19-årige Tobias Edvardsen Øvermo har brutt gjennom Kristiansand Pirates' forsvar og går på layup i søndagens kamp, der Nidaros Jets vant 76-47. Tor Anders Ringen (til venstre) er klar for eventuell retur, Kristiansands forsvarsspillere er Girts Iljins (nr 2) og Anders Iam Ham. Bak til høyre ser vi Arne Marius Grevskott.
FOTO: LARS RUNE SKAUG
19-årige Tobias Edvardsen Øvermo har brutt gjennom Kristiansand Pirates' forsvar og går på layup i søndagens kamp, der Nidaros Jets vant 76-47. Tor Anders Ringen (til venstre) er klar for eventuell retur, Kristiansands forsvarsspillere er Girts Iljins (nr 2) og Anders Iam Ham. Bak til høyre ser vi Arne Marius Grevskott. FOTO: LARS RUNE SKAUG

Ny giv i Nidaros Jets

Nidaros Jets sikret BLNO-plassen allerede i søndagens første kamp og retter blikket mot neste sesong. Med nytt styre, nye tanker og mer offensive mål.

– Nå begynner jobben med å skaffe midler og sponsorer til neste sesong, så vi får muligheten til å styrke trenerteam og spillerstall, sier Thor Inge Øvermo, sportslig ansvarlig i et nyvalgt styre i Nidaros Jets, der Gry Schønberg Brenne er ny leder.

– Vi ser framover med veldig stor iver og vil prøve å etablere oss blant de åtte første i ligaen, ikke blant de tre siste som nå, understreker Øvermo som har vært Nidaros-trener i flere BLNO-sesonger og som var rumenske Cosmin Blagois assistent til og med søndagens avsluttende kval-kamper i Munkvollhallen.

 

Sverresborg Hoops tok tredjeplassen

Der gjorde Nidaros Jets det de måtte i søndagens første kamp, med en klar og kontrollert seier over Kristiansand Pirates (76-47). Da turneringsvinnerne Asker Aliens i den påfølgende kampen slo Ullern (64-52), var det ikke lenger noe teori som kunne frata Nidaros andreplassen og fornyet kontrakt i BLNO.

Så sikret Sverresborg Hoops Elite seg tredjeplass gjennom å slå Kristiansand Pirates 82-53, før Nidaros avsluttet med 79-41 over Ullern og endte med tre seire og det ene tapet lørdag mot Asker (69-74).

 

Blagoi ikke med videre

Mest sannsynlig var det også Cosmin Blagois farvel med laget han overtok i fjor sommer.

– Han er ikke resignert for neste sesong, og slik situasjonen er i dag, har vi ikke midler til det. Men ingenting er 100 prosent sikkert ennå, sier Øvermo, som selv går ut av trenergjerningen for å konsentrere seg om styrearbeidet.

– Vi har noen modeller vi ser på som er spennende, forteller han.

 

– Flere ting må klaffe

Jakob Baiden (29) har snittet på 17,2 poeng og 7 returer i BLNO denne sesongen og var viktig også i helgens kvalifisering – med poengserien 22-22-24-22. Men om den 2 meter lange og allsidige Nidaros-forwarden fortsetter i klubben, er pr. i dag uvisst.

– Akkurat nå tenker jeg at både andre- og tredjeplass (Nidaros og Sverresborg) i turneringen sier mye om talentet i Trondheim. Vi har mye talent, men det gjelder å få mobilisert på riktig måte. Jeg tror definitivt et Trondheimslag kan spille og være spennende i et sluttspill, men flere ting må klaffe før det kan skje. Samtidig har jeg veldig stor tro på det nye styret og deres ideer og ressurser, sier Baiden.

I løpet av de neste ukene vil han bestemme seg for eventuell satsing neste sesong.

– Jeg er blitt veldig glad i trondheimsbasketen, så jeg kjenner det er en emosjonell dag for meg. Men jeg skriver ferdig master denne våren og må ta noen vanskelige avgjørelser. Jeg er jo fra Oslo og har venner og familie der, men Nidaros betyr mye for meg, både klubben og laget, understreker han.

 

De samme 11 lagene

Helgens konklusjon:

Asker Aliens og Nidaros Jets kom seg gjennom kvalifiseringen, og BLNO fortsetter med de samme 11 lagene som i 2022/23-sesongen. Men Sverresborg Hoops, Kristiansand Pirates og Ullern viste i enkeltkamper og perioder at de kan kjempe jevnt med de etablerte ligalagene. Nå gjelder det å få på plass en konkurransedyktig, landsomfattende 1.- divisjon.

 

BLNO-KVALIFISERINGEN, RESULTATER SØNDAG

Nidaros Jets – Kristiansand Pirates 76-47

Flest poeng Nidaros: Jakob Baiden 24, Ole Flock Hogstad 14, Arne Marius Grevskott og Jo Mathias Bjørnevog Ramberg 7.

Kristiansand: Anders Ian Ham 15, Aksel Moe Ruzic 8, Tobias Wayne Hopkins 7.

 

Asker Aliens – Ullern 64-52

Asker: Tom Dumont 12, Oliver Bergstad 9, Amir Yusuf 9, Filip Øverås 9.

Ullern: Aksel Barkvoll 12, Levi Dakin 8, Joakim Liebig 6.

 

Sverresborg Hoops – Kristiansand Pirates 82-53

Sverresborg: Christian Tøfte 20, Fredrik Tystad Løvseth 15, Johan Edvard Karlsen 14.

Kristiansand: Anders Ian Ham 15, Aksel Moe Ruzic 11, Tobias Wayne Hopkins 8, Olav André Jordbrekk 8.

 

Nidaros Jets – Ullern 79-41

Nidaros: Jakob Baiden 22, Jo Mathias Bjørnevog Ramberg 15, Brage V. Sørensen 13.

Ullern: Aksel Barkvoll 11, Jacopo Fanin 8, Alan Lee Graadahl 5, Emil Unnli 5.

 

Sluttstillingen (seire-tap):

Asker Aliens 4-0, Nidaros Jets 3-1, Sverresborg Hoops 2-2, Kristiansand Pirates 1-3, Ullern 0-4.

Asker Aliens og Nidaros Jets spiller i BLNO sesongen 2023/24.