3X3 / Spiller / 3X3 Ligaen

3X3 Ligaen

3X3 Ligaen er lokale, klubbdrevede ligaer.
Ligaen går i tidsbegrensede intervarller, for eksempel høst og vår.
Klubben søker om å avholde en 3X3 Liga, og man kan søke om om å avholde 3X3 Ligaen for flere intervall i gangen. Klubbene bestemmer selv om sin liga skal være åpen for rekruttering eller kun for klubbens egne medlemmer. 

Spillere melder seg på en liga i gangen. Ligaene for våren 2021 er lukket for klubbenes medlemmer pga. koronasituasjonen.

3X3 Ligaer vår 2021:

  • 3X3 Ligaen Kristiansand Pirates
  • 3X3 Ligaen TNT
  • 3X3 Ligaen Tromsø

For spørsmål eller informasjon om 3X3 Ligaene kontakt kristin@basket.no

3X3 turneringer er et lavterskeltilbud til 3X3 konkurranse.
Turneringene har de laveste kravene, for å sikre bred deltakelse og lavt kostnadsnivå for alle involverte. Turneringene er fine som rekrutteringstiltak, som en klubbaktivitet- for eksempel juleavslutning for klubben, men de kan også skaleres opp og gjøres til en stor happening hvor publikum kan oppleve basketball, kultur og underholdning.  

3X3 Ligaen er en lokal, klubbdrevet liga. Ligaen går to ganger i året, høst og vår, hvor man melder seg opp til en Liga om gangen for å bevare lavterskelkonseptet. Klubbene selv bestemmer om ligaene skal være åpen for alle i nærmiljøet, eller om ligaen er kun for klubbens medlemmer. Hvilke klubber som får holde offisielle 3X3 Ligaer bestemmes via en utlysning hvert halvår, og må arrangeres i henhold til arrangementskrav. Tildeling av 3X3 Ligaen skjer via utlysning to ganger i året.

TOUR- arrangementene er de fremste 3X3 arrangementene i Norge. I et TOUR-arrangement skal det være mulig å konkurrere i følgende kategorier for begge kjønn:

  • 40+
  • Open
  • U23
  • U18
  • U15
  • U13

Dersom en kategori ikke har tilstrekkelig med lag for å gjennomføre konkurranse skal de to nærmeste kategoriene slåes sammen, for eksempel 40+ og Open slåes sammen til Open.

På et TOUR- arrangement skal det være gode rammer og en god atmosfære for både spillere og publikum til å oppleve basketball, kultur og underholdning. Arrangementene er skal demonstrere basketens urbane og fartsfylte uttrykk. Tildeling av Tour arrangement skjer en gang i året i henhold til arrangementskrav.

Streetbasketfestivalen er NM finalene i 3X3 basketball. Streetbasketfestivalen arrangeres i juni 2021 på Rådhusplassen. Arrangementutlysning kommer våren 2021.