Reggie Agbeko var kampens mest effektive spiller med 23 poeng og 9 returer og ble også en matchvinner for Tromsø Storm med de viktige scoringene i siste minutt. Her er den ghanesiske forwarden i en drive mot Ludvik Bergseng. Til venstre i bildet ser vi Scott Priestley og Johannes Lange, i høyre bildekant Jonas Øye Hansen. FOTO: MARIANNE MAJA STENERUD

Sterk borteseier til Tromsø

Et Tromsø Storm uten Xavier Fuller styrte det meste av kampen mot Bærum i Nadderudhallen, ledet med 19 poeng på det meste og viste styrke ved å snu tilbake igjen da hjemmelaget anført av Stian Mjøs hadde gått i ledelse 1:28 før slutt.

M Bærum – Tromsø Storm 76-80

M Frøya – Ammerud 105-76

M Oppsal Panthers – Asker Aliens 73-86

M Nidaros Jets – Gimle 73-97

K Ammerud – Asker Aliens 38-69

K Bergen Elite – Bærum 57-68

Tromsø Storm gikk ut med 7-0 og 15-4 og ledet i mer enn 39 av kampens 40 minutter. Mot slutten av tredje periode sto det 64-45 til gjestene, men i en ellevill sisteperiode hentet Bærum inn hele forspranget etter at kaptein Mjøs og hjemmelaget endelig begynte å treffe.

Med 1:28 igjen å spille gikk de lyseblå i ledelse for første og eneste gang i kampen, 75-74 etter en 2+1-situasjon med drive og påfølgende straffetreff for Stian Mjøs.

Men ledelsen varte i bare 13 sekunder, til Johannes Lange spilte fri Reggie Agbeko til 76-75 for Tromsø – før den ghanesiske forwarden både la inn 78-75 og «and one»-straffen til 79-75 og med 7 sekunder igjen også ett av to straffekast til 80-76 og trygget seieren.

– En veldig sterk seier, for Bærum er et bra lag og det er vanskelig når de får momentum der på slutten, sa lagkaptein Johannes Lange.

– Men vi klarer å holde hodet kaldt og snu det om igjen.

Fuller rekker sluttspillet

Tromsø vant lagenes to første møter på hjemmebane 80-74 og 92-83 etter 22 og 35 poeng fra Xavier Fuller, men leverte sin beste kamp etter at lagets ledende spiller og ligaens nest-toppscorer (25,9 poeng i snitt) måtte ut med en hamstringstrekk som trolig holder ham ute til begynnelsen av mars.

– Han rekker 100 prosent sikkert sluttspillet, men vi håper å ha Xavier med igjen den siste seriehelgen også, så han får tilbake kampfølelsen, sier coach David Torrescusa.

Ut med overtråkk

Et skår i gleden var at litauiske Giedrius Stankevicius måtte ut med overtråkk et halvt minutt før slutt og er uaktuell til søndagens kamp mot Kongsberg Miners.

– Ja, jeg har litt blandede følelser akkurat nå. Jeg er glad for seieren, men samtidig lei for skaden «G» pådro seg, han spiller helt sikkert ikke i morgen, fastslo Torrescusa.

Anført av banens beste spiller Johannes Lange styrte Tromsø Storm overraskende fra første minutt i Nadderudhallen.

25-åringen bestemte tempoet, tok opp ballen, fikk flyt i angrepet og briljerte med driver, 3-poengstreff (3 av 6) og lekre innspill.

Traff trepoengerne

De gangene Bærum nærmet seg, rykket gjestene bare fra igjen. Med bidrag fra mange forskjellige spillere. Seks Tromsø-spillere traff 3-poengere, lenge til rundt 50 prosent, ved kampslutt på 11 av 26 som betyr 42 prosent treff.

Og da hjemmelaget kom innpå til 28-29 tidlig i andre periode, var det 18-årige Isak Ramirez Nilsen som løftet Tromsø tilbake med to steals og scoringene til 33-28.

– Isak leverer en fantastisk kamp og tar alltid ansvar i forsvar. Det er ikke bare Bærum som har gode unge spillere, vi har noen vi også, understreket treneren fra Barcelona.

Reggie Agbeko hadde en stor kamp for Tromsø Storm med 23 poeng, 9 returer og matchvinnerscoringene i siste minutt.

Johannes Lange endte med 20 poeng etter solid uttelling, Giedrius Stankevicius hadde 12 poeng, 13 returer og 5 assists og la 3 av 8 trepoengere.

Mjøs og Bærum våknet

Bærum sto med 1 av 17 på treerne da Stian Mjøs la sin første i slutten av tredje periode (48-64), men traff 5 av de 8 siste – og Mjøs som bommet alt før pause, endte på 4 av 10 og totalt 28 poeng og 8 assists etter en solid kamp.

Sjur Dyb Berg hadde 13 poeng og 14 returer (flest i kampen), Oscar Hellebust 15 poeng etter sterke driver og i tillegg blant annet 3 steals og 2 assists.

