3X3 / Nyheter 3MOT3 / Knallsuksess for 3x3 Challenge
Ringo Dau spenster over Asker-spillerne Benjamin Alknes Cox og Ludvig Bergh og serverer vinnerdunken i konkurransen i Nadderudhallen. Nidaros-forwarden lå bak Åke Swahn i poeng etter to dunker, men avgjorde i finaleomgangen.
FOTO: ERIK B. BERGLUND
Ringo Dau spenster over Asker-spillerne Benjamin Alknes Cox og Ludvig Bergh og serverer vinnerdunken i konkurransen i Nadderudhallen. Nidaros-forwarden lå bak Åke Swahn i poeng etter to dunker, men avgjorde i finaleomgangen. FOTO: ERIK B. BERGLUND

Knallsuksess for 3x3 Challenge

– Vi prøver å løfte norsk basket og introdusere 3x3 til Norge og jeg syns dette har gått veldig bra, sa Axel Jewett, prosjektleder i Oslo 3x3 og turneringsansvarlig for nyvinningen BLNO 3x3 Challenge. Lørdagen i Nadderudhallen ble en ubetinget suksess og alle var enige om at dette må bli et årlig arrangement.

– Jeg er fan av 3x3 i utgangspunktet, men dette var over all forventning, med nivå og trøkk og stemning. Dødskult at man får til noe sånt i en lang sesong, fastslo Ulrik Stranger-Johannessen, vinner av 3-poengskonkurransen.

– Litt annerledes enn 5 mot 5, men veldig gøy å få prøve denne formen for basket, sa Aurora Sørbye, som kom til 3-poengsfinale mot Stranger-Johannessen og var noen sekunder fra å vinne kvinnefinalen med Ulriken.

– Et veldig kult arrangement, en Allstar-helg som dette vil løfte basketballkulturen her i Norge, mente dunkekonkurransens vinner, Ringo Dau fra Nidaros Jets og Minneapolis.

– Et så utrolig bra arrangement, vi har fått så mange positive tilbakemeldinger i dag. Det har vært så mye liv her i dag, det skaper blest og er en annen form for basket. Jeg er bare superimponert over de som har stelt i stand dette, sa Julie McCarthy, som gjorde et slags comeback på basketbanen og var helt avgjørende da Oslo 3x3 (samme navn som arrangøren) slo Ulriken i finalen.

– En fantastisk begivenhet, så bra til å være første gangen. Jeg må bare si takk til alle som har gjort jobben med å få det til, konkluderte herrefinalens store spiller, Oppsals Isaiah Alonzo.

 

Ny erfaring

Alt skjedde i løpet av sju-åtte timer i Nadderudhallen lørdag da Oslo 3x3 arrangerte sitt første BLNO 3x3 Challenge.

3-poengskonkurransen og dunkekonkurransen er vi blitt vant med fra NBAs årlige All-Star Weekend, men var nye erfaringer for alle deltakerne i Nadderudhallen.

– Du må skyte fort, 25 skudd på ett minutt og bevege deg mellom de fem spotene i tillegg. Så er det mye stress både for deg selv og når alle følger med på at du skyter, forklarer Ulrik Stranger-Johannessen.

 

Traff 16 av 25

Centrum-guarden satte 14 i den første runden og 15 i den andre og kvalifiserte seg for finale – der han traff 16 av 25, blant dem de fem siste fra hjørnet.

Dermed slo han Aurora Sørbye 16-12 i finalen. Ulriken-guarden var nest best i de innledende rundene, der Natalie Villaflor, Shiba Haji Ahmadi, Aurora Toyomasu, Jacob Røysland, Isaiah Alonzo og Ludvig Bergh var de øvrige deltakerne.

 

Sterkt dommerpanel

Nidaros-importen Ringo Dau og Kongsberg Miners’ svenske forward Åke Swahn markerte seg i de to første rundene av dunkekonkurransen der også Fredrik Kleivdal (Bærum) og Niclas Ellingsen (Oppsal) fikk vist seg fram for et kjendistungt dommerpanel bestående av Leo Ajkic, Mira Craig, Anja Hammerseng-Edin, Torgeir Bryn og «Mike’s Corner»-profilen Michael Ray Vera Cruz Angeles.

