Stian Mjøs var toppscorer med 19 poeng, hadde 8 assists og ble avgjørende med scoringen til 87-81 da 12 sekunder gjensto i Nadderudhallen. Her spiller Bærum-kapteinen en pasning mellom Joseph Suleiman (til venstre) og Thomas Ble.
FOTO: ERIK B. BERGLUND
Stian Mjøs var toppscorer med 19 poeng, hadde 8 assists og ble avgjørende med scoringen til 87-81 da 12 sekunder gjensto i Nadderudhallen. Her spiller Bærum-kapteinen en pasning mellom Joseph Suleiman (til venstre) og Thomas Ble. FOTO: ERIK B. BERGLUND

Oppsal ga Bærum kamp

Oppsal spilte jevnt med Bærum og var bare 4 poeng bak (85-81) med 50 sekunder igjen å spille i Nadderudhallen, men for andre gang på tre dager sikret lagkaptein Stian Mjøs hjemmelagets seier. Nå har Bærum seks seire på ti kamper – og kan ha to solide forsterkninger på gang.

Bærum – Oppsal Panthers 89-83

– Vi vil gi tilskuerne våre spenningsbasketball, spøkte Mathias Eckhoff etter at Bærum som i søndagens møte med Nidaros Jets (80-78) ventet helt til sluttminuttet og de siste sekundene med å sikre seieren over et Oppsal-lag som tapte sin åttende kamp på rad, men som leverte sesongbeste.

Bærum leverte mye fin angrepsbasket og hadde fem spillere i tosifret score og to mann på 8 poeng, men er ikke skytterlaget de lenge har vært. Før kampen sto de lyseblå med 29 prosent treff på 3-poengere, mot Oppsal ble det 26 prosent etter 10 av 38.

– Vi må ha bedre balltempo og når vi spiller urytmisk, blir skuddene deretter selv om mange av dem er åpne, understreket Eckhoff.

 

Nettproblemer og manglende flyt

Han var ikke den eneste som irriterte seg over at tirsdagens kamp måtte stoppes flere ganger på grunn av nettverksproblemer, men mente det også tok bort flyten i kampen.

– Men først og fremst feiler vi for mye, vi henger ikke sammen i forsvarsbiten og kan tydelig ikke presse som vi gjør i hele førsteomgangen.

– Vi gjorde det for å jobbe med noe bevisst, men var ikke i stand til å gjøre det. Av og til blir spillerne flate, men dette stikker dypere. Samtidig kan vi spille half court-defense ganske greit, selv om vi fremdeles er for utålmodige og litt unge, mente Bærum-treneren.

 

– Begynner å ta form

Etter den sterke borteseieren over Tromsø Storm i serieåpningen har Oppsal nå tapt åtte kamper på rad.

Men spillet mot Bærum gledet og var sesongbeste for laget fra Oslo Øst.

– Ja, absolutt, samtykket lagkaptein Thomas Ble.

– Spillet vårt begynner å ta form, vi viser at vi kan konkurrere og holde følge med et så bra lag som Bærum. Det har vært kjipt å gjøre det så dårlig som vi har gjort det fram til nå, men nå ser det bedre ut. Vi kommer til å ta steg, forsikret 34-åringen.

 

Ellingsen steppet opp: 15 poeng

Pointguarden var kampens mestscorende og mest effektive spiller med 24 poeng, 10 returer og 4 assists.

Oppsal hadde sin beste rebounder Fredrik Trana på skadelista, men inn kom Niclas Telle Ellingsen og leverte en kjempekamp med 15 poeng.

En annen vaskeekte Oppsal-gutt, Christian Andersen, leverte også bunnsolid og endte med 8 poeng, 2 steals og 2 assists, mens Jonathan Linnestad imponerte med 7 av 7 på straffer og en glimrende start på kampen – før foulproblemene ødela. Det svekket også Oppsal at Linnestad måtte ut med 5 fouls tidlig i fjerdeperioden.

Etter hvert våknet også Isaiah Alonzo som kom opp i 16 poeng og 15 returer.

