3X3 / Spiller / 3X3 Tour

3X3 Tour

3X3 Tour er kvalifiseringsturneringene til NM. Det arrangeres minst ett tour-stopp per region i perioden mai til juni.

TOUR-arrangementene skal være de fremste 3X3 arrangementene i Norge. Her kan du oppleve det beste regionen din har å by på av 3X3 basketball, kultur og underholdning i en god atmosfære. 

Kategorier

U15 Gutter

U15 Jenter

U18 Gutter

U18 Jenter

Senior Menn

Senior Kvinner

Rullestol mix

Spillere må delta i touren for å spille i Streetbasketfestivalen (3X3 NM finalen). Man kan melde seg på et eller flere Tour- arrangement. Mer informasjon om påmelding kommer. 

Tildeling av Tour arrangement skjer en gang i året via søknad til NBBF.

Påmelding

Påmelding skjer i to steg

  1. Påmelding til turneringen. Følg lenke til din turnering og registrer ditt lag.
    NBBF 3x3 Tour 2023 (fiba3x3.com)
  2. Betale påmeldingsavgift kr 250 til Vipps 516891- merk betaling med "Region xxx" og "lagnavn", eksempel "Region Midt - Kompisene"

 

Lisens

Alle spillere må ha godkjent og aktiv lisens iht NBBFs reglement. Lisenser løst for sesongen 2023/2024 er gjeldende. Les mer her: https://www.basket.no/3x3/spiller/lisens/

 

Regler for deltakelse

  • Det er kun lov til å delta med ett lag, uansett kategori. Det er med andre ord ikke lov til å delta på f.eks. ett U18 og ett senior lag. 
  • Dersom det ikke er tilstrekkelig med lag i din kategori, kan ditt lag bli forespurt om å delta i annen klasse, men du vil fortsatt ha mulighet til å kvalifisere deg til finalen i egen kategori.

 

Hvem går til Streetbasketfestivalen?

Det er 8 plasser i hver kategori i Streetbasketfestivalen. Vinneren av av hver kategori i hver region får automatisk plass. Andreplassen i Region Øst og Vest får det samme. Det deles i tillegg ut et wild card til beste rankede lag som ikke faller innenfor overnevnte plasser. Det gis ikke reisestøtte for deltakelse i Streetbasketfestivalen.