Norges Basketballforbund / Nyheter / 2021 / BLNO skifter navn til Firi-ligaen
Artikkelbilde.firiligaen.jpg

BLNO skifter navn til Firi-ligaen

Den øverste ligaen i norsk basketball, BLNO, skifter i år navn til Firi-ligaen. Firi-ligaen har oppstart i slutten av september og kampene vil sendes direkte på TV 2.

Norges Basketballforbund (NBBF) kunne tidligere i år annonsere et sponsorsamarbeid med Nordens største kryptovalutabørs, MiraiEx. Nå skifter selskapet navn til Firi, og dermed er det også klart at navnet på den øverste basketballigaen på dame- og herresiden i Norge blir Firi-ligaen.

To fornøyde parter
– I dag skriver Firi historie sammen med Norges Basketballforbund. Vi er stolte over å være den første sponsoren med navnerettigheter for de norske toppseriene, og vi gleder oss til å støtte norsk basketball og ta del i den videre utviklingen, sier driftsdirektør Marius Blaker Høgevold i Firi.

BLNO har vært navnet på den øverste serien både på dame- og herresiden i Norge i over 20 år. Firi skal være sponsor for ligaen i minst ett år, og har kjøpt navnerettighetene til ligaen som en del av sponsorpakken. Firi har også opsjon på forlengelse av avtalen ut 2023/2024-sesongen.

– Det er viktig for oss at våre samarbeidspartnere deler våre verdier om inkludering og engasjement, og Firi-ligaen står virkelig som et symbol på dette. Nå går vi sammen for å skape uante muligheter i Norge, både i krypto- og basketballmiljøet, forteller Høgevold.

Avtalen gjør det mulig å profesjonalisere ligaen ytterligere, samtidig som det vil bli mer attraktivt og enklere for publikum å følge med på norsk basketball. Samtidig som Firi-ligaen lanseres, trer forbundets avtale med TV 2 i kraft. Fra slutten av september vil de første kampene i Firi-ligaen bli vist på kanalen.

Generalsekretær Espen A. Johansen i Norges Basketballforbund er også forventningsfull til den nye avtalen.

 – Avtalen med Firi gjør at vi kan satse enda hardere på å lage et godt og attraktivt produkt. Det er perfekt timing nå som vi også skal vise frem sporten vår på riksdekkende TV, sier han.

Også sportssjefen i basketballforbundet, Brent Hackman, er fornøyd.

 – Vi håper at dette vil få ringvirkninger som gjør at det blir enda mer attraktivt å spille basket i Firi-ligaen, og at vi også rent sportslig har en sterkere liga om kun kort tid, kommenterer Brent.