Terrell Brown jubler etter å ha hamret inn 43-26 til Fyllingen med en dunk tidlig i andre periode i Leikvollhallen, på slutten av gjestenes 13-0-run som gjorde slutt på all spenning i kampen. Ligaens toppscorer endte denne gang med 36 poeng og hadde i tillegg 10 returer, 4 assists og 3 steals.
FOTO: ERIK B. BERGLUND
Terrell Brown jubler etter å ha hamret inn 43-26 til Fyllingen med en dunk tidlig i andre periode i Leikvollhallen, på slutten av gjestenes 13-0-run som gjorde slutt på all spenning i kampen. Ligaens toppscorer endte denne gang med 36 poeng og hadde i tillegg 10 returer, 4 assists og 3 steals. FOTO: ERIK B. BERGLUND

Neste seier gir GULL

– Det vil være stort, det første gullet til Fyllingen noensinne og et av målene da jeg begynte i denne klubben. Veldig kult å være en del av, fastslo Nikolas Skouen etter at de blå og orange fra Fyllingsdalen i Bergen hadde tatt sin 22. seier på rad i BLNO og nå bare trenger én seier i de siste seks kampene for å sikre seriemesterskapet.

M Asker Aliens – Fyllingen 79-119

M Centrum Tigers – Nidaros Jets 79-64

K Asker Aliens – Bergen Elite 80-42

Muligheten byr seg allerede førstkommende fredag når Ammerud kommer på besøk til Fyllingsdalshallen.

– Det hadde vært deilig å avgjøre det på hjemmebane, understreker Skouen, som er i toppform og endte på 28 poeng, 4 steals og 3 assists mot Asker.

Calix Black Ndiaye advarer mot å tro at tabelltier Ammerud er noen lett match.

– Ammerud er et av lagene som har spilt bra basket i det siste, de begynner å finne sin identitet og har gode spillere som kan sette tempo og spille forsvar. De har lyst til å løpe og har litt av samme spillestilen som oss, de vil putte mange poeng på tavlen og spille tøft og fysikk.

– Vi skal ikke ta noen for gitt selv om de ligger litt lenger ned på tabellen, sa Fyllingen-trener etter 40-poengsseieren over Asker Aliens.

 

Fulgte Fyllingen i én periode

Asker måtte igjen klare seg uten en syk Sebastian Sjöberg og skadet Joshua Hart, men åpnet friskt og holdt følge gjennom førsteperioden (26-32). Men da Fyllingen klinket til med 13-0 fra start i andreperioden der hjemmelaget ikke scoret før etter 4:45, var løpet kjørt.

Isaac Likekele var hjemme i Bergen med sin vonde ankel, men Terrell Brown kjørte showet som han pleier:

Med 36 poeng etter 3 av 6 på trepoengere og 11 av 11 straffer pluss 10 returer, 4 assists og 3 steals var ligaens toppscorer dominerende i Leikvollhallen.

 

Espe nær triple-double

Skouen satte 4 av 9 trepoengere og endte på 28 poeng, mens Lars Espe var to steals unna en triple-double med sine 12 poeng, 10 assists og 8 steals. Under kurvene ruvet Haji Jawara og kunne notere seg for 14 poeng, 10 returer og 4 blokker.

Ludvig Bergh traff 3 av 5 trepoengere og var Askers mestscorende med 19 poeng, Petar Radojicic hadde 17 poeng og 10 returer og Gaute Haugen 15 poeng og 4 assists.

– En litt rotete kamp, mente Calix Black Ndiaye til tross for storseieren.  

– Men vårt andre «quarter» er veldig bra (28-11), der skrur vi opp forsvaret og klarer å bevege ballen i angrep, sa treneren.

 

Likekele tilbake mot Ammerud?

Han tror Isaac Likekele vil være klar igjen mot Ammerud fredag. Amerikaneren som snitter på 19,7 poeng, 12 returer, 7,6 assists og 4 steals har vært ute med en ankelskade og spilte heller ikke mot Bærum forrige helg.

– Han er egentlig klarert for spill igjen, men i og med den heldige situasjonen vi er i, valgte vi ikke å ta ham med. I stedet for å bruke ham på 80 prosent i kamper som er «nice to win», men ikke «must win», vil vi ha ham på 100 prosent og med oss når det virkelig gjelder, presiserer coach Ndiaye.

Fyllingen har også Nicolas Gundersen Ballone på skadelista, mens Peter Bullock inntil videre bare spiller hjemmekamper.

 

Kristiansen til Australia

Samtidig er Edvard Aamodt Kristiansen tapt for Fyllingen for sesongen, 20-åringen er skadet og har også skrevet kontrakt med en klubb i den australske NBL1-serien, en slags «G-League» for den øverste ligaen NBL.

– Vi var jo forberedt på at Edvard skulle tilbake til college i USA, men det er veldig kjekt for ham at han har fått muligheten i Australia, fastslår Calix Black Ndiaye.

 

Bronsemedaljer og semifinaler

Fyllingen har vunnet bronsemedalje i BLNO tre ganger – i 2018, 2020 og 2023, og vært i NM-semifinale to ganger.

Det endte med tap for Kongsberg Miners i 2018, da Miners slo Asker Aliens (2-1) i finaleserien. Fyllingen var også klare for semifinaler mot Bærum i 2020, men da ble sluttspillet avlyst på grunn av covid-19-nedstengingen.

