Etienne Nasser Aspevik scoret 19 poeng og satte 3 av 4 trepoengere da Oppsal slo Nidaros Jets 77-70 i  kvalifiseringen for Firi-ligaen i Kristiansand lørdag. Her er forwarden fra fjorårets U16-landslag i aksjon i en kamp for Oppsals G05-lag.
FOTO: MARIANNE MAJA STENERUD
Etienne Nasser Aspevik scoret 19 poeng og satte 3 av 4 trepoengere da Oppsal slo Nidaros Jets 77-70 i kvalifiseringen for Firi-ligaen i Kristiansand lørdag. Her er forwarden fra fjorårets U16-landslag i aksjon i en kamp for Oppsals G05-lag. FOTO: MARIANNE MAJA STENERUD

Oppsal på vei mot ligaspill?

Oppsal har en fot i Firi-ligaen etter sensasjonsseieren over Nidaros Jets. Søndagens kamper avgjør: Vinner Centrum Tigers over Nidaros, må Oppsal slå Ullern i siste kamp for å rykke opp. Vinner Nidaros, redder trondheimslaget plassen!

Nidaros Jets – Oppsal 70-77

Det ser ikke bra ut for Nidaros Jets:

Chris Carter som sto over de to første kampene i turneringen, haltet ut på banen etter en smell som tvang ham til en pause på benken i sluttminuttene. Og 2,07-mannen Brage Sørensen haltet ut av kampen, på stillingen 61-65 i fjerde periode.

Søndag må trondheimslaget helst ha begge på banen og uansett løfte seg mange hakk for å kunne slå Centrum Tigers og bli med videre i Firi-ligaen.

For dette var Oppsals kamp. Nidaros snudde riktignok 0-12 i starten av kampen til 13-12 tidlig i andre perioden da Chris Carter var blitt byttet inn og hadde begynt å score. Da trodde nok de fleste i Idda Arena at trondheimslaget ville ta kontrollen.

Men i stedet kom Oppsal tilbake, ledet resten av kampen og svarte med nye rykk hver gang Nidaros Jets nærmet seg og så ut til å kunne snu scoren.

– Bare deilig å vinne. Vi jobber så bra som et kollektiv, Nidaros har mye mer press på seg, fastslo Oppsal-trener Sohail Ashraf.

 

Nidaros må slå Centrum

Han og spillerne tar ingenting for gitt og vet at en Nidaros-seier over Centrum Tigers søndag (kl. 11.15) vil ødelegge opprykkshåpet.

For selv om Oppsal slår Ullern i kampen etter (13.30), vil de da havne bak både Centrum og Nidaros i en innbyrdestabell der de tre topplagene i pulja alle står med 3 seire og 1 tap.

Men hvis Centrum vinner over Nidaros, skal Oppsal «bare» slå Ullern for å rykke opp i Firi-ligaen - og sende trønderne ned.

 

– Satser på ligaspill

Sohail Ashraf er også sportslig leder i klubben og bekrefter at Oppsal ønsker opprykk.

– Vi har hatt møte og bestemt at vi satser på ligaspill, det er målet vårt, understreker han.

Men hvordan er det mulig at laget på fjerdeplass i Region Øst kan komme seg til ligaen? Serien er ikke ferdigspilt, men Oppsal står med 9 seire og 6 tap og er bak både Centrum Tigers’ 2.- lag (15-1!) og to lag fra Persbråten.

– Vi har akkurat samme lag som vi spiller med i serien. Men vi har jobbet mye med det kollektive, hatt fokus på samhold og i dag ser vi resultatet. Benken i dag var super, noen spiller bare 20 sekunder og noen 3 minutter, men vi vinner det kollektive, sier Ashraf.

 

Tre spillere, 66 poeng

Tre spillere var helt avgjørende i poengproduksjonen mot Nidaros Jets.

Veteranen og kapteinen Thomas Ble fremsto igjen som lagets leder og endte med 22 poeng, 8 returer og 3 steals.

Nick Kervens startet i stor stil, ble toppscorer med 25 poeng og hadde i tillegg 6 returer og 5 steals.

Etienne Nasser Aspevik, 2005-årgang og profil på fjorårets U16-landslag, var viktig utover i kampen og landet på 19 poeng – etter blant annet å ha truffet 3 av 4 trepoengere.

– Jeg er veldig glad for å se Etienne og Rhovic (Sisor) som er 2004-spiller ta steget opp og prestere på dette nivået. Oppsal satser på å få bygget opp laget med mange av våre yngre spillere, fastslår Sohail Ashraf.

 

Poengscorere:

Nidaros Jets: Chris Carter 27, Arne Marius Grevskott 9, Mihajlo Krivokapic 8, Max Dahl Svendsen 8, Christian Tøfte 8, Torkel Westby 5, Brage V. Sørensen 4, Mateusz Nilsen 1.

Oppsal: Nick Kervens 25, Thomas Ble 22, Etienne Nasser Aspevik 19, Kevin Leander Fiabema 4, Joseph Mohamed Suleiman 4, Adrian Mæland Sørslett 2, Jonathan Siggaard Linnestad 1.

 

KVALIFISERING FIRI-LIGAEN 2022/23

Resultater:

Fredag: Kristiansand Pirates – Nidaros Jets 63-79, Oppsal – Centrum Tigers 55-81.

Lørdag: Ullern – Nidaros Jets 42-96, Kristiansand Pirates – Oppsal 41-100, Centrum Tigers – Ullern 86-49, Nidaros Jets – Oppsal 70-77.

Stillingen før søndagens kamper (seire-tap):

Centrum Tigers 2-0, Oppsal 2-1, Nidaros Jets 2-1, Kristiansand Pirates 0-2, Ullern 0-2.

Søndagens kamper: 

09.00 Ullern - Kristiansand Pirates

11.15 Nidaros Jets - Centrum Tigers

13.30 Oppsal - Ullern

15.45 Kristiansand Pirates - Centrum Tigers