3X3 / Nyheter 3MOT3 / Første gang i Stavanger!
Vinnerne i seniorklassen, UISI Team.
Vinnerne i seniorklassen, UISI Team.

Første gang i Stavanger!

Helgen 10.-11. juni ble det for første gang arrangert en 3x3-turnering i Stavanger.

Det var duket for fart og spenning da Buøy IL inviterte til 3x3 turnering i Stavanger i helgen! Hele 25 lag var påmeldt og 44 kamper ble avviklet i Hundvåghallen i løpet av disse to dagene.

- Dette er første gang det er arrangert 3x3-turnering i Stavanger. Turneringen kom i gang på kort varsel, og for oss arrangører var lærekurven rimelig bratt, uttaler Bjørn Forshei, primus motor for arrangementet. - Men NBBF satte opp arrangørkurs og Buøy IL fikk også god hjelp fra ressurspersoner fra naboklubbene under selve arrangementet. Til slutt ble dette veldig bra. 

Det ble spilt i klassene U13, U15 og senior. Det var også satt opp klassene U14 og U18, men disse ble strøket siden ingen meldte seg på her.

 

U13 (6 lag)

U15 (11 lag)

Senior (8 lag)

1. plass

FGI Griffins

FGI Airball

UISI Team

2. plass

Buøy Bulldogz

FGI Heat

GATE

3. plass

FGI Grizzlies

Buøy U15-2

Rip City

Fullstendig resultatliste finnes på turneringens nettsider.

Se også filmklipp med høydepunkter fra seniorfinalen søndag.

Utvid sesongen

Høst og vinter er idrettshallene i Stavanger stort sett booket og det er vanskelig å finne ledig tid til basket utenom seriekamper. Men fra midten av april til midten av september er det mye ledig, og da er det mulig å lage turneringer som dette. - Et godt tips til klubber andre steder som har lyst til å utvide sesongen, og finne på noe gøy! sier Forshei.

Gode tips

Forshei tipser videre om FIBA 3x3 event maker; https://em.fiba3x3.com/ - et online system for å melde på lag, sette opp kampprogram, lage scoreboards og mye annet for 3x3. Scoreboards er jo en begrensende faktor hvis man vil kjøre 2 samtidige kamper i samme hall. Men hvis man for eksempel kobler PC til en 32’’ TV skjerm (mange gratis slike på Finn), har man et greit system for å vise resultater og tid mens kampene går.

Så da hiver vi oss på og oppfordrer flere klubber til å invitere til 3x3-turneringer! Spørsmål rundt dette kan sendes til NBBFs utviklingskonsulent Mark DiGiacomo på e-post mark.digiacomo@basket.no .