Norges Basketballforbund / Nyheter / Nyheter 2019 / Reisestøtte fra Mainmovefondet
NBBF Mainmovefondet Ammerud.JPG

Reisestøtte fra Mainmovefondet

Reisebrev fra Ammerud Basket: "Til Mandal Wheelchair Cup 2019!"

Ammerud Basket sin rullestolgruppe var sterkt ønsket av Mandal Rullestol til å stille på nyvinningen Mandal Wheelchair Cup siste helgen av skoleferien i august. Godt på overtid av påmeldingsfristen maktet vi å skrape sammen totalt 7 spillere som torsdag før avreise ble til 6 da vårt kvinnelige alibi Hanna måtte melde pass grunnet sykdom. Resultatet ble at tre veteraner og tre karer i 20-åra lastet opp henger med rullestoler fredag formiddag og ankom Mandal etter en problemfri reise med bil i sekstiden fredag kveld.

Etter å ha rotet litt for finne fram til hotellet fikk vi losjert oss inn på og fikk hilst på resten av gjengen fra Mandag og Bergen i lobbyen. Etter et par hyggelig timer med bergensfolka og de lokale heltene bars det til sengs for å forberede seg til en lang aktivitetsdag i hallen lørdag.

En god frokost ble fortært og undertegnede dro av gårde til instruktørkurs i rullstolbasket. Resten av møtte til hallen hvor det ble gjennomført turnering med mixlag der det ble spilt forkortete kamper gjennom hele dagen. Midtveis ble det tatt lagbilder og vi fikk gjennomført straffekastkonkurranse. Der må jeg si vi var gode og satte 50% av våre straffekast som lag. Det ryktes at vi nok hadde vunnet denne klart hadde det bare vært lagkonkurranse - noe dessverre det ikke var - kun en intern kvalifisering på hvem fra vårt lag som skulle representere i finalen der man møtte representantene fra andre lag. I finalen på straffekastkonkurransen så slet vår representant med å gjenskape suksessen fra kvalifiseringen dessverre.

Lørdag ble avsluttet med politikerkamp der lokalpolitikere sporty stilte opp, og spilte kamp før vi etter en kjapp snarvisit til hotellet ble servert utmerket grillmat ved hallen ettersom finværet og den planlagte grillfesten på stranden måtte flyttes til innendørs bespisning. Nok en gang hyggelig atmosfære og vi veteranene ble sittende å prate med de tre svært så koselige danske dommerne som var importert for anledningen.

Søndag var det slutt på mix-lag-moroa. Da var det Bergen, Oslo, Mandal, Mandal/Bergen Mix som skulle i ilden. Uten å ha trent sammen siden midt i mai kan vi ikke akkurat skryte på oss at samspillet var spesielt imponerende. Etter et par tap og noen seire ble det til slutt en "trygg" tredjeplass. Premie fikk vi også - hyggelig. Det samme kan vi si om den avsluttende lunsjen før vi startet på hjemreisen ca. kl. 1500. 5 timer senere var det ankomst Apalløkka for å laste ut stolene og ønske Ammerud Rullestol avd. Toten god tur de siste milene hjem. Det var nok ikke i hus før nesten 2300 på kveld.

Avslutningsvis må vi berømme arrangørene i Mandal som virkelig strakk seg både økonomisk og arrangementsmessig. Måten de gjennomført denne helgen på var imponerende og kommer det en invitasjon til et lignende arrangement neste år så tipper jeg Ammerud Basket stiller igjen.

 

Ammerud Basket søkte og fikk tildelt reisestøtte via Mainmovefondet. NBBF vil takke Mainmove Sport for muligheten til å tildele reisetøtte til våre rullestolbasket klubber og lag. Mainmovefondet bidrar til økt aktivitet og utvikling av rullestolbasket.

Sjekk ut http://mainmovesport.no/ for gode tilbud på rullestoler og tilbehør.