DST 11 Foreleser Lene Eide Universiade 2019.jpg

DST 2020: Lene Eide

Vi setter igjen fokus på prestasjonsfremmende trening og skadeforebygging.
 

​Lene Eide er utdannet fysioterapeut og spesialist i manuellterapi med spesialkompetanse på idrettsskader og plager i muskler og ledd. Hun har de siste årene jobbet på idrettsklinikker i Norge og i utland, og vært med i det norske helseteamet i internasjonale mesterskap i ungdoms EM og Student OL. Lene har også vært tilknyttet NBBF som fysioterapeut de siste tre år og jobbet med seniorlandslagene for både menn og kvinner og vært med U23-landslaget til Universiaden i 2019.

Skadeforebyggende trening blir ofte forbundet med trening som gjøres for å komme tilbake etter skade. Vi ønsker å sette enda mer fokus på dette og det bør ikke være noen hemmelighet at rett trening vil både forebygge skader, gi et grunnlag for for å tåle trening og dermed øke prestasjon.

Lene har sett på skadefrekvens hos spillere på seniorlandslagene og vil legge frem resultater tilknyttet dette.

Lørdag rettes tematikk mot landslagstrenere, elitetrenere og trener 3. 
Søndag er målgruppen trenere for ungdomslag, trener 1 og trener 2. Her vil det deltakerne få praktisk kjennskap til øvelser og selv få være aktiv deltakende på gulvet.

Forelesningene er:

Lørdag 25. januar i Auditorium Topp
Kl 14:15   Idrettsskader - forebygging og behandling

Søndag 26. januar i Ballspillsal
Kl 10:45   Skadeforebyggende og prestasjonsfremmende trening 

Informasjon om Den Store Trenerhelgen
For mer informasjon om DST finner dere under For deg - Trener. Her ligger informasjon om sted, hotell, program, reisestøtte, påmelding mm.