Norges Basketballforbund / Nyheter / Nyheter 2019 / Ulriken utfordres på hjemmebane
​Edvard Kristiansen og Ulriken Eagles går for gull på hjemmebane i U16-NM. Her er lagets ledende '03-spiller i aksjon mot islandske Vestri i finalen i '02-klassen i Scania Cup i påsken, der Ulriken tapte 58-60 i aller siste sekund.
​Edvard Kristiansen og Ulriken Eagles går for gull på hjemmebane i U16-NM. Her er lagets ledende '03-spiller i aksjon mot islandske Vestri i finalen i '02-klassen i Scania Cup i påsken, der Ulriken tapte 58-60 i aller siste sekund.

Ulriken utfordres på hjemmebane

Ulriken går for ny dobbel i U16-NM, men gutta utfordres av minst fire sterke lag.
 

22 lag fra 17 klubber er klare for helgens U16-NM i Haukelandshallen, med 12 gutte- og 10 jentelag. Asker Aliens, Ullern, Hop, Tromsø Storm Ungdom og hjemmelaget Ulriken har alle to lag med.

Ulriken vant begge klasser i mesterskapet på Kongsberg i fjor, da jentene utklasset Hop 96-27 og gutta slo EB85 71-40 i de to finalene.

At noen skal kunne stoppe arrangørklubbens seiersvante '03-jenter som kommer rett fra triumfer i Scania Cup og Europaligaen EYBL og sølv i U19-NM, er det vel ingen som tror.

Men bak Ulriken kjemper i første rekke Hop, Ytrebygda og Sandvika om sølv og bronse, med i første rekke Ullern som outsider.

I gutteklassen har sesongen vist at det er helt åpent både om gull og de øvrige medaljene:

Bislet vant Bærum Open i september med 56-16 over Ullern i finalen, etter å ha slått Ulriken Eagles (42-32) i semifinalen, der Ullern slo Asker Aliens (36-30).

Ullern vant Scania Cup-kvalifiseringen i Tromsø i oktober da de slo Ulriken 68-61 i den avgjørende kampen.

Asker vant NM-kvalifiseringen i Region Øst i desember med finaleseier over Follo Bobcats (85-44), som hadde slått ut Bislet i semifinalen – og Bislet slo Ullern i kvartfinalen.

Asker vant serien (18-2) i Region Øst foran Bislet (17-3), Follo (15-5) og Ullern (15-5).

Ulriken slo Ullern 76-60 i den norske duellen i Scania Cup.

Bislet vant RM i Øst med finaleseier 91-60 over Ullern, som hadde slått Asker klart (81-43) i semifinalen.

Under Scania Cup tok Ulriken også en sterk seier (61-58) over bronsevinnerne Fryshuset fra Stockholm, og bergenserne må finne seg i et lite favorittstempel på hjemmebane.

 

Bislets første NM-medaljer?

- Det er ganske så åpent ja. Vi kan bli slått ut i kvartfinalen og vi kan vinne, fastslår Bislet-trener Ronny Andersen.

Bislet har vært med i U-NM tidligere, men det er første gang klubben stiller med en het medaljekandidat. '03-gutta kan vinne Bislets første NM-medaljer. Det samme kan debutantene fra Follo Bobcats, et lag sammensatt av spillere fra Nesodden, Ås og Vestby.

- Vi har en kameratgjeng som har holdt sammen i seks år nå, forklarer Ronny Andersen.

Bislet imponerte da de vant regionsmesterskapet i Rykkinnhallen siste helg i april med finaleseier 91-60 over Ullern, men er seedet som nummer 4 i turneringen bak Asker som vant NM-kvalifiseringen i Region Øst, Ulriken og Follo – som Bislet tapte for i semifinalen i samme kvalifisering. Asker vant også seriespillet i Region Øst med bare to tap på 20 kamper, men måtte nøye seg med tredjeplass i Final Four i RM.

 

Flere outsidere

I tillegg kommer Hop med et sterkt lag som tapte knepent for Ulriken i kvalifiseringen i Region Vest (53-60) og slo ut Frøya (66-53). Persbråten og Oppsal kan også overraske, og Tromsø Storm Ungdom slo Follo Bobcats under Scania Cup-kvalifiseringen hjemme i Tromsø i oktober.

I helgens U16-NM ser pulje C spesielt sterk ut – med Follo, Ullern og Tromsø.

- Tromsø er en «dark horse» og seedet for lavt som nummer 11, mener Ronny Andersen. Og vi kan minne om at Tromsø var seedet som nummer 12 og nederst før U19-NM på Kongsberg forrige helg, der de slo ut Ulriken Eagles og spilte seg helt fram til semifinale og fjerdeplass.

 

Asker - Bislet i semifinale?

Hvis favorittene innfrir, møtes Ulriken – Ytrebygda og Hop – Sandvika i semifinaler for jenter søndag formiddag, mens Asker – Bislet og Ulriken – Ullern kan bli semifinaler for gutter. 

Men her er det flere andre lag som vil være med i kampen, og U-NM byr nesten alltid på overraskelser.


Resultatside Hansa Cup:

https://www.hansacup.no/resultater

Kampprogram U16NM 2019:
https://issuu.com/alrekkulturfest/docs/program_allesider