NBBF BLNO Ilarion Bonhomme Ammerud.jpg
​Ilarion Bonhomme med et helt Oppsal-lag løpende etter og på vei mot to nye poeng. Ammeruds nye pointguard har fart og ferdigheter og vil bli en attraktiv spiller i kommende sesongs BLNO.

Må bygge nytt Ammerud-lag

- Vi skal få noen utfordringer, men har unge og ivrige spillere, sier Marco Sanders.
 

Oppsal Tigers – Ammerud 65-70

Det så ikke altfor imponerende, Ammerud-laget som med litt ymse hvite «drakter» fikk en stri jobb med å slå Oppsals 1. divisjonslag i Oppsal Arena torsdag kveld. Men det var et Ammerud med litt miks av BLNO- og 2M-spillere, og uten USA-import nummer to, den 201 cm lange guarden Armani Cotton, som kommer mandag.

- Vi må helt sikkert ha litt mer høyde og tyngde inside, erkjente Ilarion Bonhomme.

28-åringen fra Washington D.C., som har spilt collegebasket i Canada sammen med eks-Bærum-guard Keith Omoerah, viste at han vil bli en god og spektakulær playmaker og sørge for underholdning for publikum hjemme på Apalløkka og i andre BLNO-arenaer.

Bonhomme kommer fra Virgen Concha i Liga EBA som er fjerde nivå i spansk basket og er ikke mer enn 180 cm høy, men har stor fart og ballkontroll og er glimrende én mot én. Med finter, crossovers og sterke driver kom seg stadig inn mellom flere spillere i Oppsals felt, og avsluttet selv eller slapp ballen perfekt til lagkamerater.

 

Topptrio forsvant

Men Ammerud som lag har et stykke fram og opp, og vet det godt selv.

Forrige sesongs tre ledende spillere og toppscorere er borte. Austin Mofunanya (22,5 poeng og 10,4 returer i snitt per kamp) er hjemme i USA, Samuel Amed Diomande (15,0 p og 3 assists) har gått til Centrum Tigers og Plaisir Nzitani Mukoko (17,4 p) forsvant til Asker Aliens.

 

Ny sesong for Orji (39)

- Vi må bygge opp et nytt lag, og det blir en spennende prosess. Vi må begynne litt i bånn og prøve og feile litt, sier Orji Okoroafor. Han er  to måneder yngre enn Luis Scola som har herjet for Argentina i basket-VM de siste ukene, fyller 40 år i februar og er nesten bare blitt bedre og bedre for hver sesong. I fjor ble det 7,4 poeng og 29 minutter i snitt i spilletid for Orji, som bidrar med viktig rutine og massevis av inspirasjon i en ung tropp.

- Laget vi har nå er et stort spørsmålstegn, innrømmer Marco Sanders, som har overtatt som Ammerud-trener etter Mustafa Mahnin.

- Vi har fått en sein start, trenerstaben var ikke avklart før seint og vi skal få noen utfordringer. Det blir spennende å se hvor god Armani Cotton som kommer mandag er, og vi vurderer å bringe inn en «big guy» fra USA. Vi har et nytt lag og et ungt lag, med spillere som er unge og ivrige og som ønsker en sjanse.

 

Fra Latvia og Litauen

Cotton (27) er en 2,01 m guard fra Yale University som har spilt i belgisk eliteserie for Leuven Bears og i nest øverste divisjon i Tyskland for Paderborn.

Inn er også kommet den store og sterke latvieren Janis Prilins (31 år og 2,05) og litaueren Arunas Sajavicius (24 år og 1,98) – som heller ikke spilte mot Oppsal.

Ammerud håper også på U18-landslagsforwarden Fredrik Trana (2,04) som markerte seg med sterke returer i kampen mot sin egen klubb i Oppsal Arena, men han er i skrivende stund 50/50 i valget mellom Ammerud og Centrum Tigers.

Ammerud skal raskt ut i de tøffe kampene: Fyllingen og Frøya er de to første motstanderne, i Bergen neste fredag og lørdag.

 

AMMERUD

Trener: Marco Sanders.

Spillere INN: Ilarion Bonhomme (Virgen Concha, Spania), Armani Cotton (Paderborn, Tyskland), Arunas Sajavicius (Litauen), Janis Prilins (Jaunpils, Latvia), Joakim Meisingset (tilbake fra Fredrikstad).

Spillere UT: Austin Mofunanya og Kai Joshua De La Cruz hjem til USA, Samuel Amed Diomande (Centrum Tigers), Plaisir Nzitani Mukoko (Asker Aliens), Tomás Jarolín hjem til Tsjekkia, Emil Unkovic Hoel gitt seg, Khan Sikander Farooq til Ammerud 2M.

Uavklart: Fredrik Trana (Oppsal Tigers, velger mellom Ammerud og Centrum Tigers).

 

SPILLERSTALLEN 2019/20:

Kevin Austria, Ilarion Bonhomme, Clyde Camarin, Armani Cotton, Ouzhan Farzaneh, Andreas X. Isaksen, Joakim Meisingset, Orji Okoroafor, C.J. Omego, Janis Prilins, Arunas Sajavicius, Thomas Vangen, Eyoub Yemane.

Sannsynlig starting-5 (?): Bonhomme, Isaksen, Cotton, Sajavicius (Okoroafor), Trana (Prilins).

Åpningskamp: Fyllingen – Ammerud, Fyllingsdalshallen fredag 20. september kl. 20.00.