Norges Basketballforbund / Nyheter / Nyheter 2019 / Tilbake men ute med skade igjen
NBBF BLNO Milovan Savic Gimle-Centrum.JPG
​Milovan Savic var skadefri og tilbake på Gimles lag for første gang siden NM-finalene mot Kongsberg Miners i april. Den 2,05 m lange centeren fra Montenegro scoret 2 poeng og tok 8 returer mot Centrum Tigers, men forsvant ut igjen i tredje periode med en ankelskade som trolig ikke blir langvarig. Bildet er fra møtet med Centrum i Vulkanhallen i september i fjor.

Tilbake men ute med skade igjen

Milovan Savic gjorde comeback for Gimle, men forsvant ut igjen med overtråkk.
Tromsø Storm – Frøya 97-105
Gimle – Centrum Tigers 75-59
Nidaros Jets – Fyllingen 70-83

Alle de tre bergenslagene i BLNO vant sine kamper søndag – og alle tre kan havne i øvre halvdel av tabellen ved sesongslutt.

Fyllingen (9-2) er på tredjeplass bak Bærum (10-3), men i praksis nummer to med færre tap og i tillegg innbyrdes-fordel mot Bærum. Frøya tok sin sjette seier (6-7) og Gimle sin femte (5-6).

Sterkest var Frøyas borteseier og 100-poengskamp mot et Tromsø-lag som hadde vunnet fem kamper på rad før de tapte i overtime mot Bærum (80-81) forrige helg.

Et skade- og forfallssvekket Frøya fløy til nord med bare sju spillere. Import-trioen med serberne Ognjen Nisavic og Nikola Vasojevic pluss amerikanske Armani Flannigan var alle på banen i 40 minutter, mens 17-årige Jonas Kessler fikk 36 minutter og 19-årige Daniel Alsaker Sandven snaut 28. I tillegg var Odd-Olav Aga (21) og Hamewend Arif (17) i aksjon i henholdsvis 12 og 4 minutter, der begge noterte seg for 4 poeng.

Tromsø ledet ikke på noe tidspunkt i kampen, men lå likt senest på 24-24 og holdt følge til 49-51 tidlig i tredje periode. Da fikk Frøya inn en 12-0-run der Jonas Kessler scoret de åtte første poengene og Daniel Sandven de fire siste.

Etter det klarte hjemmelaget aldri å få kontakt, og Frøya kontrollerte inn til seier 105-97.

- Alle våre sju spillere scoret, alle fulgte kampplanen og vi hadde god struktur hele veien, sier Frøya-coach Edmunds Gabrans.

- Vi har byttet i spillerstallen og hatt skader, og det tar tid for et lag å justere og finne struktur. Men nå begynner spillet vårt å sitte, mener Gabrans, som ser frem til å få flere spillere allerede til lokaloppgjøret hjemme mot Fyllingen onsdag 4. desember.

Tilbake mot Fyllingen?
Ulrik Stranger-Johannessen sto over Tromsø-kampen for å lese til eksamen mandag, mens Arne Ingebrigtsen og Haakon Heradstveit begge er ute med skader.

- Arne er mest sannsynlig klar allerede mot Fyllingen, Haakon kanskje om to-tre uker, tror Frøyas trener.

Poengmaskinen Ognjen Nisavic var på hugget fra start i Tromsøhallen og endte som kampens mestscorende spiller med 36 poeng, i tillegg til å ha 8 returer og 6 assists. Nikola Vasojevic var nær en triple double med sine 16 poeng, 16 assists (!) og 7 returer, mens Armani Flannigan noterte seg for 19 poeng og 11 returer.

Hos Tromsø dominerte igjen Cam Gregory med råsterke 18 poeng, 18 returer og 7 assists, mens Bahamas-importen Kevin Altidor ble toppscorer med 33 poeng og hadde 10 returer. Johannes Lange fortsetter også storspillet og leverte denne gang 21 poeng og 11 assists. Men Tromsøs 3-poengsskyting var under pari: 27 prosent etter 8/29 og klart medvirkende til at hjemmelaget tapte kampen.

 

Poengscorere:
Tromsø Storm: Kevin Altidor 33, Johannes Lange 21, Cam Gregory 18, Marcus Wynn 12, Hani Issalhi 6, Tord Raddum Berge 5, Simen Samuelsen 2.

Frøya: Ognjen Nisavic 36, Armani Flannigan 19, Nikola Vasojevic 16, Daniel Alsaker Sandven 15, Jonas Kessler 11, Odd-Olav Aga 4, Hamewend Arif 4.

Gimle-seier, men ny Savic-skade
Gimle hadde endelig fått den svenske nyervervelsen Samuel Berkelund og forrige sesongs MVP Milovan Savic på banen etter langvarige skader, og tok sin femte seier for sesongen med 75-59 over Centrum Tigers.

Savic var uheldig igjen og måtte ut med overtråkk i tredje periode.

- Men han kunne gå på foten etterpå, så vi håper det ikke blir noe langvarig, sier Gimle-trener Audun Eskeland.

