Duell i duellen; John Knight (med ballen) og Xavier Green var de store underholderne i hvert sitt lag i Frøya Arena. Knight ble bandasjert og lappet sammen og spilte med smerter i albue og ankler, men var på banen i 40 minutter og ledet Frøya til seier med 35 poeng, 8 assists, 4 steals og  6 strake poeng som avgjorde kampen i sluttminuttene. Green var Kongsbergs fremste angrepsvåpen og noterte seg for 26 poeng og 11 returer.
Duell i duellen; John Knight (med ballen) og Xavier Green var de store underholderne i hvert sitt lag i Frøya Arena. Knight ble bandasjert og lappet sammen og spilte med smerter i albue og ankler, men var på banen i 40 minutter og ledet Frøya til seier med 35 poeng, 8 assists, 4 steals og 6 strake poeng som avgjorde kampen i sluttminuttene. Green var Kongsbergs fremste angrepsvåpen og noterte seg for 26 poeng og 11 returer. FOTO: ASTRID HAGLAND GJERDE

Hentet inn 18 poeng og vant

Det svingte av det av TV 2-sendte oppgjøret i Frøya Arena, der alt virket avgjort da Kongsberg Miners fikk inn en 15-0-run i andre periode og litt senere ledet med 18 poeng. Men Frøya anført av en sprudlende og spektakulær John Knight kom tilbake og sendte Miners hjem med det tredje tapet på åtte dager.

Frøya – Kongsberg Miners 90-81

– Dette var beviset på at vi kan være det laget jeg vil vi skal være. Et lag som kan kjempe med alle og som aldri gir seg, sa Hugo Salgado.

Ognjen Nisavic forsvant med en muskelskade i leggen etter få minutter i sitt comeback mot Oppsal, Christopher Dalland er ute etter overtråkk, Nikola Roso fikk en smell i kneet og forsvant ut i noen minutter – og John Knight var «tapet opp» og lappet sammen og klar for spill etter noen uker med skade i begge ankler og noe laget fryktet var brudd i albuen etter kampen mot Fyllingen onsdag.

– John spilte med smerter fra første minutt her i dag, men ville bidra for laget og vi er bare veldig glade for at han gjorde det, fastslo hjemmelagets portugisiske trener etter lagets beste kamp denne sesongen.

Miners våknet

Knight ble nøkkelen i en kamp der Frøya gikk ut i hundre og ledet 23-14 mot slutten av første periode og 27-20 før den andre begynte.

Kongsberg Miners kom fra to tap og en stygg smell mot Fyllingen (67-98!) fredag og spilte uten trøkk og selvtillit.

Så våknet Åke Bärlins menn plutselig, var seg selv for en stakket stund og kjørte over hjemmelaget med 27-8 i andreperioden etter en 15-0-start, det gikk 5 minutter før Frøya scoret.

White og Knight

Da gjestene startet tredje periode med 6-0 og ledet 53-35 virket løpet kjørt og sjanseløst for de svarte og gule.

Men nei, Miners falt tilbake til syndene fra de foregående kampene og Frøya grep sjansen og svarte med en 7-0-run. Så kjempet de seg innpå til 56-62 før fjerdeperioden begynte – og øynet sjansen for å vinne.

Skyler White utlignet til 65-65 etter en 4-poengssituasjon, påførte Aly Hudgins den femte foulen da han traff en trepoenger – og satte bonusskuddet.

Like etter fikk John Knight inn en steal og sendte hjemmelaget opp i føring igjen med 67-65.

Miners var foran igjen og likt på 71-71, men en ny treer fra White fikk Frøya i ledelsen – for godt.

Xavier Green holdt liv i gjestenes håp og reduserte til 78-76 med 1:40 igjen å spille, men resten av kampen tilhørte John Knight. Han gjorde alt og satte inn de 6 neste poengene til 84-76, 4 av 4 straffer og en sterk drive.

Dermed vant Frøya overraskende formiddagsoppgjøret som var det andre i «Hjemmebanedagen» på TV 2 – etter innebandy og før håndball og ishockey. Et underholdende oppgjør som svingte og som ikke ble avgjort før i sluttminuttene, med underdogen som vinner.

– Vi klarte å holde intensiteten oppe, selv om vi har større sjanser når vi har full roster. Det var ups and downs, men heldigvis flest ups, sa Hugo Salgado.

Joker fra Jets

Importtrioen med John Knight, Nikola Roso og Skyler White er lagets offensive våpen og sto for 75 av de 90 poengene. Christopher Dalland har vært avgjørende i flere kamper og er sterkt savnet i «norskekvoten», men inn kom Burak Kizilirmak og leverte et BLNO-gjennombrudd.

20-åringen som kom fra Nidaros Jets før forrige sesong har stort sett vært langt ute på benken, men slo til fra start med 2-0 og leverte 9 poeng, 5 returer og 1 assists i sine 37 minutter (!) på banen. Med noen scoringer i stjerneklassen – kampens kanskje lekreste finte før 14-8, trepoenger til ledelse 71-69 og en tøff avslutning mot Juan Ferrales (78-71).

– Han har gjort det bra på trening og vi vet hva han er kapabel til. Nå fikk han tillit og leverte, fastslo Frøya-treneren.

Tung uke for Miners

Men hva skjer med Kongsberg Miners? Etter 14 strake seire har serielederen gått på tre tap på åtte dager. Helgen i Bergen ble særdeles tung. – Vi vet vi kan spille bra og må se på hva vi gjorde tidligere. Vi har endret en del ting offensivt og det er min beslutning, så nå må jeg også komme inn og snu det, sa Åke Bärlin etter kampen i Frøya Arena.

– Det er dårlig i begge ender av banen. Tromsø utfordrer oss, Fyllingen gjør en kjempekamp og så kommer vi svakt ut igjen. Vi snur det og leder med 18, men på et eller annet tidspunkt virker det som vi blir redde for å tape. Det er mitt ansvar, men alle på laget har sin del i det.

– Vi har en uke på oss nå før neste kamp, understreket Miners-coachen.

Tett i BLNO-toppen

Kongsberg Miners står med 14-3 i seire og tap og leder ennå ligaen, men det er blitt tett i toppen med Gimle på 13-3 og duoen Fyllingen og Tromsø Storm på 11-4.

Miners får tabelljumbo Asker Aliens på besøk søndag i siste kamp før jul.

John Knight var kampens store profil og endte med 35 poeng, 8 assists og 4 steals. Skyler White og Nikola Roso satte 20 poeng hver og bidro med mye annet.

Xavier Green var gjestenes ledende spiller og store angrepsvåpen og hadde 26 poeng, 11 returer og 3 steals.