Synne Jacobsen traff på 6 av 9 topoengere og hadde 12 poeng, 7 returer og 6 assists som Norges mest effektive spiller mot Romania. Her skyter Ulriken-forwarden over Ana Ivan. FOTO: FIBA.COM

Møter Irland om 7.- plassen

Etter fire strake seire kom det andre tapet på to dager for Norges U20-jenter. Igjen måtte de norske jentene jage bak motstanderen i nesten hele kampen og igjen kastet de bort ballen for mye.

Romania – Norge 71-60

– Jeg tror ikke vi var helt klare fra start, sa Maria Thoresen Myklebust, mestscorende i det norske laget med 15 poeng.

Hun erkjente at kvartfinaletapet for Nederland fredag (59-86) fortsatt satt i, og at jentene kanskje var litt utladet.

– Det er ganske tøft mentalt når vi taper så mye i en kamp hvor vi går inn og mener vi har sjanse til å vinne. Det er få timer å omstille seg på, forklarte Florida Atlantic-spilleren.

Hentet inn alt og ledet tre ganger

Etter 29-21 etter en tung første halvdel var det nesten et nytt norsk lag som kom på banen etter pause.

Norge vant de 6 første minuttene av tredjeperioden 20-9 og var i ledelsen tre ganger:

35-34 da Maria Myklebust ble frispilt av Synne Jacobsen, 38-37 på en trepoenger fra Fatima Mohammad og 41-38 på et 2+1-spill fra Maria igjen.

Rumensk 14-2 på 4 minutter

Men så sa det stopp. Da Norge hadde brukt krefter på å hente inn Romanias ledelse, raste hjemmelaget fra med en 14-2-run.

De gulkledde opparbeidet seg 15 poengs ledelse på 63-48, men igjen kjempet de norske jentene seg nærmere innpå. Da Karyn Sanford traff sin eneste treer i kampen og reduserte til 65-59, sto det 3:30 igjen på tavla – masser av tid til å snu det igjen og vinne.

Men Norge maktet bare å score ett poeng i de siste minuttene, måtte sende rumenerne til straffelinja og ble slått 71-60.

Fortjent, all den stund Romania ledet nesten hele kampen og Norge bare i til sammen 52 sekunder.

24 turnovers

Igjen ble antallet turnovers utslagsgivende: Norge måtte opp i 24 og Romania hadde 15 steals. Hjemmelaget vant 23-10 i poeng etter turnovers, 14-7 i fastbreak-poeng og 36-24 i painten både på grunn av mange enkle layups og det faktum at de norske jentene aldri fikk taket på 1,87 m høye Anisia Croitoru 22, som ble kampens toppscorer med 22 poeng.

– Vi sliter veldig med at vi kaster vekk ballen, fastslo Gunnar Nesbø.

– Romania spiller en uortodoks sone med masse trykk forskjellige steder og vi sliter med å finne pasninger mot dem, rett og slett. Vi skyter ingen straffer i hele første omgang, får ikke ballen inn og føler vi aldri får noen god flyt.

Romania overrasket med å slå ut Hellas (71-64) i gruppespillet, men tapte 39-75 for Tyskland i kvartfinalen og var ikke bedre enn at Norge burde ha vunnet.

– Ja, det er derfor det føles litt pinlig, sa Maria Thoresen Myklebust.

Irland i siste kamp

Nå venter Irland i kamp om 7.- plass, mens Island – som Norge slo i gruppespillet – skal spille om 5.- plassen. Islendingene slo uventet Irland 79-67 i «forkampen» til Romania – Norge, men det kan forklares enkelt ved at irenes «stjerne» Sarah Hickey (14,7 poeng og 12,3 returer i snitt) ikke spilte. Om hun blir klar igjen til søndagens møte med Norge, er usikkert.

– For hele laget er det irriterende at det ikke er Island vi skal møte, for vi mener selvfølgelig vi er bedre enn dem – og det er ekstra bittert at de ender høyere enn oss her i EM. Men nå vi må omstille oss raskt og være klare for å starte bra og ikke som i de to siste kampene, fastslår Maria.

– Vi har igjen én kamp, da er det bare å legge igjen alt på parketten, understreker Gunnar Nesbø.

Synne Jacobsen var Norges mest effektive spiller mot Romania og endte med 12 poeng, 7 returer og 6 assists. Maria Thoresen Myklebust hadde 15 poeng, 4 returer og 2 steals, Fatima Mohammad traff 3 av 5 trepoengere og Karyn Sanford hentet ned 10 returer.

Poengscorere Norge: Maria Thoresen Myklebust 15, Synne Jacobsen 12, Fatima Mohammad 11, Aurora Sørbye 8, Sunniva Sørbye 6, Karyn Sanford 6, Vilde Havnes 2.

Toppscorere Romania: Anisia Croitoru 22, Ana Ivan 17, Paloma Cucu 12.