Jacob Tryon ruver ikke på dette bildet, men måler 211 cm og blir en tøff center å hanskes med for Oppsals motstandere i BLNO denne sesongen. 23-åringen fra California har fire sesonger bak seg i NCAA Division 1, to for University of Portland og to for Samford University i Alabama. Her dekkes Tryon av Sebastian Larsen, bak ser vi Niclas Ellingsen.
FOTO: MARIANNE MAJA STENERUD
Jacob Tryon ruver ikke på dette bildet, men måler 211 cm og blir en tøff center å hanskes med for Oppsals motstandere i BLNO denne sesongen. 23-åringen fra California har fire sesonger bak seg i NCAA Division 1, to for University of Portland og to for Samford University i Alabama. Her dekkes Tryon av Sebastian Larsen, bak ser vi Niclas Ellingsen. FOTO: MARIANNE MAJA STENERUD

Oppsal sikter mot sluttspill

– Vi har et spennende mannskap og mange som har noe å bevise. Noen har vært i ligaen tidligere og ikke fått vist seg fram. Sluttspillplass er et hårete mål, men vi skal sette oss det målet og ta en kamp av gangen, sier Jarl Kristian Jespersen.

Oppsal Basket opplever stor fremgang:

Klubben ble tildelt NBBFs jentepris på Den Store Baskethelgen for størst vekst i jenteklassene 13 til 19 år, og har samtidig vokst til å bli norsk basketballs tredje største - med 518 medlemmer.


Opprykket til BLNO ble sikret i Kristiansand siste helg i mars da Oppsal sensasjonelt slo Nidaros Jets 77-70 og hadde sikret plassen i ligaen allerede før den avsluttende storseieren over Ullern (87-52).

Baskettinget vedtok at Nidaros Jets får bli og at ligaen utvides til 11 lag denne sesongen, men Oppsal er klart styrket og er fast bestemt på å holde plassen.

Og ikke bare det: Komme med blant de åtte lagene som skal spille NM-kvartfinaler i mars neste år.

 

USA-duo

Inn er kommet to amerikanere med Division 1-erfaring, den 187 cm høye guarden Jacquez «Q» Henderson (24) som spilte for Indiana University og 211 cm lange Jacob Tryon.

– «Q» kontaktet oss, mens Jacob er hentet inn etter at vi så på ham. Vi er sterke på guardfronten og gikk for en stor spiller. Jacob er smart, tar gode valg og beskytter kurven vår. «Q» er en god skytter, men har litt høye skuldre fortsatt, sier Jarl Jespersen, som fortsatt har med seg Sohail Ashraf som assistent.

 

Miks av rutine og ungdom

Blant de norske spillerne har spesielt Thomas Ble rikelig med ligaerfaring, mens også Nick Kervens og Fredrik Trana har spilt på øverste nivå flere av de siste sesongene.

Så fyller Oppsal opp med flere av sine unge talenter. Etienne Nasser Aspevik (17) storspilte i kvalifiseringen i mars og ligger an til å få en plass i startoppstillingen, fra klubbens sterke 05-lag er også Nataniel Nikolic kommet med. 

– Jeg tror vi kan bli et lag som overrasker mange, sier coach Jespersen.

Ligadebuten får Oppsal borte mot Fyllingen og Frøya 24. og 25. september, mens første kamp hjemme i Oppsal Arena blir onsdag 28. september mot Bærum.

 

– Bra land å starte i

Jacob Tryon ser frem til å få vise seg fram i den norske basketligaen.

– Agenten min og jeg fant ut at det ville være et bra land å starte proffkarriere og skaffe seg et navn. Jeg har bare vært på tre treninger og nivået har vært omtrent som jeg ventet og ble fortalt. Vi er litt i begynnerfasen ennå, men skal finne ut av en del ting, sier 23-åringen, som skal trene 15-16-åringer i Oppsal ved siden av å spille i BLNO.

– Jeg har ikke fått sett på de øvrige lagene i ligaen ennå, men jeg så Norge slå Danmark og har fått vite litt om prinsippene deres, sier den 2,11 m lange centeren, som kommer fra Temecula i California, midtveis mellom Los Angeles og San Diego. De to siste sesongene har han spilt for Samford University i Alabama, de to foregående for University of Portland.

Treningen vi overvar i Oppsal Arena fortalte at Tryon vil bli svært sentral i Oppsal-laget og et viktig spillpunkt i lagets angrep. 

 

OPPSAL

Trener: Jarl Kristian Jespersen.

Assistent: Sohail Ashraf.

Spillere INN: Jacob Tryon (Samford University, Alabama), Jacquez Henderson (Indiana University Bloomington), Sebastian N. Larsen (tilbake fra BI Athletics), Christian Andersen og Jørgen Haakonsen tilbake fra studier i Bergen, Isac A. Angelsen tilbake fra studier i England. Fra egen juniorstall: Etienne Nasser Aspevik, Nataniel Nikolic, Rhovic J. Sisor og Mohammad Jawara (tilbake fra en sesong i svensk basket).

Spillere UT: Vuk Vucetic og Laurence des Bouvrie til Centrum Tigers. Isak Peter Brodahl, Ruzh Baleros og Ola Johansen til Oppsal 2M.

Ryan Otsimi Simba, Jules Akvama, Adrian Mæland Sørslett og Niklas T. Trevino starter også sesongen i klubbens 2M-lag.

 

SPILLERSTALL 2022/23:

0 Thomas Ble, 1 Christian Andersen, 3 Isac A. Angelsen, 5 Mohammad Jawara, 6 Sebastian N. Larsen, 7 Niclas T. Ellingsen, 8 Fredrik Hårstad Trana, 13 Jørgen Haakonsen, 14 Nataniel Nikolic, 15 Joseph M. Suleiman, 17 Etienne Nasser Aspevik, 21 Jacquez Henderson, 23 Rhovic J. Sisor, 24 Nick Kervens, 33 Jonathan Linnestad, 34 Kevin Fiabema, 42 Jacob Tryon.

Sannsynlig starting-5: Ble, Kervens (Henderson), Aspevik, Linnestad, Tryon.

Åpningskamp: Fyllingen – Oppsal, Fyllingsdalshallen lørdag 24/9 kl. 15.00.