Norges Basketballforbund / Nyheter / 2021 / Norges Basketballforbund deltar i #jegstøtterregnbuen-kampanjen
pride.ny.liten.jpg

Norges Basketballforbund deltar i #jegstøtterregnbuen-kampanjen

Norges Basketballforbund deltar i juni 2021 i #jegstøtterregnbuen-kampanjen. Dette er en kampanje for å stoppe homohets i idretten. Kampanjen er initiert av Raballder Håndball, og de har ønsket at andre grener følger opp. Selvfølgelig skal norsk basketball støtte opp om denne kampanjen!

Norges Basketballforbund er selv med i en prosess nå for å bli Regnbuefyrtårn. Det er derfor helt selvsagt at forbundet støtter Raballder Håndballs initiativ. Raballder Håndball har uttrykt ønske om å få med idrettsgrenenes største profiler, og forbundet jobber derfor med BLNO-klubbene og landslagene for å få dem med.

Det er imidlertid også viktig at breddeklubbene i Norge er med. Det er i breddeklubbene det meste av aktiviteten skjer, og derfor svært viktig at klubbene tar aktivt stilling i disse spørsmålene.

Mange idrettslag i mange grener var flinke til å gi det røde kortet til rasisme i #STOPP-kampanjen. Nå gir vi Regnbuekortet til homohets! På kampanjesiden til Raballder Håndball kan dere lese mer om hvilke ting dere kan gjøre i din klubb. Skriv ut kortstokkene som ligger der, og ta bilder eller filmsnutter som viser hvordan deres klubb tar aktivt stilling.

Vi håper at så mange basketballklubber som mulig i Norge velger å aktivt ta stilling i denne kampanjen – for å gjøre idretten tryggere for alle.

Har du spørsmål om kampanjen?
Kristin Kvalvik: 469 57 416
Kjetil Kleveland: 902 35 671