Norges Basketballforbund / Nyheter / 2021 / Midtbyen Basket i BLNO
Midtbyen1.jpg

Midtbyen Basket i BLNO

Midtbyen Basket har fått innvilget sin søknad om å bli tatt opp i BLNO for damer, og dermed blir det toppbasket også på damesiden i Trondheim igjen for første gang på ti år.  

NBBF tok en prat med Karianne Osmundsvåg i Midtbyen Basket om deltakelsen i BLNO og veien dit. Hun sier at det føles som at det har vært en mangel i mange år at det ikke har vært et elitelag på damesiden fra Trondheim, så nå tok de ballen selv og gjorde noe med det! Sverresborg Hoops har hatt et lovende jentelag som har deltatt i Oslo-serien i flere sesonger for å få matching, og da de så at laget tok nivået meget greit ble ideen om BLNO-spill sakte men sikkert mer og mer til. 
 
Karianne humrer litt over at koronaen på en måte kan ta litt av æren for at det ble fortgang i planene. Med lavere aktivitetsnivå ble det også mer tid til planlegging.  
 
Kombi av egne talenter og studenter 
For å styrke stallen har de etter god dialog med studentlagene kontaktet spillere der, og fått overveldende respons. Det er mange spillere i studentmiljøet i Trondheim som har lyst til å spille elitebasket, og som har planer om å bli i Trondheim i flere år. Dette er spillere med både BLNO- og U-landslagserfaring, og de kommer til å styrke stallen med mange unge talenter betydelig. – Dette skal være et godt tilbud for våre egne, unge talenter, understreker Karianne. Det skal være et trøndersk basketballag, så det er viktig for oss å ha plass til spillerne vi selv har fått frem. Karianne kan ikke avsløre navn på spillerne de er i dialog med, siden overgangene ikke er gjennomført ennå. Men hun sier at de i tillegg til studentene snakker med en point-guard med erfaring fra spill på høyt nivå i Brasil! 

Midtbyen Basket spiller i lilla og gult, og dette er ikke tilfeldig. Karianne kan fortelle at Midtbyen er en gjeng fans av den gamle Lakers-skolen fra 80- og 90-tallet med Magic Johnson i spissen. De ønsker å stå for en basketball som har den samme offensive flyten som dem, så dette er en ledestjerne like mye som det er at de bare er fans. 

Trønderne har ingen planer om å bli en punchingball i BLNO. – Nei, vi skal hevde oss. Vi sikter på semifinale i sluttspillet. Vi liker å sette oss hårete mål i Midtbyen, og dette er ett av dem avslutter Karianne optimistisk. 

Bra for jentebasket og BLNO-produktet 
Sportssjef i NBBF Brent Hackman er også fornøyd med utvidelsen av BLNO. Jeg har hatt dialog med Midtbyen over tid, og har fått med meg arbeidet klubben har gjort på jentesiden den siste tiden. De har hatt en grundig prosess internt i forkant av søknaden, og tenker langsiktig. Jeg tror deres deltakelse i BLNO til høsten vil bidra til økt rekruttering i Trondheim, samt være med å videreutvikle talentene som er der i dag, sier han 

Hackman mener en økning i antall lag er viktig for det sportsligproduktet. BLNO kvinner blir et mer attraktivt produkt når det blir en bedre geografisk spredning på deltakende lag og en stor by som Trondheim er med på nasjonalt nivå.  

Generalsekretær Silje Særheim synes det er bra at det spirer og gror i jentebasketen og at det nå kommer et åttende lag i toppligaen for damer. – Vi gleder oss til å få Midtbyen med og Trondheim på BLNO-kartet også på damesiden, sier hun.