​To av de sentrale spillerne i søndagens BLNO-kamp i Nadderudhallen: Torgrim Sommerfeldt har funnet skuddformen for Bærum og endte på 24 poeng etter 6/8 på 3-poengere, Nidaros-kaptein Jakob Baiden var kampens toppscorer med 32 poeng etter glimrende skyting.

Nidaros ga Bærum tøff kamp

Først et minutt før slutt greide Bærum å riste av seg et hardtkjempende Nidaros Jets.

Bærum – Nidaros Jets 82-72

Tromsø Storm – Fyllingen 101-89

Gimle – Kongsberg Miners 82-98

- Jeg er kjempestolt over gutta, hvor hardt vi kjempet, hvor mye positivitet vi klarte å spille med og hvordan vi spilte hverandre bedre, sa Nidaros-kaptein Jakob Baiden.

Han er inne i en glimrende periode, la 20 poeng mot Ammerud lørdag og oppnådde en «all-time high» mot Bærum: 32 poeng, etter 3/4 på 3-poengere og stødig halvdistanseskyting, driver og 5/6 på straffer.

Trondheimslaget som ligger nest sist på BLNO-tabellen med 2-9 i seire og tap, ledet 43-39 ved halvtid etter en nesten forbløffende sterk andreperiode (23-17), før de røk på en av sine sedvanlige nedturer da Bærum fikk inn en 12-0-run fra start etter pause og overtok føringen i kampen.

Det prellet av på Nidaros-gutta, som kom tilbake flere ganger – og lå likt på 54-54 etter en råsterk drive av Jakob Baiden og på 63-63 tidlig i fjerde periode da Baiden fintet seg fri, skjøt og traff.

Bærum gikk fra til 9-poengsledelse da 18-årige Mateusz Nilsen iskaldt la en 3-poenger fra hjørnet (76-67), men Nidaros-kaptein Baiden scoret fra kanten og i angrepet som fulgte la han sin siste 3-poenger: 76-72 med litt over et minutt igjen å spille.

Sommerfeldt traff

Det løste seg igjen for Bærums erfarne klassespillere og poenggarantister: Torgrim Sommerfeldt traff et presset og vanskelig skudd til 78-72, før Alex Dakin la et straffekast og Stian Mjøs avsluttet kampen med en «and one»-situasjon, med en sterk drive og scoring på straffekastet som fulgte: 82-72.

Bærum, uten Stian Emil Berg som er på reise i USA, leverte ingen overbevisende kamp.

-  Ikke så pent, men det er jo en seier, konstaterte Stian Mjøs. Bærum står med 8-2 etter 10 kamper og holder andreplassen bak Kongsberg Miners (10-0).

- Vi er litt nonchalante, leder klart i starten (16-6) og tror det bare er å trykke på en knapp. Samtidig er Nidaros litt uortodokse og i dag var Baiden «heit» og traff på omtrent alt.

- Så savner vi selvfølgelig også Stian Emil, som gir oss trøkk i forsvar, fart opp banen og driver inn under kurven, et viktig angrepsvåpen for oss, sa Mjøs, som hadde en meget god kamp med 26 poeng etter fem 3-poengere (av 13) og 10 assists.

Torgrim Sommerfeldt har også funnet skuddformen og endte på 24 poeng etter sterke 6/8 på 3-poengere.

Trener Mjøs serverte U19-spillerne

Hjemmelaget hadde også fire av Sandvikas U19-spillere i aksjon, og lagets trener Stian Mjøs serverte assist til to av dem: 2,08 m lange Vetle Paulsen ble frispilt til en saftig dunk som fikk opp stemningen i Nadderudhallen, og Mjøs satte også opp Mateusz Nilsen til den viktige 3-poengeren i sluttminuttene.

To minutter før slutt fikk også 17-årige Max Dahl Svendsen sin BLNO-debut.

Bærum lå lenge på rundt 50 prosent treff på 3-poengere og endte på 38 etter 14/36. Nidaros imponerte ved å lede returstatistikken helt fram til siste periode, den endte 38-35 i Bærums favør etter at Sjur Dyb Berg forsynte seg mer utover i kampen og kom opp i 14. Brage Sørensen ga lenge Berg tøff kamp under kurvene, og endte på 6 poeng og 5 returer.

Even Skjellaug kom sterkt i de siste periodene og nådde en ny, sterk double-double med 18 poeng og 13 returer.

Nidaros Jets skal ut i en viktig hjemmekamp lørdag, mot Centrum Tigers som med 3-6 ligger rett foran på tabellen.

Poengscorere:

Bærum: Stian Mjøs 26, Torgrim Sommerfeldt 24, Brian Ofori 8, Sjur Dyb Berg 7, Gaute Haugen 5, Benjamin Alknes Cox 3, Pascal Evans 3, Mateusz Nilsen 3, Vetle Paulsen 2, Alex Dakin 1.

Nidaros Jets: Jakob Baiden 32, Even Skjellaug 18, Mihajlo Krivokapic 6, Brage V. Sørensen 6, Jørgen Kjesbu 4, Simon Midtvedt 4, Petter Skjellaug 2.

Femte Tromsø-seier på rad

Fyllingen lå bare 3 poeng bak ved pause (49-46), men Tromsø Storm dro fra i tredje periode og kontrollerte inn til seier 101-89: Lagets femte seier på rad og den femte hittil i høst hvor laget har scoret 100 poeng eller mer.

Samtidig tok Storm (7-5) tredjeplassen på tabellen fra Fyllingen (6-2), riktignok med fire kamper mer spilt og med tre tap mer enn bergenserne.

Kenny Carpenter hadde en glimrende kamp for Fyllingen og scoret 34 poeng, men Johannes Lange styrte igjen mye som pointguard hos Tromsø Storm og scoret 24.

Kevin Altidor ble hjemmelagets mestscorende med 26 poeng, mens Cam Gregory hadde 17 og ga Fyllingens reboundsterke duo Magne Fivelstad og Evan Harris – pluss 213 cm lange Vilius Sumskis – tøff kamp om returene.

19-årige Tord Raddum Berge får også stadig mer spilletid og en viktigere rolle i Storm-laget. Den 195 cm høye forwarden endte på 11 poeng.

- Det er utrolig gøy å bidra, og det handler om å gripe sjansen, sa Berge til iTromsø etter kampen. Han tilbrakte forrige sesong på basketakademi i Danmark og har tatt store steg.

Det foreligger inntil videre ikke statistikk fra kampen, kun poengscore.

Tromsø Storm: Kevin Altidor 26, Johannes Lange 24, Cam Gregory 17, Tord Raddum Berge 11, Marcus Wynn 11, Simen Samuelsen 9, Aron Nielsen Finstad 3.

Fyllingen: Kenny Carpenter 34, Magne Fivelstad 25, Evan Harris 12, Karl Otabor 7, Vilius Sumskis 6, Nestor Lasuncion 3, August Kristiansen 2.