Norges Basketballforbund / Nyheter / 2021 / NBBF inngår historisk avtale om ligasponsorat
mirai beskjært.jpg

NBBF inngår historisk avtale om ligasponsorat

Norges Basketballforbund har tegnet et historisk ligasponsorat med handelsplattformselskapet Mirai Technologies AS som blant annet gir selskapet rettigheter til å markedsføre seg med liganavn. Mirai Technologies AS har selv flere tilknyttede personer som er og har vært involverte i norsk basketball, og gleder seg til å bidra til utviklingen av sporten i Norge.

Avtalen mellom Norges Basketballforbund og Mirai Technologies AS ble forhandlet ferdig like før påske, og endring av liganavn ble godkjent av klubbene i BLNO onsdag 7. april. I første omgang gjelder avtalen om navnerettighetene for sesongen 2021-2022, men Mirai Technologies AS har opsjon på forlengelse med to år. Hva som blir liganavnet kommende sesong er ennå ikke helt avklart, ettersom selskapet er inne i en rebranding-prosess. Når selskapets nye navn er klart vil det også bli offentliggjort hva ligaen blir hetende fra høsten.

I avtalen mellom partene inngår at Mirai Technologies AS vil få mulighet til å synes på forbundets nettsider, i deres sosiale medier, i Basket-appen og på arenaene i forbindelse med kamper.

Historisk avtale i historisk år
De norske toppseriene i basketball har aldri tidligere hatt en ligasponsor med navnerettigheter. Dette er derfor en historisk avtale som setter BLNO-seriene i samme selskap som toppseriene i sporter som fotball, ishockey og håndball.

Sammen med forbundets nylig signerte avtale med TV2 om rettighetene til å vise kampene, blir dette et stort steg i å styrke merkevaren norsk basketball.

Sjur Berg i NBBF har jobbet med Mirai Technologies AS i forhandlingene, og er veldig fornøyd med å ha en ligasponsor på plass.

- Vi er først og fremst veldig fornøyde for å ha fått Mirai Technologies AS med på laget, dette er et historisk samarbeid for norsk basket og generelt for det norske sponsormarkedet. Jeg vil berømme Mirai Technologies AS for en meget ryddig og god kommunikasjon under forhandlingene og det engasjementet og den viljen de har vist for å løfte norsk basket til et nytt nivå, sier han.

De to avtalene kommer samtidig med at det igjen satses på norsk landslagsspill i kvalifisering til et EM-sluttspill. Dette gjør at det nå totalt er svært mange spennende begivenheter å se frem til i norsk basketball i løpet av 2021.

- Dette er en milepæl for norsk basketball, sier en fornøyd basketballpresident, Jan Hendrik Parmann.

- Sammen med den nye TV2-avtalen gjør dette idretten vår enda mer salgbar og tilgjengelig. Nå høster vi fruktene av systematisk og målrettet arbeid over tid, og med det fokuset vi nå har på markedsarbeidet vårt kan vi utvikle sporten enda mer, fortsetter han.