Norges Basketballforbund / Nyheter / Nyheter 2019 / Skjetten skal bli enda "proffere"
NBBF Kamran Elahi Skjetten.jpeg
En engasjert Kamran Elahi som leder av merkeprøvene i Slorahallen lørdag. Bak ser vi de to andre trenerne, Vlado Zvijer og Sindre Antonsen.

Skjetten skal bli enda "proffere"

Skjetten Basket er Norges største breddeklubb, men tenker også toppsatsing – og BLNO.

Ute på gulvet i Slorahallen leder sjefstrener Kamran Elahi øvelser for 95 barn sammen med Vlado Zvijer og Sindre Antonsen, på tribunen er det fullt av foreldre og med jevne mellomrom kommer sportslig leder Odd Teigen ut og presenterer de forskjellige spillerne og gruppene.

Skjetten Basket har sommeravslutning med merkeprøver og 3MOT3-turnering.

- Vi har merkeprøver hvert år, forteller Teigen – gründer, økonom og mannen som med hjelp fra mange ildsjeler har løftet Skjetten til å bli størst i norsk basketball.

- Grunnleggende ferdigheter fra barneskolealder er det viktigste. Så får alle gule trøyer i premie, og går gradene fra 1 til 5, hvor 5 er gullmerket og gir sort trøye. Mitt mål er at de skal gå i skolegården med de gule trøyene, for ingenting er vel kulere enn basketball, mener han.

 

- Utrolig gripende

Det er et herlig, men godt organisert kaos i Slorahallen – og Svein Arve Strand fra Circle K syns det er stort.

- Utrolig gripende å få oppleve og se trenerteamet og Odds ekstreme «passion». Dette gjør jo at man forstår bredden, fastslår Strand, som er Global Event-sjef for Circle K. Landslagets hovedsponsor er også engasjert på andre felter i norsk basket, som en viktig bidragsyter for å senke økonomiske barrierer (Circle K-fondet) og gjennom sponsingen av «Årets Spillertalent» med Circle K-fondet og premieringen av «Årets Vekstpris».

 

Spillerne er "kundene"

De grønne og svarte  vokser mest: Skjetten Basket ble tildelt vekstprisen og Odd Teigen ble kåret til «Årets Klubbleder» under Minitinget og DSK (Det Store Klubbledermøtet) på Gardermoen i mars.

Klubben er også aller størst i Norges Basketballforbund, med 430 medlemmer.

De var under 100 da Odd Teigen kom på banen for 10 år siden.

- Det vi gjorde da jeg kom i styret, var å spørre oss «Hva er produktet?». Vi måtte være tydelige på budskapet, og levere. Og vi måtte ha det klart at det er spillerne som er «kundene» våre, understreker Teigen.

 

BLNO-lag i 2023?

Skjetten har visjonen «Flest mulig – lengst mulig», og er mest kjent som en breddeklubb. Samtidig har Romerike-klubben planer om å bygge lag som kan hevde seg i toppen – både for menn og kvinner.

BLNO-spill er så absolutt i Odd Teigens tanker.

- Med BLNO tenker vi 2023 som et naturlig mål. Men skal vi få det til, må vi jobbe med det, lage strategier og profesjonalisere klubben, bit for bit. Få inn enda mer kompetanse. Neste år vurderer vi å ansette en person som har ansvaret bare for Easy Basket og Easy Basket Challenge-spillerne, forteller Odd Teigen.

 

Circle K: - Veldig spennende

- Jeg føler det uten tvil er en voksende idrett i Norge, sier Svein Arve Strand i Circle K.

- Det er en inkluderende sport, jeg liker basketballens DNA. Den er tilgjengelig i hver eneste skolegård, vi har det fra gymtimene og det burde være store muligheter til å øke ytterligere, mener Global Event-sjefen, som også vil se an et mulig samarbeid med andre nasjoner.

Markedssjefen i Circle K og den som har arbeidet tettest med NBBF, Johan Kraft-Johanssen, supplerer:

- Vi syns det er veldig spennende å være med i denne satsingen med basketballforbundet. Ikke minst fordi det var et dugnadslandslag og en satsing med små midler, så vi føler at vi får bidratt positivt, presiserer han.

Den treårige avtalen er i sitt andre år, og Circle K bidrar på flere områder:

- Vi premierer klubbene som rekrutterer flest nye medlemmer, med 48 Circle K-kopper til en verdi av 300 kroner, kopper som de kan selge til inntekt for klubben. Så har vi talentstipendet, der vi har hatt 20-30 søkere de to første årene, der vinneren får 10 000 kroner pluss utstyr og effekter. Og så Circle K-fondet, et tredje stipend til klubber om bidrag til kjøp og utstyr og draktsett, og til å betale treningsavgift og subsidiere spillere som ikke nødvendigvis har råd til å delta, forklarer Kraft-Johanssen.