Norges Basketballforbund / Nyheter / 2021 / Reddet spenningen i serien
Ognjen Nisavic (med ballen) ble toppscorer med 25 poeng og  ble avgjørende med flere viktige Miners-scoringer i fjerde periode. Her dekkes han av Lars Fredrik Espe, som var Gimles beste spiller i fredagens toppkamp. Bak til venstre er dommer Simon Nordeide.
FOTO: NICHOLAS NORENG
Ognjen Nisavic (med ballen) ble toppscorer med 25 poeng og ble avgjørende med flere viktige Miners-scoringer i fjerde periode. Her dekkes han av Lars Fredrik Espe, som var Gimles beste spiller i fredagens toppkamp. Bak til venstre er dommer Simon Nordeide. FOTO: NICHOLAS NORENG

Reddet spenningen i serien

Gimle kunne ha tatt et langt steg mot seriemesterskapet og hjemmebanefordel gjennom sluttspillet, men fikk sitt første tap etter at Kongsberg Miners kom sterkt etter pause og spesielt Ognjen Nisavic begynte å treffe.

Gimle – Kongsberg Miners 72-80

– En stor og viktig seier, men vi hadde forberedt oss godt hele uka og visste vi hadde gode sjanser til å vinne, sa Miners-kaptein Nisavic etter å ha senket Gimle med 25 poeng og påført serielederne det første tapet i Firi-ligaen denne sesongen.

Kongsberg Miners hadde truffet bare 1 av 16 trepoengere i de tre første periodene, men fikk overtaket da Nisavic fant skuddhånden i fjerdeperioden. Først utlignet han til 53-53 med en stepback-topoenger, så kom treeren til 56-53 og to nye og viktige til 66-61 og 69-63.

Gimle kom tilbake og en rå trepoenger fra Jørgen Odfjell ga 72-74 med 1:15 igjen, men akkurat da dro Marin Mornar fram sitt ene trepoengstreff for kvelden: 77-72, en matchvinnerscoring fordi hjemmelaget aldri greide å reise seg igjen.

 

Debut for Marty

Dermed stoppet Gimles seiersrekke på 10 kamper, i toppoppgjøret der Doug Marty debuterte på benken i ligaen. Han er lagets nye head coach, men Stein Erik Rotegård styrte det meste i Gimlehallen fredag.

– Jeg har bare vært på tre treninger og støtter meg på Stein som kjenner gruppa. Jeg er glad for å være her og imponert over laget, men må bruke litt tid på å lære, sa Marty, som var tjilbake i norsk basket for første gang siden 1997/98-sesongen, da han ble trippelmester som spiller for Bærums Verk.

– Gimles forsvar gjorde det tøft for oss, og vi strevde med offensiv rytme og execution i første omgang. Defensivt gjorde vi bra en jobb og så rensket vi opp litt i andre del, sa den nye Miners-treneren.

 

Kolstad ut med hjernerystelse

Gjestene kom til toppkampen uten en syk Torgrim Sommerfeldt, mens Gimle måtte spille uten Eivind Lamo, som sliter med en hofteskade.

Dessuten fikk de ubeseirede serielederne Mikkel Kolstad skadet tidlig i andre periode, på ledelse 28-23.

Landslagsguarden ble offer for en tøff Miners-screen og måtte hjelpes av banen med hjernerystelse.  

 

Foultrøbbel

Gimle fikk også både Milovan Savic og Bryan Coleman i foultrøbbel, importduoen sto med henholdsvis 3 og 4 fouls tidlig i tredjeperioden etter å ha feilet på retur i angrep. Det har ikke hjemmelaget råd til i en toppkamp, spesielt ikke når Eivind Lamo også er ute.

I tillegg hadde Gimle en like dårlig skudd-dag som Miners. Hjemmelaget traff 7 av 33 trepoengere – 21 prosent – Miners hadde 5 av 25, som er 20 prosent.

Nisavic endte på 4 av 11 til slutt, resten av laget hadde 1 av 14. Men det ene treffet var det kanskje viktigste: Marin Mornars treer til 77-72 med under et minutt igjen.

– Det viser bare hvilken karakter Marin har. Etter å ha misset alle skuddene treffer han det som avgjør kampen. Han gir aldri opp, all ære til ham, sa Ognjen Nisavic.

Lagkapteinen endte på 25 poeng, 11 returer og 3 steals. Marin Mornar markerte seg med 12 poeng, 17 returer og 3 blokker.

Aly Hudgins (14 poeng, 8 returer) tok godt for seg under kurvene, Bryan Alberts (12 poeng) våknet da det gjaldt.

 

Gimle foran med 7

Etter at Gimle hadde ledet med 7 poeng ved pause (39-32), overtok Miners ledelsen med 2 poeng fra Matias Save (48-46), men Gimle foran 53-51 før tredjeperioden var over og med 59-58 etter en 3-poenger fra Lars Fredrik Espe 7 minutter før slutt.

Espe var hjemmelagets beste spiller med 14 poeng, 9 returer, 7 assists og 3 steals. Jørgen Odfjell kom sterkt mot slutten og ble toppscorer med 20 poeng. Odfjell med 3 av 5 og Espe med 2 av 5 var også de eneste Gimle-spillerne som skjøt til godkjent. Milovan Savic (0 av 4), Bryan Coleman (0 av 6) og Espen Fjærestad (2 av 8) hadde definitivt ikke dagen.

– Helt grenseløst dårlig, var kortversjonen av Audun Eskelands oppsummering av kampen.

 

– Fortjente å tape

– Vi mister vår viktigste spiller når Mikkel må ut, men vi fortjente å tape. Kongsberg hadde mye mer aggressivitet og viste mer vinnervilje. Vi angriper ikke kurven med tøffhet og kan ikke gamble på at vi alltid skal treffe så bra utenfra. Vi må kontrollere de tingene vi kan kontrollere, som å bokse ut, løpe hardt.

– Førsteomgangen vår var ganske god, da spilte vi helt greit lagforsvar. Men vi sluttet å jobbe like hardt og Kongsberg slo oss uten at vi responderte. Men det er en lang sesong og ingen krise at vi taper en kamp, påpekte Gimle-treneren.

Lørdag skal Kongsberg Miners ut mot Fyllingen, mens Gimle tar imot Tromsø Storm. En kamp Audun Eskeland ikke har problemer med å motivere spillerne til, etter fredagens tap. – Tromsø har jo også slått Kongsberg to ganger, minner han om.

 

Poengscorere:

Gimle: Jørgen Odfjell 20, Lars Fredrik Espe 14, Espen Fjærestad 14, Bryan Coleman 11, Milovan Savic 7, Mikkel Kolstad 2, Reidar Greve 2, Ali Ouakkaha 2.

Kongsberg Miners: Ognjen Nisavic 25, Aly Hudgins 14, Bryan Alberts 12, Marin Mornar 12, Valen Tejada 6, Oliver Bojang Visnes 6, Matias Save 3, William Lybæk 2.