Oppsals nye amerikaner Isaiah Alonzo går sterkt opp på Oppsal-treningen, med Christian Andersen (nr 91) i forsvar. De øvrige spillerne i bildet er fra venstre Joseph Suleiman (bak), Niclas Ellingsen og Nick Kervens.
FOTO: ERIK BERGLUND
Oppsals nye amerikaner Isaiah Alonzo går sterkt opp på Oppsal-treningen, med Christian Andersen (nr 91) i forsvar. De øvrige spillerne i bildet er fra venstre Joseph Suleiman (bak), Niclas Ellingsen og Nick Kervens. FOTO: ERIK BERGLUND

Oppsal-optimisme før sesong to

Oppsal overrasket de fleste i fjor, satte farge på BLNO og sikret fornyet kontrakt med god margin etter åtte seire. Nå er den ruvende centeren Jacob Tryon borte sammen med blant andre Etienne Aspevik, men coach Jarl Kristian Jespersen tror likevel den andre sesongen skal bli enda bedre enn den første.

– Vi har større forhåpninger i år enn i fjor, så målet er klart å komme i topp-8 og til sluttspillet. Vi har en sesong i beina, vet hva vi går til og får ikke det temposjokket vi fikk i fjor, sier Oppsal-treneren.

– Det negative er at andre lag vet mer om oss nå, vi er ikke noen overraskelse lenger.

Debutsesongen gikk over all forventning for de mørkeblå, som slo lag som Fyllingen og Tromsø Storm hjemme i Oppsal Arena og som ble nummer ni i ligaen med 8 seire og 22 tap. Dermed la de Asker Aliens (6-24) og Nidaros Jets (2-28) bak seg og unngikk å måtte spille kvalifisering for å kunne fortsette som BLNO-lag.

Nå både håper og tror coachen det skal bli flere seire enn forrige sesongs åtte.

– Jeg går for 12, sier han.

 

Tryon ut - Alonzo inn

På papiret kan Oppsal virke svekket:

Borte er 2,11 m lange Jacob Tryon, som spilte 36 minutter pr. kamp og endte med 18,7 poeng og 10,4 returer i snitt. Dessuten med 3 blokker pr. kamp, suverent flest i ligaen. Den ruvende Oppsal-centeren var også nummer 5 i effektivitet.

Samtidig har Etienne Aspevik (10,9 poeng i snitt) reist til Bergen og Frøya, mens også nyttige spillere som Isac Angelsen og amerikanske Jacquez Henderson er ute.

 

– Bedre pasningslegger, mer tempo

Inn er kommet 2,08 m lange Isaiah Alonzo, som en slags Tryon-erstatter. Men en annen type spiller.

– Jacob var det defensive ankeret vårt, Isaiah er én som liker å ha ballen i hendene, som elsker å involvere lagkameratene og som er en veldig mye bedre pasningslegger. Han skyter ballen like bra og har mer tempo enn Jacob i fjor, kan løpe gulvet fortere, forklarer Jarl Jespersen.

– Men det beste ved ham er personligheten, han er akkurat den typen laget trenger.

 

– Vil være en allroundspiller

23-åringen fra Phoenix i Arizona er også storfornøyd med å være på plass.

– Det er første gang jeg spiller i utlandet, jeg gikk ut av skolen i desember og kom hit for tre uker siden, forteller Alonzo, som spilte for Colorado Christian University i Lakewood utenfor Denver, i NCAAs Division 2.

– Jeg liker meg her, det er et fint land og alle er superhyggelige og behandler meg som om jeg skulle være i familien. Jeg tror også vi kan gjøre det bra i ligaen, sier Oppsals nye amerikaner, som tok seg en tur til Vulkanhallen sist helg og så treningskamp mellom Centrum Tigers og Frøya.

– Min rolle er å være en leder, sørge for at alle er på samme nivå. Jeg skyter når jeg har ledige skudd og skal ta de mulighetene jeg får, men vil også spille fri lagkameratene mine, spille forsvar og rebounde og være en allroundspiller som kan hjelpe laget mitt til å vinne, understreker han.

 

Arizona-møte i Tromsø

Oppsal starter serien med to bortekamper mot Tromsø Storm, og der får Isaiah Alonzo treffe igjen en kjenning.

– Jeg kjenner Xavier Fuller som også er fra Arizona, «it’s a small world», det blir moro. Og jeg hører at det er mange andre og gode amerikanere i ligaen, så dette blir bra. Jeg elsker å konkurrere mot de beste, fastslår 2,08-mannen.

 

Ceesay pointguard, Ble på vingen

Jarl Jespersen mener Oppsal er langt bedre forberedt enn på samme tid i fjor.

– Vi er kommet sammen som lag mye tidligere og mange spillere har tatt steg, sier treneren – og nevner spesielt Tomas Ceesay, Fredrik Trana, Jonatan Linnestad og Niclas Ellingsen.

Ceesay (23) ligger an til å kunne bli starting pointguard, mens Thomas Ble denne sesongen blir å finne som toer, på vingen.

– Tomas har jobbet hardt i hele sommer, mye skills og med skuddet sitt, og lagt ned mye arbeid for å få en bedre sesong. Jeg har veldig tro på ham og Christian (Andersen) som pointguarder, og Thomas Ble er mer enn vingspiller enn point, på vingen kan han bli mer involvert, argumenterer treneren.

– Trana og Linnestad har brukt en del av sommeren i vektrommet og virker mer selvsikre på hva de skal gjøre, mens Niclas Ellingsen som er vaskeekte Oppsal-gutt kanskje er den som har tatt de største stegene, sier Jespersen.

 

OPPSAL PANTHERS

Trener: Jarl Kristian Jespersen.

Trenerassistent: Sohail Ashraf.

Spillere INN: Isaiah Alonzo (Colorado Christian University, Denver), Daniel Berg (Hønefoss 1M), Thomas Johansen og Niklas Trevino fra 2M og egen stall, David Ayden og Gudmund Røthing fra egen junioravdeling.

Spillere UT: Jacob Tryon (Japan), Jacquez Henderson (USA), Etienne Nasser Aspevik (Frøya), Isac Ashraf Angelsen (Fairmont Sports Academy, prep school i Orlando), Jørgen Haakonsen (Nordstrand 2M), Rhovic Sisor (Oppsal 3M), Kevin Fiabema (mulig Oppsal 3M).

 

SPILLERSTALL 2023/24:

0 Thomas Ble, 1 Christian Andersen, 2 Tomas Krogh Ceesay, 3 Nick Kervens, 5 David Ayden, 6 Sebastian Nordstrøm Larsen, 7 Niclas Telle Ellingsen, 8 Fredrik Hårstad Trana, 9 Gudmund Røthing, 14 Nataniel Nikolic, 15 Joseph Suleiman, 20 Isaiah Alonzo, 27 Niklas Trevino, 28 Daniel Berg, 33 Jonathan Linnestad, 41 Thomas Johansen.

Sannsynlig starting-5: Ceesay (Andersen), Ble, Kervens, Trana (Linnestad), Alonzo.

Åpningskamp: Tromsø Storm – Oppsal, Tromsøhallen lørdag 23. september kl. 15.00.