Stian Mjøs la fire 3-poengere og ble toppscorer for Bærum med 24 poeng da Oppsal ble slått 107-66. Her skyter han over Rhovic Sisor.
FOTO: ERIK BERGLUND
Stian Mjøs la fire 3-poengere og ble toppscorer for Bærum med 24 poeng da Oppsal ble slått 107-66. Her skyter han over Rhovic Sisor. FOTO: ERIK BERGLUND

Oppsal orket ikke følge

I den første hjemmekampen og den tredje BLNO-kampen på fem dager ble det for tungt for Oppsal da Bærum satte opp tempoet og kjørte fra tidlig i andre periode.

Oppsal – Bærum 66-107

– Vi får rett og slett juling og er ikke mentalt til stede, fastslo Jarl Jespersen etter at laget hans var blitt utklasset i hjemmedebuten i Oppsal Arena.

– Jeg tror vi blir tatt litt på senga og ikke er helt forberedt på det vi skal gjøre. Og det virker som vi er slitne der ute, sa Oppsal-treneren.

Etter tapene for Fyllingen og Frøya i Bergen i helgen spilte ligadebutantene sin tredje kamp på fem dager, og begynte å merke det da Bærum rykket fra.

 

Buzzer-treer fra Ble

Oppsal avsluttet den første perioden på glimrende vis, kom innpå til 23-26 da Thomas Ble la en buzzer-trepoenger og gikk opp i ledelsen 27-26 tidlig i den andre etter scoringer av Isac Angelsen og Jonathan Linnestad.

Men så var det slutt for de mørkeblå. Anført av unggutta Oscar Hellebust (16) og Amar Pinjo (18) klinket Bærum til med en 12-0-run som ble avsluttet med en trepoenger fra Stian Mjøs. 38-27 til gjestene som økte til 15 poengs ledelse før pause (50-35).

Og da Oppsal håper å kunne nærme seg etter pause, startet tredjeperioden i stedet med 12-2 til Bærum etter 8 poeng fra Oscar Hellebust og 4 fra Scott Priestley, to av de tre Ullern-spillerne i troppen. Tredjemann, Fredrik Kleivdal, sto over onsdagens kamp med en liten skade.

 

– Viktigere mot Frøya

Raivis Scerbinskis debuterte i Bærum-trøya og la sin første trepoenger, men fikk tidlig tre fouls og nøyde seg med 5 poeng på 17 minutter før Mathias Eckhoff lot latvieren hvile fra tidlig i tredje periode.

– Han er i fin form, men vi vant med masse og syntes det var viktigere med kampen mot Frøya enn å risikere skader her, sa Bærum-coachen.

Scerbinskis tråkket over på sin første trening med laget i forrige uke og måtte stå over åpningskampen mot Gimle.

Steffon Mitchell satt på benken, er ikke spilleklar og blir det ikke til søndagens hjemmekamp mot Frøya heller.

 

16-åring spilte mest

Men landslagsduoen Stian Mjøs og Sjur Dyb Berg gjorde grunnarbeidet og lot de unge spillerne fullføre.

Berg hadde en ny double-double med 22 poeng og 12 returer på 22 minutter, Mjøs satte inn 24 poeng etter å truffet 8 av 8 straffer, 2 av 2 topoengere og 4 av 11 treere.

16-årige Oscar Hellebust hadde mest spilletid av alle i lyseblått og briljerte med 19 poeng, 4 assists og 3 steals i sine 28 minutter.

Yngstemann og lengstemann Ludvik Bergseng (2,08) feiret sin 16-årsdag med 8 poeng og blant annet 2 steals, 1 assist og 1 blokk.

 

Rekordung femmer

Bærum spilte de siste fire-fem minuttene med 06-erne Hellebust og Bergseng, 05-eren Alexander Eckhoff Bech og 04-erne Jonas Øye Hansen (ennå bare 17 år) og Herman Ingstad. En femmer med gjennomsnittsalder 16,8 år!

– De unge får spille mye og fortjener det, presiserte Mathias Eckhoff.

– Vi har fortsatt en lang vei å gå for å spille god lagbasket, men scorer en masse poeng, konstaterte han.

Stian Mjøs kalte kampen «et steg i riktig retning», men ser fram til møtet med Frøya i Nadderudhallen søndag.

– Det blir en fysisk tøffere kamp, de har mye size og det blir en skikkelig test for oss, fastslo kapteinen.

 

Venter på USA-duoen

Oppsal hadde fått med igjen Thomas Ble, som leverte en god kamp og var lagets mestscorende med 24 poeng etter sterke driver og god skyting.

Men inntil videre sitter de to nye USA-importene Jacob Tryon (2,11) og Jacquez Henderson på sidelinja og venter på klarsignal fra UDI.

– Vi satser på at begge er klare søndag, sier Jarl Jespersen.

Oppsal spiller borte mot Kongsberg Miners i søndagens runde og får det utvilsomt vanskelig igjen.

– Vi var bra i første periode i dag og må bare ta med oss det positive og jobbe videre, understreket treneren.

17-årige Etienne Nasser Aspevik har iallfall fått en solid BLNO-start, med 14, 21 og 13 poeng i de tre første kampene og 8 av 14 (57 prosent) på trepoengere. Mot Bærum spilte Aspevik 38 minutter, satte 3 av 3 trepoengere og endte på 13 poeng.

 

Poengscorere:

Oppsal: Thomas Ble 24, Etienne Nasser Aspevik 13, Jørgen Haakonsen 8, Fredrik Hårstad Trana 5, Isac Angelsen 4, Sebastian Larsen 4, Jonathan Linnestad 4, Christian Andersen 2, Niklas Ellingsen 2.

Bærum: Stian Mjøs 24, Sjur Dyb Berg 22, Oscar Hellebust 19, Amar Pinjo 9, Jonas Øye Hansen 8, Ludvik Mürer Bergseng 8, Raivis Scerbinskis 5, Gaute Haugen 4, Scott Priestley 4, Herman Ingstad 2, Alexander Eckhoff Bech 2.