Norges Basketballforbund / Nyheter / 2021 / Årets klubbpriser 2020
NBBF Tomas.jpg

Årets klubbpriser 2020

Denne helgen har 38 deltakere fra 16 klubber, 2 regionstyrer, forbundsstyre og ansatte fra NBBF samlet til Det Store klubbmøtet. Lørdagen ble avsluttet med middag for deltakerne, der det også ble gjort stas på personer og klubber som har gjort en særlig god innsats i 2020.

Årets jentepris gikk til Nesodden IF Basket. Klubben har aktivt satset på rekruttering av jenter gjennom sitt «BasketGøy»-prosjekt. Klubben har også en kvinne-/jenteandel på nesten 50%.

Årets nettpris gikk til Frøya Basket, som med visuelt tiltalende nettsted, med god og relevant informasjon og hyppige publiseringer trakk det lengste strået. I tillegg er klubben flink i sosiale medier, får tak i gode bilder, og publiserer bredde og elite i god balanse.


alle.jpg

Kristiansand Pirates vant årets vekstpris etter å ha mer enn doblet medlemsantallet sitt siden 2019. Med 237 nye medlemmer i dette tidsrommet og en imponerende vekst i 3x3, har Kristiansand Pirates klatret opp til tredjeplass på lista over Norges største klubber.

Prisen for årets unge leder gikk til 23 år gamle Sivert Røseid som allerede har rukket å være styreleder i Raumnes & Årnes Basketballklubb i tre år. Sivert har blant annet lyktes med å firedoble medlemsantallet på tre år, og å øke fra én til seks utdannede trenere i klubben. Han har også bygget en solid økonomi sammen med resten av styret, og bidratt til at klubben har kunnet få frem to spillere som har vært på landslagssamlinger.

 

Prisen til årets klubbleder ble tildelt Tomas Johansen fra Hønefoss Basketballklubb, som har jobbet iherdig over mange år for å skape et godt basketballtilbud for barn og unge. Blant prosjektene han i senere tid har vært med på er NBBFs InkluBasket prosjekt, basketprosjekter mot skole og SFO og åpen hall for ungdom.

Prisen for årets idlsjel gikk til Helle Cecilie Stokke fra Ammerud. Hun fikk den for nesten 50 års innsats i norsk basket og en utrolig innsats for barn og ungdommer i sitt nærmiljø. Særlig imponerende har de siste årenes innsats med camper og sommerleirer vært. I juryens begrunnelse fikk hun også spesielt ros for hvordan hun og klubben har tilrettelagt for, og holdt kontakt med, utøverne i koronaperioden. Hun er også helt sentral i klubbens rekrutteringsarbeid gjennom å lede Ammeruds NBBFs InkluBasket-prosjekt i Ammerud.