Norges Basketballforbund / Nyheter / Nyheter 2019 / Får besøk av landslagstrenere
AGJ_5400.jpg

Får besøk av landslagstrenere

Landslagstrenerne skal skape engasjement i to basketmiljøer denne høsten.

Norges Basketballforbund og Basketballens Venner ønsker å skape entusiasme i breddebasketen, klubbesøk av landslagstrenerne er et tiltak som kan bidra til dette.

 

Våren 2019 lyste NBBF ut muligheter for å søke for å bli en av to klubber som får besøk av en landslagstrener. Klubbene som har blitt valgt ut er;

 Bøler Basket

Sørsia Basketballklubb

 

Klubbene som har vunnet tid med en av disse landslagstrenerne kan vente seg en informativ, motiverende og gøy økt. Økten vil være lærerik for både spillerne som deltar, men også trenerne som er tilstede for å høste kompetansen som deles.

 

Landslagstrenerne

Ståle Frey er assisterende trener for senior kvinne landslaget. Med en lang meritt liste som trener har Ståle vært en viktig brikke på kvinnelandslaget, og en mentor for Gunnar Nesbø.

Gunnar Nesbø er en ung og talentfull trener. Tross hans unge alder har Gunnar opparbeidet seg god basketfaglig kompetanse og gode resultater på jentesiden med U16 og U19 i Ytrebygda og i BLNO kvinner med Ullern. Gunnar deltar FECC trener programmet til FIBA.

Audun Eskeland er nå blitt en viktig bidragsyter i utvikling av norsk basket ved å årlig fornye sitt BLNO lag i Gimle, og alltid være konkurransedyktig og en tittelutfordrer. Audun har vært sentral i utviklingen av flere av Norges største talenter i Mikkel Kolstad, Lars Fredrik Espe og Sigurd Lorange.

Mathias Eckhoff er en av få internasjonale meritterte trenere, og eneste norsk coach som har coachet i OL. Med bred internasjonal erfaring er Mathias en sjelden resursperson i norsk basket. Kompetansen han har innhentet er viktig for videreutvikling av norsk basket.  

 

Vi takker Basketballens Venner for initiativet og ser frem til to inspirerende dager for Bøler og Sørsia.