Men Bærum som lag kom ikke i gang før i fjerde periode, og klarte ikke å fullføre da de hadde hentet inn Tromsø-forspranget.

– Vi hang ikke helt sammen og skjøt jo altfor dårlig, men det er bra karakter å komme tilbake etter å ha ligget under med 19 poeng. Så jeg har en litt ambivalent følelse nå, det er dumt å tape, men fint å se at vi har den karakteren, sa Mathias Eckhoff.

– Irriterende

Samtidig pådro Bærum seg et tungt tap i kampen om topp 4-plassering og hjemmebanefordel i sluttspillet.

– Det er irriterende nå, for vi syns ikke vi skal tape for Tromsø når de stiller uten Fuller som har «drept oss» i de to første kampene. Ikke bare med poeng, men fordi han punkterte forsvarsverket vårt. Og så var Johannes Lange kjempegod og den viktigste spilleren for dem i dag, erkjente Bærum-treneren.

– Tromsø var flinke og de var konsekvente i sin gameplan, det så vi også mot Gimle forrige helg da de var veldig gode inntil Gimle jazza det opp på slutten, det var da det sprakk.

– Men uten Fuller har coachen (Torrescusa) fått dem til å konkurrere og spille, det er mange som bidrar for dem i dag og de var veldig smarte selv om de har fått litt færre våpen, mente Eckhoff.

Bærum skal ut i en ny, viktig kamp tirsdag når Centrum Tigers kommer på besøk til Nadderudhallen.

Poengscorere Bærum – Tromsø Storm (76-80):

Bærum: Stian Mjøs 28, Oscar Hellebust 15, Sjur Dyb Berg 13, Ludvik Mürer Bergseng 8, Aksel Hvalgård Borg 5, Osseynou Mbow 4, Fredrik Kleivdal 3.

Tromsø Storm: Reggie Agbeko 23, Johannes Rydningen Lange 20, Giedrius Stankevicius 12, Isak Ramirez Nilsen 9, Trym Andreas Engelsen 6, Christopher Dobree-Bell 5, Aron Nielsen Finstad 5.

Nisavic tilbake, Muila herjet

Frøya hadde Ognjen Nisavic tilbake etter skade og valset over et svekket Ammerud etter en monsterkamp av JD Muila. Hjemmelagets kanadiske forward endte på 35 poeng, 13 returer, 7 assists, 6 steals og 4 blokker til 56 i effektivitet – tangering av sesongbeste satt av ligaens suverene toppscorer Terrell Brown (Fyllingen) mot Centrum Tigers.

Hjemmelaget hvilte Marcus Larsson, men Nisavic som har vært skadet siden bortekampen mot Tromsø Storm 3. desember fikk 20 minutter på parketten og noterte seg for 4 poeng, 5 assists og 4 returer.

Ammerud har Eric Gilchrese ute med bronkitt og manglet også Mustapha Dibba, som sto over etter en smell i fredagens kamp mot Fyllingen. Dermed var gjestene fra Oslo kraftig svekket og ikke i stand til å by Frøya god nok motstand. Ilarion Bonhomme var solid med 25 poeng, 7 returer og 6 assists, mens Roy Nwachukwu som ikke spilte lørdag markerte seg med 17 poeng.

Ammerud skal ut i en viktig kamp hjemme mot Oppsal tirsdag, Frøya får besøk av Oppsal og Bærum kommende lørdag og søndag.

Poengscorere Frøya – Ammerud (105-76):

Frøya: JD Muila 35, Jørgen Lamo 17, Valen Tejada 14, Christopher Dalland 11, Etienne Nasser Aspevik 7, Mathias Jacobsen 7, Kim-Abdou Ndow 5, Ognjen Nisavic 4, Ali Akil 3, Halfdan Bjørn-Dønnem 2.

Ammerud: Ilarion Bonhomme 25, Roy Nwachukwu 17, Oliver Bojang Visnes 11, Jacob Røysland 8, Darian Lugo-Mosquea 5, Henrik Male Davidsen 4, Jan Prus 4, CJ Omego 2.

Viktig Asker-seier

Asker Aliens hadde Sebastian Sjöberg og Joshua Hart tilbake igjen og vant kontrollert 86-73 over Oppsal. Gjestene gikk sterkt ut og hadde punktert kampen allerede midtveis i andre periode på ledelse 37-11.

Med seieren tok Asker Aliens steget opp til 8-17 og rykket litt fra Nidaros Jets (7-17) og Ammerud (6-17).

Asker spiller hjemme mot Nidaros Jets kommende lørdag i en kamp som kan bli helt avgjørende for hvilket lag som stikker av med den åttende og siste sluttspillplassen.

Petar Radojicic var kampens gigant og endte med 30 poeng og 16 returer, Sebastian Sjöberg hadde 27 poeng etter sterke driver og 2 av 3 på trepoengere.

Isaiah Alonzo markerte seg med 25 poeng og 4 steals for Oppsal, mens Fredrik Trana noterte seg for en double-double med 16 poeng og 14 returer.

