Jørgen Odfjell har vært solid både for Gimle og Norge i 2022 og blir en viktig mann når bergenserne skal forsøke å forsvare gullet fra forrige sesong. Her i en drive mot Fyllingen i treningskamp nylig, til høyre ser vi Alexander Arques (nr 7) og Milos Macura.
FOTO: BRAGE TITLESTAD
Jørgen Odfjell har vært solid både for Gimle og Norge i 2022 og blir en viktig mann når bergenserne skal forsøke å forsvare gullet fra forrige sesong. Her i en drive mot Fyllingen i treningskamp nylig, til høyre ser vi Alexander Arques (nr 7) og Milos Macura. FOTO: BRAGE TITLESTAD

Tynnere nå, men blir like gode?

Gimle er svekket fra start i sesongen, men tittelforsvareren blir forsterket og har mannskap godt nok til å kjempe for en ny tittel. – Vi er ujevne, men jeg tror vi kan bli veldig spennende, sier Audun Eskeland.

Bare litt over fire måneder er gått siden Gimle jublet for NM-tittelen etter 76-74 over Bærum i den fjerde finalethrilleren og basketfesten i Nadderudhallen.

I kveld er de to igjen der igjen, BLNO-sesongen starter med nettopp møtet mellom de to finalistene.

– Sannsynligvis er vel begge lagene litt annerledes nå enn de kommer til å se ut, sier Audun Eskeland og toner ned betydningen av det første oppgjøret.

 

Lamo og Espe ut, Coleman til Slovenia

Gimle er klart svekket på papiret før start:

Eivind Lamo og Lars Fredrik Espe er ute med langtidsskader, Lamo for hele sesongen. I tillegg sitter Mikkel Kolstad på benken etter overtråkk på trening, mens Audun Eskeland også forventer å få inn en import nummer to ved siden av Milovan Savic i løpet av de neste ukene.

Bryan Coleman har havnet i slovensk basket og må erstattes.

– Det er jo planen å få inn en ny mann der, men vi har ikke noe klarsignal ennå. Vi trenger muskler og atletisme i forsvar eller generelt bare en god spiller, forklarer Gimle-coachen.

 

– Ujevne og vinglete

Lagkaptein Ali Ouakkaha ga seg etter finalene i mai, men Gimle har likevel både klasse, rutine og kontinuitet i troppen.

– Vi er ujevne og er litt mer vinglete enn i fjor, men potensialet er til stede. Vi har en samling med flere landslagsspillere, Milovan og en gjeng som har spilt mye sammen.

– Får vi inn en riktig type som kan dekke behovene våre, har jeg god tro på at vi blir bra, sier Eskeland.

Eivind Lamo skal gjennom to hofteoperasjoner og er ute for hele sesongen, mens Lars Fredrik Espe som sliter med en kneskade kanskje kan bli klar i andre seriehalvdel.

 

Osland tilbake

Kristoffer Gjerde Sætren tar Mikkel Kolstads plass i startfemmeren mot Bærum i kveld, og har et sterkt lag rundt seg med Reidar Greve, Jørgen Odfjell, Espen Fjærestad og den alltid ruvende Milovan Savic.

Gimle har også fått Morten Osland med igjen, og har hentet inn åtte unggutter – tre med parallell spilletillatelse fra Ytrebygda og fem fra egen junioravdeling.

– Det er hardtarbeidende gutter og på sikt er de spennende. I år er de litt i læringsposisjon, men de skal få muligheter her og der, lover Audun Eskeland.

 

GIMLE

Trener: Audun Eskeland.

Spillere INN: Morten Osland (Gimle 1M), Magnus Gjerde, Enzo Petroncini-Digranes og Sondre Jacobsen på parallell spilletillatelse fra Ytrebygda pluss fem spillere fra yngres avdeling: Nataniel Elpeleg, Leo Lima, Geraldas Pliauga, Henrikas Sienogalis og Fabian Hovig Wikstrøm.

Spillere UT: Bryan Coleman (Slovenia), Ali Ouakkaha har lagt opp som elitespiller, Lars Fredrik Espe skadet og ute i seks måneder, Eivind Lamo skadet og ute hele sesongen.

 

SPILLERSTALLEN 2022/23

0 Jørgen Odfjell, 1 Nathaniel Elpeneg, 4 Sondre Jacobsen, 5 Morten Osland, 6 Magnus Gjerde, 7 Henrikas Sienogalis, 8 Magnus Elgmork, 9 Enzo Petroncini, 11 Geraldas Pliagua, 12 Kristoffer Gjerde Sætren, 13 Reidar Greve, 15 Mikkel Kolstad, 25 Fabian Hovig Wikstrøm, 31 Milovan Savic, 33 Leo Lima, 44 Espen Fjærestad.

Sannsynlig starting-5: Greve, Kolstad (Sætren), Fjærestad, Odfjell, Savic.

Åpningskamp: Bærum – Gimle, Nadderudhallen i kveld kl. 19.00.