DST 11 Foreleser Joakim Arroub.jpg

DST 2020: Tematikk for dommere

For første gang vil det også tilbys forelesninger for dommere på DST.
Den Store Trenerhelgen er åpen for alle i norsk basketball og som en viktig del av kampavvikling ønsker vi dommere hjertelig velkomne. For å utvikle spilleforståelse og vite hva lagene ønsker å oppnå er deltakelse på trenersamlinger svært givende. Vi er glad for å kunne tilby eget program for dommere og håper at så mange som mulig benytter anledningen til å komme til Den Store Trenerhelgen 25.-26. januar.

Søndag 26. januar vil det før første gang på DST være dedikert tre forelesninger med tematikk direkte relevant for dommere. Forelesningene vil først og fremst være rettet mot aspirantdommere og regionsdommere, men det vil være noe for enhver dommer på alle forelesningene. Både for ungdomsdommere og elitedommere.

Foreleser vil være mangeårig forbundsdommer Joakim Arroub. Joakim er etablert som en av de mer erfarne forbundsdommerne i BLNO og dømte senest i 2018 finalekamp i BLNO menn mellom Kongsberg og Asker. Han har en lang erfaring innen norsk basketball som spiller, trener (Trener 2), styreverv i Region Vest, dommer på alle nivåer og som kursholder for NBBF. Joakim har vært involvert som kurslærer i NBBFs talentprogram for regionsdommere i de tre siste kursene siden 2016 og mye av erfaringen på hvordan vi jobber med dommerutvikling kommer herfra.

Vi ønsker alle dommere velkommen til Den Store Trenerhelgen 2020.

Forelesningene søndag 26. januar på Auditorium Bredde:

Kl 09:00 - DEL 1: MISFORSTÅELSER
Hvorfor blåser vi som vi gjør? Hvorfor reagerer trenerne og spillerne på det vi blåser, som er «korrekt»? Hva er det trenerne og spillerne ikke ser og vet og forstår? Hvordan gjør vi dette mer forståelig og synlig for alle involverte i kampen? Hvordan håndterer vi det som ender opp som konflikter, og hvorfor?

Kl 10:45 - DEL 2: HVA ER EN GOD DOMMER?
Hva er en god dommer? Ulike stilarter. Hvordan jobber NBBF med dommerne opp stigen? Hvordan må dommerne selv bevisst jobbe for å nå eliten? Tips og triks fra ulike dommere!

Kl 13:15 - DEL 3: KOMMUNIKASJON MELLOM DOMMERE OG TRENERE/SPILLERE
Hvilke retningslinjer MÅ dommerne følge, og hvorfor? Hvilket handlingsrom har dommerne som danner rammer og mulighetsrom for kommunikasjonen? Hva er god og dårlig kommunikasjon? Hva ønsker vi å oppnå (dommere)? Hva ønsker de å oppnå (lagene)? Hvilke ulike roller har vi i en slik kommunikasjon? Ulike personligheter (dommere + spillere + trenere)! Med hvem snakker vi til? Når og Hvor? 

Påmelding:
Påmelding til DST 2020 gjøres via www.minidrett.no. Bruk følgende link som dere også finner når dere søker på www.minidrett.no etter Den Store Trenerhelgen under fanen kurs. Logg deg inn med brukernavn og passord. Mangler du passord følger du bare brukerveiledning for å få tilsendt dette på nytt. Deltakeravgift er kr 699,- og betales ved påmelding. Påmeldingsfrist er 31. desember 2019.