Poengscorere Oppsal Panthers – Asker Aliens (73-86):

Oppsal Panthers: Isaiah Alonzo 25, Fredrik Hårstad Trana 16, Gudmund Leachman Røthing 12, Isac Ashraf Angelsen 6, Mitchell Kirsch 6, Tomas Krogh Ceesay 4, Jonathan Siggaard Linnestad 3, Ruzh Baleros 1.

Asker Aliens: Petar Radojicic 30, Sebastian Sjöberg 27, Joshua Hart 11, Anders Lislevatn Landenget 6, Jacob Vogt Aabel 4, Eskil Rindal Grimsmo 2, Peder Kristiansen 2, William Ljones Kruse 2, Filip Kaasa 2.

Greit for Gimle: 97-73

Gimle er i ryggen på de fem lagene rett foran på tabellen etter seier nummer 12. Det første av helgens to oppgjør mot Nidaros Jets endte med komfortable 97-73 til gjestene, som dro fra med 31-19 etter første periode og 55-29 ved pause.

Hallvard Venstad Staff var kampens ledende spiller med 27 poeng, 8 returer og 2 blokker. Reidar Greve satte 4 av 6 trepoengere og endte på 16 poeng og 6 assists, Jørgen Odfjell hadde 11 poeng, 8 returer og 6 assists og Milovan Savic 11 poeng, 10 returer og 5 assists.

Ringo Dau traff 5 av 10 trepoengere og var kampens toppscorer med 28 poeng, mens Burak Kizilirmak prikket inn alle sine tre 3-poengere for Nidaros Jets.

Poengscorere Nidaros Jets – Gimle (73-97):

Nidaros Jets: Righ Lual Dau 28, Burak Kizilirmak 15, Mats Bergsjordet 13, Christian Dischington Tøfte 7, Bernat Godall 5, Ole Flock Hogstad 3, Emil Grosse 2.

Gimle: Hallvard Venstad Staff 27, Reidar Greve 16, Morten Floen Osland 12, Jørgen Odfjell 11, Milovan Savic 11, Haakon Ullrich 8, Jasin Akil 7, Mikkel Kolstad 5.

Emma-show i Bergen!

Emma Hergot scoret de 16 første poengene for Bærum, ble toppscorer med 27 poeng og hadde i tillegg 12 returer, 3 steals og 2 blokker.

Emma Thowsen Harloff sto for 7 av Bergen Elites 10 første poeng og endte på 15 til slutt.

Etter hvert ble det andre enn Emma-ene som også kom på scoringslista, hele tiden med Bærum som det førende laget. Gjestene lå stort sett 9 til 14 poeng gjennom andre og tredje periode og var oppe i 17 poengs ledelse (57-40) tidlig i fjerdeperioden før Bergen Elite hentet inn og bare var 6 bak (57-63) med 3 minutter igjen.

Da satte Shiba Haji Ahmadi inn to poeng før Susanne Gjerstad punkterte kampen med en trepoenger.

Hos Bergen Elite viste Sigrid Hardie og Karoline Falch-Monsen solid trepoengsskyting, begge traff 4 av 7.

Poengscorere Bergen Elite – Bærum (57-68):

Bergen Elite: Sigrid Hardie 20, Emma Thowsen Harloff 15, Karoline Falch-Monsen 14, Rikke Sjumarken 5, Sunniva Vik Pettersen 2, Ane Schanke-Næss 1.

Bærum: Emma Hergot 27, Shiba Haji Ahmadi 14, Susanne Gjerstad 11, Eirin Vreim Holm 7, Tuva Nyland Rotherud 5, Mathea Lindbråten 4.

Komfortabel Asker-seier

Et Ammerud-lag uten både Makana Stone og Alexandra Polishchuk ledet 9-2 etter en optimistisk start og holdt følge til 13-14, før Asker som ventet ble for sterke.

Natalie Villaflor dominerte og noterte seg for 25 poeng, 14 returer, 8 assists og 5 steals, mens Tindra Hillestad Pack markerte seg med 7 poeng, 8 returer og 2 assists.

Julia Heiden hadde 12 poeng og 8 returer for Ammerud.

Begge lag skal i aksjon igjen kommende søndag, Ammerud i en tøff hjemmekamp mot Ulriken Eagles, mens Asker Aliens møter Bærum i Nadderudhallen i en kamp som kan bli avgjørende for hvilket lag som tar tredjeplassen i ligaen.

Poengscorere Ammerud – Asker Aliens (38-69):

Ammerud: Julia Heiden 12, Samanta Straupmane 8, Madelen Rundbråten 6, Pia Gudmundsen Reeves 4, Adrianna Live Berg 3, Andrea Fergem Faal 3, Henon Ogbazion 2.

Asker Aliens: Natalie Villaflor 25, Siri Granheim 9, Karianne Øysted Sørbye 9, Andrine Bergseth 7, Tindra Hillestad Pack 7, Teodora Borojevic 6, Feven Ramse Chol 3, Anne Mai Tangen Grung 3.