 

PS. Fyllingens gjenstående kamper er mot Ammerud (H), Nidaros Jets (H), Oppsal (B), Bærum (B), Tromsø Storm (H) og borte mot Kongsberg Miners i kampen som ble utsatt fredag som følge av at Fyllingen måtte gjøre vendereis til Flesland flyplass da Gardermoen ble stengt og ble ytterligere forsinket på grunn av trafikken ut av Oslo.

Kampen vil få dato, men den er foreløpig ikke klar.

 

Poengscorere Asker Aliens – Fyllingen (79-119):

Asker Aliens: Ludvig Bergh 19, Petar Radojicic 17, Gaute Haugen 15, William Ljones Kruse 6, Filip Kaasa 6, Jacob Vogt Aabel 5, Eskil Rindal Grimsmo 5, Anders Lislevatn Landenget 4, Benjamin Alknes Cox 2.

Fyllingen: Terrell Jordan Brown 36, Nikolas Kvåle Skouen 28, Haji Jawara 14, Lars Fredrik Espe 12, Ivars Zvigurs 12, Eric Etienne Fongué 11, Kardokh Nikpour 3, Christian Mikkelsen Skagen 3.

 

Nidaros ga Centrum kamp

Først i begynnelsen av fjerde periode greide Centrum Tigers å få et avgjørende overtak på Nidaros Jets, som stilte med bare åtte mann og uten sentrale spillere som Christian Tøfte, Bernat Godall og Filip Øverli.

Nidaros ledet likevel 20-12 etter første periode og holdt følge ut tredjeperioden (53-49).

Så startet hjemmelaget med 8-0 i fjerdeperioden etter to straffer fra Johan Flaa og topoengere fra Øyvind Torsetnes, Sivert Nordheim og Petar Kutlesic og kunne kontrollere inn til 79-64.

Med seieren er Centrum Tigers på en tilsynelatende klar andreplass på tabellen, men med 16-9 etter 25 kamper og tre kamper og to tap mer enn Kongsberg Miners på 15-7.

Uansett har Oslo-laget kurs for en topp 4-plassering.

Johan Flaa kom sterkt utover i kampen og var banens ledende spiller med 23 poeng, 8 assists og 5 steals.

Hos Nidaros dominerte amerikanske Ringo Dau, som endte med 25 poeng, 9 returer og 4 assists.

Centrum Tigers har nå spillefri fram til bortekampen mot Bærum i Nadderudhallen tirsdag 6. februar, mens Nidaros skal opp mot det samme Bærum-laget allerede i morgen.

 

Poengscorere Centrum Tigers – Nidaros Jets (79-64):

Centrum Tigers: Johan Flaa 23, Stian Emil Berg 11, Johannes Dolven 10, Sivert Wærstad Nordheim 8, Elias Demoniere 6, Anders Nymo 6, Petar Kutlesic 6, Øyvind Lied Torsetnes 4, Nikola Antanasijevic 3, Dante Olsen 2.

Nidaros Jets: Righ Lual Dau 25, Emil Grosse 16, Mats Bergsjordet 12, Ole Flock Hogstad 6, Tobias Edvardsen Øvermo 3, Mikkel Aarnes 2.

 

Forrykende Asker-start avgjorde

Asker Aliens åpnet med 16-2 og utklasset Bergen Elite 44-14 i en førsteomgang der det meste gikk på skinner for hjemmelaget.

Bergen Elite kom mer med spesielt i fjerdeperioden som de vant 19-17, men måtte se seg slått 80-42.

Natalie Villaflor styrte det meste hos Asker og ble toppscorer 20 poeng til tross for en middels skuddkamp med 7 av 23 på field goals – men med 7 steals, 5 returer, 4 assists og tøft forsvar i de 36 minuttene hun spilte.

Lagkaptein Siri Granheim endte med 15 poeng og 14 returer, Andrine Bergseth la 17 poeng, mens Teodora Borojevic leverte sin hittil beste BLNO-kamp: 17-åringen traff 3 av 6 trepoengere, 2 av 3 topoengsskudd og 2 av 2 straffer til totalt 15 poeng og hadde i tillegg 7 returer på sine 20 minutter.

Emma Thowsen Harloff var Bergen Elites ledende spiller med 14 poeng etter 2 av 5 på trepoengere, 3 av 4 toere og 2 av 2 straffer.

Asker Aliens leder returstatistikken i ligaen med 39,4 returer i snitt pr. kamp og hentet ned 63 returer i lørdagens kamp, mot gjestenes 41.

I tillegg presset hjemmelaget Bergen Elite til 22 turnovers.

Bergen Elite møter Ammerud på Apalløkka søndag, et Ammerud-lag de slo 67-62 hjemme i Amalie Skram-hallen for tre uker siden. Asker Aliens’ neste kamp er også borte mot Ammerud, neste lørdag.

 

Poengscorere Asker Aliens – Bergen Elite (80-42):

Asker Aliens: Natalie Villaflor 20, Andrine Bergseth 17, Teodora Borojevic 15, Siri Granheim 15, Kristine Lindholm 8, Feven Ramse Chol 2, Karianne Øysted Sørbye 2, Ane Mai Tangen Grung 1.

Bergen Elite: Emma Thowsen Harloff 14, Karoline Falch-Monsen 8, Maren Eskeland Schütz 8, Victoria Aas Minne 5, Ane Schanke-Næss 3, Sofie Galtung Døsvig 2, Sunniva Vik Pettersen 1, Rikke Sjumarken 1.