Fredrik Kleivdal la tidlig to trepoengere og endte med 17 poeng og 6 returer etter en solid kamp for Bærum. Her er det Petar Radojicic som er for sent ute til å stoppe 18-åringen.
FOTO: LARS OLAV SPARBOE
Fredrik Kleivdal la tidlig to trepoengere og endte med 17 poeng og 6 returer etter en solid kamp for Bærum. Her er det Petar Radojicic som er for sent ute til å stoppe 18-åringen. FOTO: LARS OLAV SPARBOE

Ungt Bærum imponerte i Tromsø

Tromsø Storm måtte kjempe for å slå et skadesvekket og rekordungt Bærum, men stakk fra i begynnelsen av tredje periode og holdt seg foran kampen ut – med nød og neppe.

Tromsø Storm – Bærum 91-89

– En seier er en seier, og vi visste det ikke ville bli noen lett kamp selv om de spilte uten importer, sa Tromsø Storm-trener Sergio Vicente Beleña etter at laget hans hadde vunnet den første av helgens hjemmekamper. Storm får Asker Aliens på besøk lørdag.

Bærum kom uten importtrioen bestående av Steffon Mitchell, Eric Gilchrese og Raivis Scerbinskis, manglet i tillegg Amar Pinjo og Jonas Øye Hansen som begge har vært ofte i startfemmeren denne sesongen – og stilte med bare åtte mann i Tromsøhallen.

Likevel ledet gjestene med 9 poeng midtveis i andreperioden (31-22) og holdt seg foran helt til Anders Solem først la inn 40-42 med 10 sekunder igjen og så fikk inn en steal og påfølgende assist til Henrik Lange som utlignet til 42-42 med en buzzer-layup.

Så slo Tromsø Storm til i begynnelsen av tredje periode og ledet med 11 (61-50) før Bærum hentet inn igjen mot slutten.

 

Long avgjorde

Avgjørelsen falt på stillingen 84-80 med 2:45 igjen å spille. I løpet av noen sekunder bommet Bærum fire skudd etter å ha tatt tre angrepsreturer, og så gikk i stedet hjemmelaget opp til 89-80 etter en 2+1-situasjon og deretter to straffer – fem strake poeng fra Cole Long.

Med 21 sekunder igjen sto det 91-84, og da betydde det ikke så mye at Stian Mjøs både satte inn to straffekast og en buzzer-treer til 91-89. Annet enn at resultatet ble penere for et Bærum-lag som uansett imponerte med tanke på hvilke spillere de manglet.

Stian Mjøs førte an med 34 poeng, 8 assists, 7 returer og 5 steals – og traff 5 av 11 trepoengere.

Sjur Dyb Berg var enorm under begge kurver og endte med 18 poeng og 15 returer pluss 4 assists.

 

– Bygger karakter

Rundt seg hadde de to rutinerte lederne tre 18-åringer, én 17-åring og to 16-åringer.

– De var kjempeflinke, jeg er veldig fornøyd, sa Mathias Eckhoff.

– Vi stiller med to veteraner og masse juniorer, men de er imponerende, de går ut og fighter og lærer. De tør og viser at de kan, gjør selvfølgelig litt dumme ting også, men holder seg stort sett til kampplanen. Vi samler ikke på moralske seire, men bygger karakter på kamper som dette, fastslo Bærum-treneren.

Fredrik Kleivdal er ’05-årgang og fylte nylig 18 år, men Ullern-forwarden hadde sin hittil beste BLNO-kamp med 17 poeng og 6 returer pluss 1 blokk, 1 steal, 1 assist og mye godt forsvar.

Brage Slott Hovstad hadde få ligaminutter bak seg, men kom rett inn og la to 3-poengere. Herman Ingstad og Scott Priestley spilte viktige roller.

 

– Ga de yngre for mye plass

Tromsø Storm kom inn i fredagens kamp etter fire tap i sine fem siste kamper, og måtte slite.

– Det var en kamp vi skulle vinne med hele vårt lag på plass mot deres lag uten importer, men Mjøs og Berg var veldig gode og vi konsentrerte oss om å stoppe de to og ga de yngre for mye plass. Fredrik Kleivdal skjøt virkelig bra og flere var gode, understreket Sergio Beleña, som nylig ble engasjert som U20-landslagstrener denne sesongen.

– Jeg begynner å kjenne de aktuelle spillerne, de beste er jo i BLNO. Og Asker med noen her i morgen også, minnet Tromsø-treneren om.

 

Sesongbeste av Henrik Lange

Cole Long dominerte etter hvert stort og fikk solide tall i statistikkene: 30 poeng, 14 returer, 5 assists, 3 steals og 2 blokker.

Petar Radojicic var sterk inside og hadde 20 poeng og 11 returer, Billy McDonald landet på 19 poeng og 9 returer.

Johannes Lange ble hemmet av foultrøbbel og noterte seg for 7 poeng og 6 assists på 17 minutter, mens Henrik Lange leverte sin beste kamp for sesongen med sterkt forsvar og 11 poeng.

 

Trio ute også mot Centrum?

Bærum møter Centrum Tigers igjen i Vulkanhallen onsdag, men vet ikke om de tre importspillere blir klare.

Steffon Mitchell har smerter i venstre hånd og kan ikke ta imot en ball, Eric Gilchrese fikk en skade i leggen i kampen mot Centrum søndag, mens Raivis Scerbinskis fortsatt er ute med ryggtrøbbel.

 

Poengscorere Tromsø Storm – Bærum (91-89):

Tromsø Storm: Cole Long 30, Petar Radojicic 20, William McDonald 19, Henrik Lange 11, Johannes Rydningen Lange 7, Christopher Dobrée-Bell 2, Anders Isaksen Solem 2.

Bærum: Stian Mjøs 34, Sjur Dyb Berg 18, Fredrik Kleivdal 17, Herman Ingstad 6, Brage Slott Hovstad 6, Scott Priestley 4, Ludvik Mürer Bergseng 2, Oscar Hellebust 2.