NBBF BLNO Astaja Tyghter Asker-Bærum.jpg
​Astaja Tyghter ble toppscorer med 17 poeng i Leikvollhallen og hadde i tillegg 12 returer da Bærum slo Asker Aliens 53-45. På bildet går den amerikanske guarden på skudd med tre sentrale Asker-spillere rundt seg - fra venstre Ingrid Selvik, Julie Wilborn og Julie Skorpen

Bærum holdt unna for Askers spurt

Asker-jentene hentet inn 18 av 19 poeng, men Bærum dro fra igjen i sluttminuttene.
 

Asker Aliens – Bærum 45-53

- Bra av oss å hente inn så mye, men ikke bra nok, sukket Asker-kaptein Ingrid Selvik etter det knepne tapet for Bærum-laget som søndag slo Ullern klart, 66-42.

- Litt typisk oss i Asker å komme sent inn i kampen og så våkne i tredje periode, da er vi plutselig «på». Vi henter opp fordi vi skrur opp intensiteten i forsvar og selvfølgelig også treffer noen viktige skudd, sa Selvik.

Bærum ledet 39-20 tidlig i tredjeperioden da hjemmelagets opphenting begynte, anført av Ingrid Selvik og Hedwig Follestad Johansen som scoret henholdsvis 6 og 5 poeng i lagets 13-0-run.

Asker fortsatte å ta innpå og var bare ett poeng bak (42-43) da Follestad Johansen la sin tredje 3-poenger med 5:20 igjen å spille.

Bærum svarte med scoringer fra Josefin Winther og Astaja Tyghter, men Julie Skorpen traff på en ny 3-poenger og reduserte til 45-47.

Men da hadde de svarte og gule gjort sitt.

Shiba Haji Ahmadi drivet inn til straffestreken og la den viktige scoringen til 49-45, og like etter satte Julie McCarthy to straffer til 51-45 etter å ha tatt sin egen retur og blitt feilet.

Asker scoret ikke de siste tre minuttene.

 

- Tenker det skal bli lett

- Jeg tror vi slapper av for mye når vi leder klart og tenker det skal bli lett. Men sånn kan vi ikke ha det, sa Julie McCarthy om Bærums 0-13-periode og at laget var nær ved å rote bort seieren.

- På sett og vis var det god trening for oss å kjenne på presset og klare å komme tilbake. Men vi skulle løpt mer med dem, mente den 187 cm høye centeren, som igjen noterte seg for en double-double: 13 poeng og 16 returer.

- Vi spiller tålelig bra, men bommer vanvittig mye på enkle nærskudd, fastslo Bærum-trener Ola Gravem Knutsen.

- Da vi ledet med 19, handlet det egentlig om å avslutte kampen bra. Men vi ble udisiplinerte og illojale mot det vi sa vi skulle gjøre, og altfor ustrukturerte i angrep, samtidig som vi mistet intensitet i forsvar. Og både Julie Skorpen og Hedwig er uforutsigbare spillere som ikke alltid er enkle å spille forsvar mot, og som begge kan treffe godt. Men vi tok en timeout mot slutten og skjerpet oss nok de siste minuttene. Og det viktigste var jo å vinne, presiserte Knutsen.

 

Bærums returstyrke: 53-26

Hedwig Follestad Johansen hadde 3/6 på 3-poengere og Julie Skorpen 3/12, og guard-duoen ble Asker-toppscorere med 14 poeng. Ingrid Selvik endte på 8 poeng og 11 returer.

Samtidig viste Bærum sin insidestyrke ved å vinne returstatistikken 53-26 mot et normalt så reboundsterkt lag som Askers. Ved siden av Julie McCarthy på 16 returer, hadde Astaja Tyghter 12 og Josefin Winther 11. Gjestene hadde 19 angrepsreturer.

USA-importene Tyghter og Brooke Fields la henholdsvis 17 og 12 poeng, og med McCarthys 13 sørget ledertrioen for 42 av Bærums 53 poeng.

I tillegg var Shiba Haji Ahmadi (6 poeng) rolig og god å ha i slutten av kampen, med viktig scoring og et par steals.

 

Forbi Asker på tabellen

Med seieren klatret Bærum tre plasser fra siste- til fjerdeplass med 2 seire og 3 tap, det samme som Asker Aliens – men med Bærum foran på innbyrdes oppgjør.

For Asker-jentene var det likevel en oppløftende kamp.

- Vi snakket om i garderoben at det ikke var noen grunn til å ha mer respekt for Bærum enn for de andre lagene. Og det var mye positivt her som vi tar med oss videre til neste kamp, understreker Ingrid Selvik.

Bærum skal nå møte Bergen Elite søndag – NB: i Bærum Idrettspark – mens Asker Aliens spiller hjemme mot Høybråten neste tirsdag, 19. november.

 

Poengscorere:

Asker Aliens: Hedwig Follestad Johansen 14, Julie Skorpen 14, Ingrid Selvik 8, Ingvild Jørstad 6, Julie Wilborn 3.

Bærum: Astaja Tyghter 17, Julie McCarthy 13, Brooke Fields 12, Shiba Haji Ahmadi 6, Josefin Winther 3, Edel Sofie Øverli 2.