NBBF BLNO Djo Loo Yele Asker-Nidaros.jpg
​Djo Loo Yele skyver unna Nidaros-toppscorer Even Skjellaug og skaffer seg plass til å legge to av sine 25 poeng for Asker Aliens. Til høyre i bildet ser vi Tor Anders Ringen.

Ikke så umulig som folk tenker(2)

Djo Loo Yele tror Asker Aliens kommer sterkt og vinner flere kamper etter nyttår.
Asker Aliens – Nidaros Jets 105-68

Gimle – Ammerud 75-83

Centrum Tigers – Tromsø Storm 70-66

Askers 37-årige forward var tilbake etter kneskade og bido med 25 poeng og 14 returer mot et Nidaros Jets med Simon Midtvedt, Mats Selboe og Mihajlo Krivokapic på skadelista og Jakob Baiden på jobb.

Det ble ikke uventet en vond opplevelse for gjestene, iallfall fra start:

Etter åtte minutter ledet Asker Aliens 32-0! Nidaros kom sin vane tro tilbake og var nede i 15 poeng (45-30) før hjemmelaget dro fra igjen og kontrollerte inn til storseier, 105-68.

Den andre seieren i BLNO-sesongen, etter at Ammerud ble slått (84-75) 24. oktober.

- Det må jo sies at Nidaros manglet en del spillere i dag, men det var uansett godt å være tilbake. Og det føltes godt å få en seier igjen, fastslo Djo Loo Yele.

- Kneet mitt har vært et problem og det gjør litt vondt fortsatt, men nå klarer jeg å løpe og bidra litt, sa den 2,03 m lange forwarden.

 

Dominerende

«Litt» får være et understatement, Yele styrker Asker Aliens betraktelig – og ble dominerende mot et sterkt redusert Nidaros-lag. I tillegg til de fire forfallene, startet gjestene uten sin 2,05-center Brage Sørensen som kom rett fra eksamen og satt på toget da resten av laget varmet opp i Leikvollhallen. 22-åringen kom inn etter hvert og endte med 9 poeng og 10 returer.

Uansett var det en kjærkommen og viktig seier for Asker, som med to seire (2-11) bare er én bak Nidaros (3-12), og langt fra har gitt opp håpet om å nærme seg lagene i mellomsjiktet på BLNO-tabellen. Med Centrum Tigers (5-8) og Gimle (5-7) rett over «streken» som skiller de åtte sluttspillagene og de to som etter sesongslutt må ut i kvalifisering for å beholde BLNO-plassen, og Ammerud og Frøya (begge 6-7) foran der igjen, og Tromsø Storm på 7-8.

- Det er ikke så umulig å komme seg opp som folk kanskje tenker. Etter jul kan vi vinne flere kamper, og vi skal iallfall komme sterkere tilbake i andre del av serien når vi får fullt lag, sier Djo Loo Yele.

Jørgen Onarheim og Haakon Hellebust er fortsatt ute med skader for Asker Aliens, men Onarheim kan være tilbake i løpet av noen uker.

- Jørgen har vært innom et par treninger og trent forsiktig, og vi håper han snart kan være tilbake, sa lagkaptein Ludvig Bergh.

- Vi trengte denne seieren, og det var deilig å vinne igjen, for vi syns vi var uheldige mot Ammerud i en kamp som like gjerne kunne gått vår vei. Vi har savnet Djo, men nå kan vi bygge videre på dette laget, presiserte 21-åringen.

Asker fikk et par smeller underveis i kampen mot Nidaros Jets også: Både Per Magnus Muren og Eric Gilchrese måtte ut og få sydd noen sting, Muren etter et kutt ved haken og Gilchrese etter et kutt under øyet. Begge kom tilbake og fullførte kampen, Gilchrese som toppscorer med 30 poeng (4/7 på 3-poengere) og 12 steals (!).

 

- Imponerende av Nidaros

Alle i Asker erkjente at det var et sterkt svekket Nidaros-lag de slo. Samtidig har Asker selv også vært preget av skader og motgang denne sesongen.

- Men Nidaros gir ikke opp selv etter førsteperioden der de ligger under så mye. Innsatsen de legger ned med bare sju spillere er imponerende, presiserte Ludvig Bergh.

Simon Midtvedt pådro seg brudd i venstre hånd mot Bærum og er ute av spill før nyttår.

- Mihajlo (Krivokapic) har en utposing i venstre håndledd og Mats (Selboe) fikk et ublidt møte med en av de store spillerne i Fyllingen og fikk kneet litt i feil retning. Men så vidt jeg vet er ingenting revet av, opplyste Nidaros-coach Thor Inge Øvermo.

Til hjemmekampen mot Frøya neste lørdag er håper han å ha både Krivokapic og Selboe tilbake, i tillegg til Jakob Baiden.

Even Skjellaug sprakk Nidaros-nullen mot Asker med en 3-poenger på stillingen 32-0 og ble igjen lagets toppscorer, denne gang med 25 poeng.

19-årige Tor Anders Ringen grep sjansen da han plutselig fikk 28 minutter på banen, og leverte sin beste BLNO-kamp hittil med 16 poeng, 5 returer og 2 assists.

 

Poengscorere:

Asker Aliens: Eric Gilchrese 30, Djo Loo Yele 25, Ludvig Bergh 14, Carl Kevin Brunæs 7, Plaisir Nzitani Mukoko 7, Per Magnus Muren 6, Joachim Bøhn 4, Jonatan Hjelseth Mæhlum 4, Daniel Ramsfjell De Benedittis 3, Stian Klokkeråsen 2, Tomasz Lachowicz 2, Paulius Grebliunas 1.

