Norges Basketballforbund / Nyheter / 2021 / Fake fundamentals er tema for femte presentasjon på DST
Brian McCormick.jpg

Fake fundamentals er tema for femte presentasjon på DST

Som femte foreleser på DST får vi besøk av Brian McCormick, som er meritert basketball coach, foreleser og forfatter til boken "Fake fundamentals".

 

15:00

"Fake Fundamentals" med Brian McCormick

 

I trenerutdanningen har man i mange år omformulert det gamle ordtak "Practice makes perfect", til "Perfect practice makes perfect" for å fokusere på kvalitet i treningen som en vesentlig faktor. Brian McCormick går enda lengre i sine betraktninger. 

I mange av bøkene - og forelesingene sine - ønsker han å øke treneres bevissthet om treningseffekten av de øvelser som de kjører på trening. 

"Er det, som du trener på i denne øvelse, faktisk en ferdighet, som du kommer å bruke i spill?", er spørsmålet til Brian. 

Hør det spennende foredrag, som tar for seg en rekke eksempler på øvelser som er med i treningsplanen til de fleste trenere, men kanskje ikke gir bedre basketball spillere?!

 

Brian McCormick er forfatter, coach, trenerkonsulent og dommer. Han har coachet basketball på mange ulike nivå i mere enn 20 år, både i USA og Europa. Han har publisert 21 bøker for trenere og spillere og brukes til camps, clinics og som konsulent fra ungdom til NBA-nivå innen fagområdene treningsplanlegging, ferdighetsutvikling, sportpsykologi, styrketrening og som foreleser på en lang rekke internasjonale trenerclinics. Han har en bachelor fra UCLA i amerikansk litteratur og en PhD fra Universitetet i Utah i treningsfysiologi og idrettsvitenskap. 

 

Vi har tro på, at det kan være utrolig spennende for våre trenere i norsk basket å høre hva Brian har å fortelle. 

 

Foredraget vil foregå på engelsk, og er lagt opp til å være relevant for alle trenere, uansett nivå.

 

Påmelding:
Påmelding til DST 2021 gjøres via www.minidrett.no. Bruk følgende lenke som dere også finner når dere søker på www.minidrett.no etter Den Store Trenerhelgen under fanen møter. Logg deg inn med brukernavn og passord. Mangler du passord følger du bare brukerveiledning for å få tilsendt dette på nytt. Merk at det er e-postadressen som er registrert i MinIdrett vi bruker til deltakelse. Husk å bekrefte påmeldingen i handlekurven.

Deltakeravgift er kr 200,- og faktureres i ettertid.

Deltakelse på DST er lisensgivende.