- Milovan gir oss en annen tilstedeværelse rundt kurven og smartness i forsvar. Han er ankeret vårt, men har ikke spilt på lenge og var ikke i form i dag. Samuel fikk det ikke helt til i angrep i dag, men gir oss en defensiv allsidighet. Han har jo også vært ute lenge og ikke spilt på ni måneder, i Romania, forteller Eskeland.

USA-importen Bo Zeigler er fortsatt ute. – Det er litt «dag for dag» med Bo, sier Gimle-treneren. I tillegg er Ali Ouakkaha på skadelista med hamstring-strekk og Morten Osland ute i flere måneder med brukket hånd.

Centrum Tigers som spilte uten Sander Aslesen hang med til fire minutter gjensto av tredje periode. Men på stillingen 47-45 senket 17-årige Reidar Greve og 19-årige Adam Johansson hver sin 3-poenger (53-45), og den luken greide aldri Centrum å tette.

- Vi forventet at det skulle lugge litt med to mann inn som ikke hadde spilt med oss i høst og som ikke er helt i kampform. Vi hadde en grusom start på tredje periode da vi var energifattige og tamme, men vi klarte å heve trykket og fikk gode skudd som resultat, forklarer Audun Eskeland.

Gimle har ny hjemmekamp lørdag mot Ammerud, mens Centrum Tigers får besøk av Tromsø Storm.

 

Poengscorere:
Gimle: Adam Johansson 16, Jørgen Odfjell 16, Reidar Greve 13, Steinar Rakneberg 13, Gard Beinnes 11, Samuel Berkelund 4, Milovan Savic 2.

Centrum Tigers: Magnus Midtvedt 19, Samuel Amed Diomande 17, Øivind Lundestad 10, Henrik Lange 6, Vegard Tangen 3, Giorgos Kotrotsios 2, Fredrik Hårstad Trana 2.

 

Jasin Akil (18) slo til for Fyllingen
Fyllingen hadde en skadet Magne Fivelstad på benken i Trondheim, og dermed fikk 18-årige Jasin Akil Al-Musharafawy slippe til i startfemmeren. Den muligheten grep den skuddsterke guarden, som prikket inn sine tre første skudd i kampen og endte på 21 poeng – etter 5/9 på 3-poengere.

- Jasin har lagt ned mye trening og gjort veldig mye riktig i sommer, og så har han vært litt skuffet over spilletiden sin. Tilbakemeldingen min var at han bare skulle jobbe videre for å bli bedre, så ville han få muligheter. Nå fikk han sin første kamp fra start og grep sjansen, satte de tre første skuddene og skaffet seg masse selvtillit, forteller Fyllingen-trener Calix Black Ndiaye.

- Han er først og fremst en 3-poengsskytter, men også en spiller som er flink til å lese spillet og som er lærevillig og trener knallhardt, sier Ndiaye om 2001-modellen.

Nidaros Jets var høyt oppe etter seieren over Bærum lørdag (88-83), men fikk Simon Midtvedt og Mihajlo Krivokapic på skadelista etter den kampen og var klart svekket.

Hjemmelaget ledet 22-21 like før slutt i første periode, men Kenny Carpenter prikket inn en 3-poenger i siste sekund – og så startet andreperioden med en 3-er fra Nestor Lasuncion og en insidescoring fra Evan Harris. 29-22 til Fyllingen, som aldri lot ledelsen glippe fra seg og som økte til 49-34 ved pause og var oppe i 26 poengs ledelse (62-36) midtveis i tredje periode. Det endte med 13 poeng, 83-70.

 

Fivelstad snart tilbake

- Vi hadde en dårlig periode der Nidaros kom helt ned i 9 poeng (66-75), før vi fikk noen stops igjen. Jeg syns samholdet og måten vi delte ball på var bra og til tider var vi veldig bra i forsvar. Men at Nidaros skal få flere returer enn oss når vi er så store og sterke, er sånt jeg som trener ikke liker, presiserer Calix Black Ndiaye.

Lagets beste returtager Magne Fivelstad var riktignok ute med skade.

- Han har en muskelknute på låret og blir ikke ute lenge, beroliger Ndiaye.

Fyllingen manglet også August Kristiansen (19), som er på Lanzarote og har eksamen der.

Gjestene fra Bergen imponerte aller mest med 3-poengsskytingen: 10 av 18 betyr 55 prosent treff.

Hos Nidaros Jets var Even Skjellaug og Jakob Baiden igjen gode og mestscorende, mens Alexander Fredheim var klar igjen etter skade og gjorde en solid kamp med 11 poeng.

 

Poengscorere:

Nidaros Jets: Even Skjellaug 26, Jakob Baiden 20, Alexander Fredheim 11, Jørgen Kjesbu 7, Mats Selboe 4, Petter Skjellaug 2.

Fyllingen: Kenneth Carpenter 28, Jasin Akil Al-Musharafawy 21, Vilius Sumskis 12, Evan Harris 8, Nestor Lasuncion 7, Karl Otabor 7.