Devin Gilligan kjemper seg mellom Stian Mjøs (til venstre) og Sjur Dyb Berg tidlig i søndagens kamp. Fyllingens kaptein hadde 19 poeng, 8 returer og 6 assists og ble matchvinner med en avgjørende blokk på stillingen 70-70 og straffetreffet til 71-70 da 0,2 sekunder gjensto i Nadderudhallen. FOTO: ERIK BERGLUND

Hårfint for Fyllingen: 71-70

En brennheit Stian Mjøs satte 10 poeng på rad og sendte Bærum foran med 70-68 og 44 sekunder igjen å spille. Men en Milos Macura-dunk og Devin Gilligans straffetreff med 0,2 sekunder snudde til 71-70 for Fyllingen – før Steffon Mitchell var centimetre fra å gi Bærum seieren!

M Bærum – Fyllingen 70-71

M Gimle – Asker Aliens 91-77

M Kongsberg Miners – Centrum Tigers 80-65

K Bergen Elite – Asker Aliens 69-86

– Jeg syns vi spiller 35 gode minutter, men de siste 5 skjønner jeg ikke hva som skjer. Vi går vekk fra det vi har gjort og begynner å spille én-mot-én og ta pressede trepoengsskudd. Så ligger vi plutselig under, sa Calix Black Ndiaye.

– Samtidig har vi flere store plays og stopper dem når vi må. Jeg er ikke helt fornøyd, men det var deilig å vinne, fastslo Fyllingen-treneren.

10-0-run fra Mjøs

Stian Mjøs som hadde 0 av 5 på trepoengere før pause, våknet som så mange ganger før i sluttminuttene.

På stillingen 60-68 la Bærum-kapteinen først to poeng etter en lekker drive (62-68), reduserte til 65-68 med en trepoenger og utlignet til 68-68 med en til.

Så stjal Mjøs ballen på Fiifi Aidoos tversoverpasning til Nikolas Skouen og løp inn 70-68 og første Bærum-ledelse siden 5-2 i åpningsminuttene.

Dunk, blokk og straffe

Bare 44 sekunder gjensto og hjemmelaget var i ferd med å ta seieren fra et Fyllingen-lag som hadde ledet i 39 minutter.

Devin Gilligan bommet, men Niko Skouen timet perfekt og fikk tak i en lang retur – før han serverte en helt ledig Milos Macura til en dunk:

70-70 og 20 sekunder igjen!

Bærum fikk ballen inn til Amar Pinjo under kurven, men der kom Devin Gilligan flyvende og blokket ned 18-åringen.

Mjøs fikk en feil mot Skouen med 2,6 sekunder igjen, Fyllingen tok timeout og Gilligan fikk ballen. Toppscoreren og kapteinen kastet seg inn mellom Steffon Mitchell og Sjur Dyb Berg, sendte av gårde et skudd og ble ifølge dommerne feilet av Berg.

0,2 sekunder gjensto, amerikaneren bommet den første straffen, men satte den andre til Fyllingen-ledelse 71-70.

Bare nesten for Bærum!

Gjestene i orange jublet, men Bærum tok timeout og satte opp en variant som nær hadde gitt scoring og seier. Mjøs løftet ballen fra sidelinja og inn i feltet der Mitchell kom flyvende og tippet ballen i bakkant av ringen og ut! Presset av Milos Macura – feilet av Macura, mente Bærum-folket, men ikke dommerne.

Fyllingen tok dermed en viktig seier og står med 7-3 etter 10 kamper og tredjeplass på BLNO-tabellen, mens Bærum er nummer seks på 5-5.

– Vi viser karakter ved å komme tilbake, men har hatt to kamper nå uten flyt angrepsmessig, erkjente Stian Mjøs.

– Lugger i angrep

Lagkapteinen endte med 24 poeng, satte 4 av sine 5 siste trepoengere og hadde i tillegg 7 returer og 6 assists, men det var ikke nok. Bærum har hatt Raivis Scerbinskis ute med en nakkeskade i de to siste kampene og savner sin latviske skytter.

Kampen i Nadderudhallen var iallfall klar fremgang fra tapet mot Kongsberg Miners torsdag (38-66).

– Det lugger litt i angrep, vi hadde 38 sist og sliter med å score 70 nå. Vi gir oss en sjanse til å vinne likevel, men vi skal ta disse 50/50-kampene, presiserte Stian Mjøs.

Motor og matchvinner

Devin Gilligan ble Fyllingens matchvinner, var som alltid motoren i laget og endte med 19 poeng, 8 returer og 6 assists.

Nikolas Skouen la 16 poeng etter 3 av 6 på trepoengeren, flere viktige scoringer og en helt avgjørende retur og assist til Milos Macuras utligning til 70-70.

Macura på 2,11 ruvet og hadde 17 poeng, 7 returer og 2 blokker.

Poengscorere Bærum – Fyllingen (70-71):

Bærum: Stian Mjøs 24, Steffon Mitchell 19, Oscar Hellebust 9, Sjur Dyb Berg 6, Fredrik Kleivdal 5, Jonas Øye Hansen 3, Amar Pinjo 2, Herman Ingstad 2.

Fyllingen: Devin Gilligan 19, Milos Macura 17, Nikolas Kvåle Skauen 16, Fiifi Aidoo 11, Jacob Francis Røysland 8.