Nidaros Jets: Even Skjellaug 25, Tor Anders Ringen 16, Brage V. Sørensen 9, Jørgen Kjesbu 8, Petter Skjellaug 5, Thomas Stavå 3, Alexander Fredheim 2.

 

Sterk borteseier til Ammerud

Ammerud tok sin sjette seier i ligaen og den første på bortebane da Gimle ble slått 83-75.

Gimle har fortsatt Milovan Savic ute – nå med en hoven ankel – men tre av fire importer var på plass i Audun Eskelands lag. Svenske Samuel Berkelund var toppscorer med 20 poeng og amerikanske Bo Zeigler hadde 15 poeng og 11 returer, men hjemmelaget mistet seieren i sluttminuttene etter en kamp som var jevn hele veien.

Gimle ledet siste gang på 71-68 fire minutter før slutt etter at Zeigler hadde gått sterkt mot Ammeruds amerikanske forward, Armani Cotton. Men samme Cotton la en 3-poenger i neste angrep (71-71), før landsmannen Ilarion Bonhomme igjen styrte Ammerud til seier i sluttminuttene.

Bonhomme drivet inn ledelse 73-71 alene mot tre forsvarere, satte også inn 77-73, tok en viktig offensiv retur og la de to straffene til 81-75 med et halvt minutt igjen å spille.

Den 180 cm høye guarden fra Washington D.C. sluttet kampen som mestscorede med 32 poeng. Cotton leverte en ny double-double med sine 20 poeng og 11 returer.

Ammerud vant returstatistikken 33-29 og Gimle havnet på 18 turnovers. Hjemmelaget traff dessuten bare 25 prosent på 3-poengsskuddene, 7 av 27.

 

Sterk debut av 19-åring

- Det var stort for oss å få den første borteseieren og mot et så godt lag som Gimle, understreker Ammerud-trener Marco Sanders.

Han sendte utpå en debutant, 19 år gamle Oliver Bojang Visnes fra Oppsal – som bidro med 7 poeng.

- De 7 poengene kom på viktige tidspunkter i kampen. Oliver har veldig gode ferdigheter til å være 2 meter høy og har vist nok på trening til at vi ville investere i ham. Han kan spille i treer-firer-posisjonen, og gir oss bedre muligheter til å kjøre en lineup med Ilarion ute på banen og fire forwarder. Siden vi mangler en svær «femmer», kan vi lage et bra kollektiv med fire mann på rundt 2 meter, forklarer Sanders.

Før Bergensturen sa Ammerud-treneren at han ville være fornøyd med seier i én av de to kampene. Nå går laget for to av to, men da må Fyllingen slås søndag.

- Det blir minst like vanskelig som i dag, med den insidestyrken de har, sier Marco Sanders.

 

Poengscorere:

Gimle: Samuel Berkelund 20, Bo Zeigler 15, Adam Johansson 10, Jørgen Odfjell 8, Steinar Rakneberg 8, Reidar Greve 6, Gard Beinnes 4, Magnus Elgmork 2, Marcus Lampe 2.

Ammerud: Ilarion Bonhomme 32, Armani Cotton 20, Orji Okoroafor 11, Oliver Bojang Visnes 7, Andreas X. Isaksen 5, CJ Omego 4, Eyoab Yemane 4.

 

Centrum-revansj mot Tromsø

- Dette var en seier vi føler vi fortjente. Vi har jobbet hardt på treningene de siste ukene og det var fint å kunne dra det i land og få revansj for tapet i double overtime og siste sekund der oppe, sa Centrum-kaptein Magnus Midtvedt.

Tromsø vant 105-103 etter to ekstraomganger og scoring av Johannes Lange i siste sekund da lagene møttes i Tromsøhallen 20. oktober, men lørdag revansjerte Centrum Tigers seg hjemme i Vulkanhallen. I en ny, spennede kamp.

Gjestene misset tre 3-poengere på Centrum-ledelse 67-64, den siste med under et minutt igjen på spille. Cam Gregory satte to straffer til 68-66, men Magnus Midtvedt kronet en glimrende kamp ved å legge inn poengene som ga seier 70-66.

Hjemmelagets kaptein ble kampens toppscorer med 31 poeng og hadde i tillegg 7 returer. Cam Gregory hadde 18 poeng og 18 returer for Tromsø, og Kevin Altidor 18 poeng.

 

3-poengsmissene

Men oppgjøret i Vulkanhallen ble preget av dårlig skyting fra begge lag, spesielt på 3-poengerne:

Centrum traff 5 av 36 (13 prosent), Tromsø 6 av 31 (19 prosent).

- En forsvarskamp, der jeg syns vi gjorde en god jobb med å håndtere Tromsøs to amerikanere. Vi anser at vi har slått et av topplagene og må oss veldig godt fornøyd med å holde Tromsø til 66 poeng, presiserer Magnus Midtvedt.

 Hjemmelaget manglet Vegard Tangen som er «midt i eksamenskjøret», men hadde fått Marko Lepovic med igjen.

- Marko hjelper oss veldig når vi så undersized som vi er, sier Midtvedt.

Centrum vant returstatistikken 49-46, etter 10 fra Lepovic og 7 fra Midtvedt, Sander Aslesen og tidligere Tromsø-profil Henrik Lange.

 

Poengscorere:

Centrum Tigers: Magnus Midtvedt 31, Samuel Amed Diomande 11, Øivind Lundestad 8, Sander Aslesen 6, Giorgos Kotrotsios 6, Henrik Lange 4, Akrem Dagnew 3, Marko Lepovic 1.

Tromsø Storm: Kevin Altidor 18, Cam Gregory 18, Marcus Wynn 9, Johannes Lange 8, Preben Strende 6, Aron Nielsen Finstad 5, Tord Raddum Berge 2.