3X3 / Klubb / 3X3 konkurranser

3X3 konkurranser

Her publiserers alle offisielle 3X3 konkurranser i Norge.

3X3 turneringer er et lavterskeltilbud til 3X3 konkurranse.
Turneringene har de laveste kravene, for å sikre bred deltakelse og lavt kostnadsnivå for alle involverte. Turneringene er fine som rekrutteringstiltak, som en klubbaktivitet- for eksempel juleavslutning for klubben, men de kan også skaleres opp og gjøres til en stor happening hvor publikum kan oppleve basketball, kultur og underholdning.  

3X3 Ligaen er en lokal, klubbdrevet liga. Ligaen går to ganger i året, høst og vår, hvor man melder seg opp til en Liga om gangen for å bevare lavterskelkonseptet. Klubbene selv bestemmer om ligaene skal være åpen for alle i nærmiljøet, eller om ligaen er kun for klubbens medlemmer. Hvilke klubber som får holde offisielle 3X3 Ligaer bestemmes via en utlysning hvert halvår, og må arrangeres i henhold til arrangementskrav. Tildeling av 3X3 Ligaen skjer via utlysning to ganger i året.

TOUR- arrangementene er de fremste 3X3 arrangementene i Norge. I et TOUR-arrangement skal det være mulig å konkurrere i følgende kategorier for begge kjønn:

  • 40+
  • Open
  • U23
  • U18
  • U15
  • U13

Dersom en kategori ikke har tilstrekkelig med lag for å gjennomføre konkurranse skal de to nærmeste kategoriene slåes sammen, for eksempel 40+ og Open slåes sammen til Open.

På et TOUR- arrangement skal det være gode rammer og en god atmosfære for både spillere og publikum til å oppleve basketball, kultur og underholdning. Arrangementene er skal demonstrere basketens urbane og fartsfylte uttrykk. Tildeling av Tour arrangement skjer en gang i året i henhold til arrangementskrav.

Streetbasketfestivalen er NM finalene i 3X3 basketball. Streetbasketfestivalen arrangeres årlig. Arrangementutlysning for 2023 kommer snart!