Asker ga Gimle kamp

Topp mot bunn på tabellen skulle ikke bli spennende, men gjestende Asker Aliens bød på tøff motstand i Gimlehallen.

Hjemmelaget manglet Milovan Savic og Mikkel Kolstad, samtidig var Asker i Bergen uten sentrale spillere som Amir Yusuf, Oliver Bergstad og Jørgen Kjesbu.

Per Tøiens menn ledet 41-40 ved pause, men fra start i tredje periode satte Gimle opp tempoet og begynte også å treffe godt utenfra. Med tre 3-poengere fra Reidar Greve, to fra Espen Fjærestad og én hver fra Magnus Elgmork og Morten Osland vant hjemmelaget perioden 33-17 og hadde dermed også i praksis avgjort kampen.

Gimle satte 18 av 41 treere (43 prosent), med Fjærestad på 7 av 13, Greve på 5 av 11 og Osland på 4 av 10.

Joshua Hart og franske Tom Dumont sto for 57 av Askers 77 poeng.

Kanskje ble det for mye på Hart, men amerikaneren imponerte med 38 poeng, 8 returer og 5 steals. Dumont (22) er også en fin tilvekst for Asker-laget. Den 2,01 m lange guarden hadde blant annet 19 poeng og 7 returer mot de regjerende mestrene.

Poengscorere Gimle – Asker Aliens (91-77):

Gimle: Reidar Greve 25, Espen Fjærestad 23, Morten Osland 18, Jørgen Odfjell 13, Kristoffer Gjerde Sætren 5, Magnus Elgmork 3, Sondre Jacobsen 2, Enzo Petroncini-Digranes 2.

Asker Aliens: Joshua Hart 38, Tom Dumont 19, Ludvig Bergh 6, Eldar Alagic 4, Alexander Smári Hauksson 4, Chiemeka Okeke-Nwakamma 4, Ouzhan Farzaneh 2.

Kongsbergs tiende strake!

Kongsberg Miners har vunnet alle sine 10 seriekamper hittil i sesongen, men måtte bruke to perioder på å få kontroll mot Centrum Tigers.

Gjestene fra Oslo var bare ett poeng bak ved pause (33-32) og holdt kontakten til 40-36 noen minutter ut i tredjeperioden.

Da stakk Miners fra blant annet takket være to kjappe 3-poengere fra Marin Mornar og Xavier Green.

Med 24-10 i perioden hadde hjemmelaget kommet opp i 15 poengs ledelse som de holdt kampen ut.

Xavier Green var kampens ledende spiller og toppscorer med 24 poeng. Den amerikanske guarden satte 5 av 10 trepoengere og hadde i tillegg 9 returer.

Juan Ferrales markerte seg med blant annet 18 poeng, 6 assists og 3 steals, mens Aly Hudgins hadde 19 poeng og 8 returer.

Gard Beinnes var Centrums mestscorende med 16 poeng etter en knallsterk angrepskamp, mens Johannes Dolven endte på 14 poeng, 9 returer og 4 assists.

Poengscorere Kongsberg Miners – Centrum Tigers (80-65):

Kongsberg Miners: Xavier Green 24, Aly Hudgins 19, Juan Ferrales 18, William Lybæk 6, Simon Müller-Landsvik 6, Marin Mornar 5, Torgrim Sommerfeldt 2.

Centrum Tigers: Gard Kvammen Beinnes 16, Johannes Dolven 14, Petar Kutlesic 11, Ulrik Stranger-Johannessen 8, Christoffer Heggelund 5, Øyvind Torsetnes 4, Pat Dickert 3, Giorgos Kotrotsios 2, Oliver Bojang Visnes 2.

Bennett-show i Bergen

Tayler Bennett var den store spilleren da Asker Aliens slo Bergen Elite 86-69 i Amalie Skram-hallen. Askers pointguard leverte sesongens hittil høyeste score i BLNO med 34 poeng og samtidig flest 3-poengstreff i én kamp med sine 6 av 12.

Bergen Elite var bare 7 poeng bak midtveis i tredje periode (52-59), men en 14-0-run avgjorde i gjestenes favør.

Dermed var Asker-jentene tilbake i scoringshumør, noe som selvfølgelig også er lettere når motstanderen ikke heter Ulriken Eagles. Asker ble slått 80-53 av Ulriken lørdag.

I tillegg til 34 poeng og 6 av 12 treere hadde Tayler Bennett også 8 returer, 4 assists og 3 steals. Askers pointguard satte også 6 av 7 straffer.

Andrine Bergseth hadde også en solid kamp med 14 poeng etter 3 av 5 fra trepoengsland.

Asker vant returstatistikken 41-28 og hadde banens beste rebounder i Ingrid Selvik, som hentet ned 11 returer.

Hos Bergen Elite var Tuva Andersen tilbake i god skuddform og ble toppscorer med 28 poeng etter å ha truffet på 4 av 6 trepoengere.

Poengscorere Bergen Elite – Asker Aliens (69-86):

Bergen Elite: Tuva Andersen 28, Rikke Sjumarken 13, Emma Thowsen Harloff 12, Ane Schanke-Næss 7, Maren Eskeland Schütz 5, Hanna Nordtveit Sand 2, Lotte Horn 2.

Asker Aliens: Tayler Bennett 34, Andrine Bergseth 14, Hannah Reynolds 13, Kristine Nyegaarden 7, Ingrid Selvik 7, Julie Skorpen 5, Fredrikke Hylen 4, Mia Præsttun 2.