Jarl Jespersens lag har også fått Isac Angelsen tilbake fra USA, det gir både flere opsjoner på guardplassene og et dypere mannskap.

 

Kleivdal: 15 returer

Stian Mjøs sikret seieren mot Nidaros søndag med en scoring 2,1 sekunder før slutt (80-78), tirsdag drivet han elegant inn den matchavgjørende scoringen til 87-81 med 12 sekunder igjen å spille i Nadderudhallen.

Mjøs satte 5 av 11 trepoengere, var toppscorer med 19 poeng og hadde 8 assists.

Sjur Dyb Berg endte med 17 poeng og 12 returer og Fredrik Kleivdal med en like sterk double-double: 12 poeng og 15 returer. 

 

– Banket på døra

For Bærum ser det lyst ut med seks seire og to forsterkninger på gang.

Senegalesiske Ousseynou Mbow (26) har trent med laget i hele høst etter at han flyttet til sin norske kone og datter på Bærums Verk, og nå har Bærum levert den 2,00 m lange forwardens papirer for å få ham spilleklar.

– Han er jo ikke noen import, det er ikke en spiller vi har hentet inn, presiserer klubbleder Hege Rokne.

– Men «Kobe» som vi kaller ham kom og banket på døren hos oss og nå ser vi muligheten til å bruke ham litt som trener i Sandvika.

– Jeg håper å kunne hjelpe laget på forskjellige måter, med erfaring og defense, sier Mbow som kommer fra spill for Al Gharafa i Qatar.

 

Comeback for Stockman?

Samtidig er 2,12 m lange Matz Stockman tilbake i trening og lysten på basketball igjen etter fire års pause.

– Jeg trener med laget tre ganger i uka og har trent mye til vanlig ellers, styrke og løping på Sats. Vi får se hvordan det blir, men jeg er i god form og har lyst til å spille igjen, sier 28-åringen som ikke har spilt aktivt siden han kom hjem fra college i 2019.

Han utelukker ikke at han kan spille for Bærum allerede i november eller desember.

Mathias Eckhoff har lenge ønsket å få den tidligere Louisville- og Minnesota-centeren til både Bærum og landslaget.

– Matz kan gjøre ting ingen andre i norsk basket kan, sier treneren.

 

– Skal bare bli litt mer voksne

Han håper både Stockman og Mbow kan styrke laget utover i sesongen.

– «Kobe» har høyde og rutine, kan brukes som en post-spiller og er veldig god på det. Han gir oss fysikk på treningene, men må komme inn i det vi holder på med og må litt opp i turtall, sier Eckhoff.

Treneren tror Bærum kan ta opp kampen med de beste i ligaen.

– Vi kommer til å bli gode, vi skal bare bli litt mer voksne. Jeg er veldig fornøyd med de unge spillerne våre og tror vi i lange strekk kan kjempe jevnt med de beste med det laget vi har nå. Hvis vi i tillegg får de to nye gutta (Mbow og Stockman), ser det spennende ut.

– Det som skjer på trening hos oss er til tider VELDIG bra, men i kamper vingler vi for mye. Samtidig har vi fem spillere i double digits i dag og to rett bak på 8 poeng, og det er gledelig for det vi ønsker, å gjøre alle spillerne til angrepsvåpen. Vi forbereder oss til et sluttspill, men jeg mener fremdeles vi kan ta noen skalper med laget vi har nå, fastslår Mathias Eckhoff.

 

Poengscorere Bærum – Oppsal Panthers (89-83):

Bærum: Stian Mjøs 19, Sjur Dyb Berg 17, Oscar Hellebust 12, Fredrik Kleivdal 12, Ludvik Mürer Bergseng 11, Aksel Hvalgård Borg 8, Jonas Øye Hansen 8, Scott Priestley 2.

Oppsal Panthers: Thomas Ble 24, Isaiah Alonzo 16, Niclas Telle Ellingsen 15, Jonathan Siggaard Linnestad 9, Christian Andersen 8, Isac Ashraf Angelsen 4, Joseph Suleiman 3, Tomas Krogh Ceesay 2, Gudmund Røthing 2.