NBBF BLNO Torgrim S Bærum - Ammerud.jpg
​Torgrim Sommerfeldt scoret 19 poeng og her henter han ned én av sine 9 returer i kampen, i duell med Andreas Isaksen og foran lagkamerat Alex Dakin (til venstre). Gaute Haugen og Brian Ofori til høyre i bildet.

Vi må finne ut hva som skjer

Nesten litt flaut, mente Torgrim Sommerfeldt om at Bærum igjen mistet en stor ledelse.
 

Bærum – Ammerud 95-86

Som i søndagens kamp mot Tromsø Storm ledet Bærum med 26 og storspilte hjemme i Nadderudhallen. Mot Tromsø sto det 50-30 ved pause, mot Ammerud tirsdag scoret de lyseblå 60 i første halvdel (60-37), etter igjen å ha ledet med 26 (51-25), noen minutter tidligere.

Mens det endte i overtime og med en marginal 81-80-seier mot Tromsø, kontrollerte hjemmelaget inn til 95-86 over Ammerud – som var 9 poeng bak med 2:45 igjen og øynet sjansen.

Gjestene kom ned i 7 (93-86) ett minutt før slutt, og Ilarion Bonhomme kunne kuttet forspranget til 5 poeng med to straffekast 39 sekunder før slutt, men misset begge.

Bonhomme som styrte hele opphentingen endte på 15 poeng og 20 assists (!), mens Ammeruds andre USA-import Armani Cotton hadde 32 poeng og 12 returer og traff 6/12 på 3-poengere.

 

- Må klare å nullstille

- Vi spiller jo veldig bra lagbasket i de to første periodene, deler ballen bra og får åpne skudd som vi treffer, sa Torgrim Sommerfeldt, som er kommet i solid form og som hadde 19 poeng, 9 returer og 5 assists mot Ammerud.

Bærum måtte spille uten en ryggskadet Sjur Dyb Berg, men vant likevel returstatistikken 36-30.

- Det er alltid et minus ikke å ha Sjur på banen, men vi klarte å gjøre opp for det i dag ved å løpe og skaffe oss gode skudd som vi traff.

- Men vi må klare å nullstille i pausen, det har vi ikke klart i hele år. Vi blir påvirket av at vi leder stort, og det er nesten litt flaut. Det er først og fremst forsvardelen som svikter, og det påvirker det offensive. Jeg følte ikke at det var noen fare for seieren i dag, men mot topplagene i ligaen taper vi kamper som denne, fastslo Sommerfeldt.

  

- Skjer i hodet på spillerne 

- Vi må finne ut hva som skjer, sa Per Tøien, head coach tirsdag og mot Nidaros Jets kommende lørdag fordi Mathias Eckhoff er opptatt med Dissimilis-revy.

- Det er ikke noe teknisk eller taktisk, men et eller annet som skjer i hodet på spillerne når vi leder så klart. Vi strammet jo faktisk inn rotasjonen i andre del etter å ha ledet med 23 ved pause da vi hadde brukt 11 spillere. Så jeg vet egentlig ikke hvorfor intensiteten går ned og forsvarsoppgavene ikke blir løst på samme måte. Samtidig vet vi at hvis vi evner å holde nivået vi har hatt i de to første periodene i dag og søndag, er vi et veldig godt lag, presiserte han.

 

Bærums yngste leverer

Bærum fortsetter å sende innpå spillere fra Sandvikas U19-lag, og de fortsetter å levere.

16-årige Georg Helvik som debuterte med 4 poeng mot Tromsø Storm søndag, hadde 6 mot Ammerud etter 3/3 på skudd i tillegg til 3 assists, 1 steal og 1 retur. Nest yngstemann, 17-årige Max Dahl Svendsen, la en 3-poenger fra hjørnet og la 2/2 straffer da han ble feilet etter en tøff drive inn mot Ammeruds forwarder. 5 poeng pluss 1 assist og 1 retur med 4:09 som spilletid! Mateusz Nilsen (18) scoret med en fiks bevegelse rett under kurven og 2,08 m lange Vetle Paulsen (18) hadde en saftig dunk og 6 returer.

- De gjør en utrolig bra figur, skrøt Torgrim Sommerfeldt, som ser frem til å møte Kongsberg Miners i neste hjemmekamp i Nadderudhallen tirsdag 3. desember.

- Vi gleder oss til å spille mot Kongsberg og revansjere den grusomme kampen vi hadde mot dem sist (66-110). Når vi spiller som i første del i dag og søndag ser vi litt av potensialet til laget vårt, der vi håper å være stabilt når sluttspillet kommer. Det er jo fremdeles lenge til, vi må trøste oss med at vi har god tid på å finne toppformen.

Stian Mjøs ble Bærum-toppscorer med 25 poeng (5/10 på 3-poengere), Stian Emil Berg endte på 17 etter god uttelling og Brian Ofori hadde en god kamp med 13 poeng, 5 returer, 4 steals og 3 assists.

Bærum som lag traff 42 prosent på 3-poengere (12 av 28), sterkt igjen.

 

20 assists - rekord for Bonhomme

Ammerud ble overkjørt av hjemmelagets offensiv i de to første periodene, men løftet seg. Ilarion Bonhomme var glimrende som pointguard og utfordret med stor fart og et rikt repertoar av finter, samtidig som han strødde rundt seg med lekre, poenggivende pasninger: 20 assists, som faktisk kunne vært fem-seks flere om ikke lagkameratene hadde bommet etter å ha blitt spilt fri.

- Var det 20? Det meste jeg har hatt noen gang, fortalte 28-åringen fra Washington DC.

- Bærum har et kjempegodt lag med mange gode skyttere, og de traff veldig bra i første halvdel som vårt forsvar ikke var særlig bra. Men vi så kampen deres mot Tromsø og sa i pausen at vi kanskje kunne tilbake. Vi klarte ikke å hente inn hele forspranget, men andre del av kampen var bra og vi tar med oss dette og gjør oss klare for å møte Asker, sa Bonhomme.

Ammerud møter Asker Aliens hjemme i Apalløkkahallen neste torsdag, 28. november.

Bærum håper å ha Sjur Dyb Berg med igjen mot Nidaros Jets, men må uansett unnvære Torgrim Sommerfeldt som ikke får fri fra jobb.

- Sjur har en låsning i ryggen, men vi tror han skal være klar til kampen i Trondheim, sa Per Tøien.

 

Poengscorere:

Bærum: Stian Mjøs 25, Torgrim Sommerfeldt 19, Stian Emil Berg 17, Brian Ofori 13, Georg Forsdal Helvik 6, Max Dahl Svendsen 5, Benjamin Alknes Cox 3, Alex Dakin 3, Vetle Paulsen 2, Mateusz Nilsen 2.

Ammerud: Armani Cotton 32, Ilarion Bonhomme 15, Andreas X. Isaksen 13, Orji Okoroafor 12, C.J. Omego 8, Ouzhan Farzaneh 6.