NBBF BLNO Eric Gilchrese Ammerud-Asker.jpg
Eric Gilchrese var toppscorer i Apalløkkahallen med 29 poeng, men kunne ikke forhindre at Ammerud slo Asker Aliens 77-72. Her scorer Gilchrese på layup mellom Ilarion Bonhomme (til venstre) og Ouzhan Farzaneh.

Lysning i sikte for Asker

Asker skjøt seg bort mot Ammerud, men snart er Djo Loo Yele og Jørgen Onarheim tilbake.
Ammerud – Asker Aliens 77-72

Gjestene ledet etter den første perioden (20-19), lå bare ett poeng bak ved pause (37-38) og var med i kampen mot Ammerud helt til de siste minuttene.

Asker var bare 4 poeng bak (71-67) da Eric Gilchrese spilte fri Per Magnus Muren til scoring med 1:40 igjen, men så viste Ilarion Bonhomme sin klasse: Først med en lekker assist til Eyoab Yemane som satte inn 73-67, og så tok den 180 cm høye pointguarden en sterk retur rett under kurven, gikk tøft opp og scoret: 75-67 med 50 sekunder igjen.

Gilchrese sørget for litt spenning igjen med 2+1 poeng og 75-70, men Bonhomme fant en åpen Orji Okoroafor som avgjorde kampen.

Dermed fikk Ammerud revansj for nederlaget i Leikvollhallen 24. oktober (75-84), som samtidig er Askers eneste seier i ligaen etter 12 kamper. Men det var med Djo Loo Yele, som hadde 21 poeng og 13 returer. 

 

Yele og Onarheim i trening

Nå har 37-åringen vært ute med kneskade og vært sterkt savnet i flere kamper, men lørdag kan den råsterke forwarden være tilbake i den viktige hjemmekampen mot Nidaros Jets.

I tillegg er Jørgen Onarheim i trening igjen og snart spilleklar, ifølge Asker-trener Kenneth Webb.

- Vi håper å ha Djo tilbake mot Nidaros lørdag. Han har trent med oss denne uka, og så trenger han en trening i morgen og noen skudd, så er han forhåpentligvis klar. Det vil gi oss viktig styrke inside. Jørgen trener også, fotskaden hans var ikke så alvorlig som først antatt. Jeg vet ikke om han kan spille lørdag, men det blir snart. Og det er en stor mann til for oss, så det vil hjelpe, fastslår Webb.

 

- Forferdelige skuddvalg

Laget hans kjempet jevnt med Ammerud i det meste, tapte returkampen knepent (29-33) og hadde færre turnovers enn hjemmelaget, 10 mot 16.

Men Asker skjøt for dårlig, spesielt på 3-poengere: 35 forsøk ga 7 treff og 28 bom, en treffprosent på 20. Til sammenligning hadde Ammerud 40 prosent, 9 av 22 – etter 2/3 fra Andreas Isaksen og 3/7 fra Armani Cotton og Ouzhan Farzaneh.

- Vi snakker om det hele tiden, vi er dårligst på 3-poengsskyting i ligaen, men spillerne bare fortsetter å ta de samme skuddene. Våre skuddvalg er ofte bare forferdelige, jeg forstår ikke hva vi prøver på, sier Kenneth Webb.

- Vi starter tredjeperioden bra og gjør gode ting i forsvar, men har null av åtte på skudd – og seks av de skuddene er 3-poengere. Vi må begynner å lære dette nå, understreker han.

Ifølge NBBF-statistikkene er Asker Aliens for øvrig ikke aller dårligst på 3-poengere, men nummer 8 av 10 lag med 30 prosent treff. Centrum Tigers og Nidaros Jets er så vidt bak, med henholdsvis 29 og 28 prosent. Men torsdagens 20 prosent var klart under pari for Webbs menn og utvilsomt ødeleggende for seierssjansene.

 

Tre kamper på fire dager

For Ammerud ble det sesongens femte seier og et steg oppover tabellen.

- Det gir oss ro til å puste ut litt og slippe å stresse med bunnen av tabellen. Får vi én seier på de to kampene i Bergen til helgen, er jeg veldig fornøyd, fastslår Ammerud-trener Marco Sanders.

De grønnkledde møter Gimle lørdag og Fyllingen søndag og vil da ha spilt tre kamper på fire dager.

Ikke alt gikk på skinner for Ammerud, men hjemmelaget løftet seg til en sterk avslutning og en ny seier.

- Asker var like sultne som oss og det var ingen lett kamp. Jeg sa til gutta i pausen at vi hadde intensitet, men ikke fokus, og at vi trengte begge deler for å vinne. Det ble bedre og vi vant, men jeg ønsker en forbedring både teknisk og taktisk til kampene i Bergen, sier Sanders.

Ammeruds USA-importer ble igjen dominerende: Ilarion Bonhomme endte på 25 poeng, 7 assists og 4 steals, mens Armani Cotton hadde en sterk double-double med 18 poeng og 18 returer og i tillegg 5 assists og 4 steals.

Eric Gilchrese dominerte hos Asker med 29 poeng, men heller ikke han lyktes med 3-poengerne.

 

PS. Torsdagens kamp var den 12. i BLNO-sesongen for menn med seiersmargin på 5 poeng eller mindre.

 

Poengscorere:

Ammerud: Ilarion Bonhomme 25, Armani Cotton 18, Ouzhan Farzaneh 11, Andreas X. Isaksen 11, CJ Omego 6, Orji Okoroafor 4, Eyoab Yemane 2.

Asker Aliens: Eric Gilchrese 29, Plaisir Nzitani Mukoko 13, Ludvig Bergh 8, Carl Kevin Brunæs 7, Per Magnus Muren 6, Joachim Bøhn 5, Jonatan Hjelseth Mæhlum 3, Paulius Grebliunas 1.