Philipp Schwethelm traff på 4 av 5 trepoengere og endte som toppscorer med 24 poeng for Bærum. Her fyrer tyskeren løs over Aksel Barkvoll. Ammerud-spillerne på stolene bak er fra venstre Ouzhan Farzaneh, Riad Basic og Fredrik Hårstad Trana.
FOTO: ERIK BERGLUND
Philipp Schwethelm traff på 4 av 5 trepoengere og endte som toppscorer med 24 poeng for Bærum. Her fyrer tyskeren løs over Aksel Barkvoll. Ammerud-spillerne på stolene bak er fra venstre Ouzhan Farzaneh, Riad Basic og Fredrik Hårstad Trana. FOTO: ERIK BERGLUND

Nytt trepoengsshow fra Bærum

Med fire giftige skyttere og returkongen Sjur Dyb Berg under kurvene seiler Bærum opp som en av favorittene når sluttspillet begynner i mars. Mot Ammerud senket laget 19 trepoengere og trioen Stian Mjøs, Shane Temara og Philipp Schwethelm hadde til sammen 15.

Ammerud – Bærum 88-111

– Vi har ikke fått trent og spilt så mye med de fem vi startet med i dag, men de gir oss potensial til å score mye. Så havner vi på godt over 100 selv om ingen spilte mer enn 28 minutter i dag, fastslo Mathias Eckhoff.

Bærum skaffet seg en solid revansj for tapet for Ammerud (70-75) i Nadderudhallen før jul, men det var et Bærum-lag uten Eric Gilchrese og Shane Temara.

Tirsdag viste Gilchrese hvor viktig han er som pointguard og forsvarsspiller for de lyseblå, samtidig som Temara er blitt den poengmaskinen han var på New Zealand og som Bærum håpet han skulle bli.

Trepoengsskytingen ble igjen avgjørende for at Bærum vant klart og stakk fra tidlig i kampen:

Stian Mjøs la 6 av 10, Shane Temara 5 av 8, Philipp Schwethelm 4 av 5 – og Bærum som lag 19 av 36, som gir 52 i treffprosent.

 

– Blanding av Savic og Mjøs

Schwethelm har slitt litt med å finne skuddet i startfasen i norsk basket, men nå ser 32-åringen ut som den trepoengseksperten han var i Bundesliga og for det tyske landslaget.

– Han kom midt i sesongen og uten å vært gjennom noen forsesong. Han måtte få beina under seg og har hatt avbrudd fra treninger og kamper på grunn av jobb. Nå skjønner han mer av hvordan vi ønsker å spille, sier Mathias Eckhoff.

– Philipp er jo en ekstremt bra skytter og samtidig stor (2,01), så han er en slags blanding av Milovan Savic og Stian Mjøs.

– Shane kan også virkelig skyte, og blir bedre med så gode spillere rundt seg. I dag fikk vi plass og rom og hadde fart på ballen, da kan vi score mye, presiserer Bærum-treneren.

Eric Gilchrese er tilbake igjen som pointguard og er også en sterk trepoengsskytter, men nøyde seg med 1 av 2 mot Ammerud og var i stedet viktig for ballflyten og ikke minst forsvarsjobben mot AJ Harris, som slapp til langt mindre enn vi er vant til å se ham i Firi-ligaen – iallfall tidlig i kampen.

 

"Sjur Retur" leverer

Og inside har Bærum en av ligaens beste fightere, Sjur Dyb Berg som kjemper om enhver ball og som igjen kom ut med tosifret antall returer: 12, hvorav 4 offensive. Pluss 6 assists.

Dermed er Mathias Eckhoffs idealfemmer i ferd med å sette seg.

– Ja, hvis vi unngår skader og korona på alle, liker jeg det vi har nå. Med lengde og allsidighet som vi manglet tidligere i sesongen og som gjorde en del av matchup-ene vi fikk mot oss gufne. Nå vil det forsvinne.

– Samtidig er vi med i en liga hvor Covid- og skadesituasjon har påvirket resultater og tabellen enormt, understreker Eckhoff.

 

Isaksen tilbake for Ammerud

Hos Ammerud gjorde lagkaptein Andreas Isaksen sin første kamp for sesongen etter langt skadefravær, og viste at han blir en fin forsterkning utover i sesongen.

Skuddet sitter naturlig nok ikke ennå, men Isaksen noterte seg for blant annet 6 assists, 3 returer og 1 steal i tillegg til mye bra forsvar i sine 25 minutter på banen.

Jordan Session var dagens mest effektive Ammerud-spiller med 24 poeng, 10 returer, 5 assists og 3 steals, mens Mustafa Dibba endte med 20 poeng, 8 returer, 6 assists og 4 blokker.

 

Poengscorere:

Ammerud: Jordan Session 24, AJ Harris 22, Mustafa Dibba 20, Orji Okoroafor 14, Aksel Barkvoll 3, Ouzhan Farzaneh 3, Fredrik Hårstad Trana 2.

Bærum: Philipp Schwethelm 24, Shane Temara 23, Stian Mjøs 21, Eric Gilchrese 11, Plaisir Nzitani Mukoko 11, Gaute Haugen 10, Benjamin Alknes Cox 5, Anders Lislevatn Landenget 4, Sjur Dyb Berg 2.