NBBF BLNO Ognjen Nisavic Centrum-F.jpg
​Ognjen Nisavic scoret 16 av Frøyas 21 første poeng og endte på 26 poeng og 12 assists da Fyllingen ble slått 93-74 i lokaloppgjøret onsdag. Bildet er fra Frøyas bortekamp mot Centrum Tigers og Øivind Lundestad

Frøya opp på fjerdeplass

- Vi er mer energiske og spiller mer som et lag NÅ, sier Frøya-kaptein Arne Ingebrigtsen.
Frøya – Fyllingen 93-74

Etter å ha tapt med ett poeng da lagene møttes i Fyllingsdalshallen 16. oktober (90-91), feide de gule og røde over naboene hjemme i Frøya Arena onsdag.

Faktisk ble det aldri noen kamp:

Frøya klinket til fra start, ledet 29-15 etter første periode, økte til 52-33 før pause og var oppe i 28 poengs ledelse (78-50) mot slutten av tredje periode før intensiteten sank noen hakk da alt var avgjort.

En utklassing regissert av tidligere Fyllingen-toppscorer Ognjen Nisavic, som hadde 16 av Frøyas 21 første poeng og 20 til pause. Den serbiske guarden nøyde seg med 26 poeng, men briljerte som lagspiller utover i kampen og endte med 12 assists.

- Ognjen kan veldig mye, er positiv og hjelper lagkameratene med det suverene overblikket han har for spillet. En av de beste playmakerne i ligaen, og det krever enormt mye oppmerksomhet for å stoppe ham, fastslår Arne Ingebrigtsen.

 

Tilbake fra skade og eksamen

Frøya kom fra en sterk borteseier i Tromsø (105-97), der verken lagkaptein Ingebrigtsen eller Ulrik Stranger-Johannessen spilte. Nå var de tilbake og utgjorde «Norge-kvoten» på to spillere i startfemmeren ved siden av serbiske Nisavic og Nikola Vasojevic og amerikanske Armani Flannigan.

Det styrket utvilsomt laget. Ingebrigtsen, tilbake etter ankelskade, bidro med 18 poeng etter å ha truffet 4/7 på 3-poengerne. 20-årige Ulrik Stranger-Johannessen var med igjen etter en tøff eksamensuke, og leverte en sterk kamp med blant annet 12 poeng.

- Gøy å være tilbake igjen, selv om jeg følte meg litt kamprusten, sa Ingebrigtsen.

- Men det jeg merker godt, er at energien og motoren vår er en helt annen enn før jeg skadet meg. Vi er mye mer energiske og spiller mer som et lag, der folk viser stolthet over å prestere i forsvar. Det er utrolig viktig for oss, presiserte 29-åringen.

Armani Flannigan vokser stadig i Frøya-drakten, og bidro med solid forsvar mot Fyllingens «store menn» og 20 poeng, inkludert tre spektaulære dunker – den ene spilt opp av en uegoistisk Ognjen Nisavic som droppet to egne layup-poeng.

 

Fyllingen: 1 av 14 på 3-poengere

Frøya rykket opp på fjerdeplass med 7-7 etter 14 kamper, forbi Tromsø Storm (7-8) som bergenslaget har slått to ganger.

Fyllingen kom fra fire strake, er på 10-3 og holder andreplassen bak Kongsberg Miners (14-0), som fikk en enda klarere ledelse etter onsdagens kamp i Frøya Arena.

De blåkledde så plutselig ut som et av ligaens svakeste lag, mistet humøret etter å ha blitt kjørt over av Frøya helt fra start og hang ikke sammen som et lag. Fyllingen traff også elendig, med 1 av 14 på 3-poengsskudd.  Kenneth Carpenter gjorde mye lekkert i angrep og ble toppscorer med 28 poeng og Magne Fivelstad fikk en double-double med 18 poeng og 11 returer, men det hjalp ikke så mye når laget aldri maktet å stå imot Frøyas offensiv og slurvet i forsvar.

Gode skyttere som Nestor Lasuncion, Karl Otabor og kometen Jasin Akil Al-Musharafawy kom ikke engang på scoringslista, og August Kristiansen havnet på 3 poeng – etter å ha truffet lagets eneste 3-poenger.

 

Møter Gimle før jul

- De hadde vel ikke helt dagen, men jeg syns også vi gjorde en veldig god jobb defensivt, mente Arne Ingebrigtsen.

Frøya møter Nidaros Jets i Trondheim lørdag, mens Fyllingen spiller hjemme mot Asker Aliens søndag. Så følger to bergensdueller i Gimlehallen: Gimle – Fyllingen onsdag 11. desember og Gimle – Frøya onsdag 18.

Fyllingen skal også ut i en tøff kamp mot tabelltreer Bærum søndag 22. i Nadderudhallen før det blir julepause.

 

Poengscorere:

Frøya: Ognjen Nisavic 26, Armani Flannigan 20, Arne Ingebrigtsen 18, Ulrik Stranger-Johannessen 12, Nikola Vasojevic 10, Daniel Alsaker Sandven 3, Jonas Kessler 2, Odd-Olav Aga 2.

Fyllingen: Kenneth Carpenter 28, Magne Fivelstad 18, Evan Harris 12, Vilius Sumskis 8, Adam Shakil Khan 4, August Kristiansen 3, Christian Mikkelsen Skagen 1.