Swahn ledet, men Daus siste dunk ble avgjørende for en hårfin seier.

– Jeg har sett ham (Swahn) på Kongsberg og vet han både er en god spiller og kan dunke. Han fikk meg til å løfte nivået mitt, sa 27-åringen fra Minneapolis, som ikke har vært med på dunkekonkurranser tidligere.

– Men jeg har jo dunket i kampene med Nidaros og fikk veldig mye energi fra publikum her i dag, sa den glade vinneren.

 

Årlig begivenhet? 

Øivind Lundestad som er leder av Oslo 3x3 er i Luxembourg som team manager for landslaget som møter Luxembourg søndag, og dermed måtte Axel Jewett styre helgen alene.

– Men jeg har hatt mye hjelp fra fantastiske frivillige, understreket han.

– Vi håper jo dette skal bli en årlig greie. På jentesiden har vi fått med alle lag unntatt Bergen Elite, på herresiden har det vært litt vanskeligere med flere lag som må reise, vi håper vi kan få ordnet med en reisefordeling neste år. Fyllingen skulle også vært med i år, men både Isaac Likekele og Terrell Brown skadet seg, forklarer Jewett.

26-åringen mener Nadderudhallen som arena er helt perfekt.

– Det er ikke for stort, det er plass til messeområde rundt og en veldig fin arena. Vi satser på å ha det her og samme helg hvert år, men var litt uheldige med kollisjonen med landskampen i Luxembourg, så vi håper på flere landslagsspillere neste år, fastslår han.

 

Oslos sluttspurt avgjorde

De to finalene var jevne helt til slutt.

Ulriken så ut til å ha avgjort kampen mot Oslo 3x3 i finalen mellom ungdom og rutine, med ledelse 12-9 i sluttsekundene.

Men Julie McCarthy la en trepoenger (som gir 2 poeng i 3x3) til 12-11 da 12 sekunder gjensto og Tina Stenerud Moen senket en ny treer (2-poenger) til seier 13-12 for Oslo etter at Ulriken hadde avsluttet for tidlig og bommet da de burde holdt på ballen.

Dermed kunne laget med veteranene Tina Stenerud Moen, Julie McCarthy og Josefin Winther juble for seier, sammen med Honya Samya Khalid (16) fra Oppsal som hoppet inn som fjerde spiller i laget da Sylja Molvær Hivju (15) som spilte de første kampene måtte av gårde til U16-NM-kvalifisering med Centrum Tigers.

 

Alonzo skjøt Oppsal til seier

Herrefinalen ble like spennende:

Oppsal fikk et forsprang, men Asker kom tilbake og var bare ett poeng bak (20-19) da Mitchell Kirsch ble feilet og fikk sjansen fra straffelinja med 59 sekunder igjen. Og siden 3x3-kamper er over når et lag når 21 poeng, var amerikanerens treff nok til at laget fra Oslo Øst stakk av med seieren og sjekken på 15.000 kroner. Etter en finale der Isaiah Alonzos trepoengere var den store forskjellen. Han slo tilbake etter å ha mislyktes i å kvalifisere seg for finalen i 3-poengsskyting.

– Jeg sparte det til kampen, spøkte Alonzo.

– Nei da, alle her er veldig gode basketspillere, så jeg er bare glad for å være en del av laget, sa han.

 

Kvalifisering neste

Oppsal ender sist i BLNO denne sesongen etter å ha vunnet bare den første kampen mot Tromsø Storm og nå står med 28 strake tap. Dermed gjenstår bare BLNO-kvalifiseringen i Trondheim 15. til 17. mars.

– Ja, det føles som vi kan feire litt i dag. Men vi har så gode spillere at vi skal gjennom kvalifiseringen, vi fortjener å bli værende i ligaen, understreker 23-åringen.