdal og Scott Priestley (Ullern), Alexander Eckhoff Bech (EB85) og Ludvik Mürer Bergseng (Sandvika). 

Spillere UT: Eric Gilchrese, Philipp Schwethelm, Shane Temara (Römerström Gladiators, Tyskland), Benjamin Alknes Cox (assistenttrener Asker Aliens), Ludvig Bergh (tilbake til Asker Aliens), Anders Lislevatn Landenget (Asker Aliens), Jørgen Kjesbu (Asker Aliens), Emil Grosse (Tyskland), Plaisir Nzitani Mukoko, Jacob Aabel, Tobias Olberg, Håkon Lund.

 

SPILLERSTALL 2022/23

Alexander Eckhoff Bech, Sjur Dyb Berg, Ludvik Mürer Bergseng, Jonas Øye Hansen, Gaute Haugen, Oscar Hellebust, Thor Blöndal Hermannsson, Brage Slott Hovstad, Herman August Ingstad, Fredrik Kleivdal, Steffon Mitchell, Stian Mjøs, Amar Pinjo, Scott Priestley, Raivis Scerbinskis, Victor Soltvedt.

Sannsynlig starting-5: Mjøs, Hansen (Haugen), Scerbinskis, Mitchell, Berg.

Åpningskamp: Bærum – Gimle, Nadderudhallen fredag 23/9 kl. 19.00.