Lars Espe og Gimle løp fra og spilte ut Centrum Tigers i lørdagens kvartfinaleretur. Her er gjestenes pointguard noen steg foran Ilarion Bonhomme. Bak i bildet passer Petar Kutlesic på Dante Thompson.
FOTO: ERIK BERGLUND
Lars Espe og Gimle løp fra og spilte ut Centrum Tigers i lørdagens kvartfinaleretur. Her er gjestenes pointguard noen steg foran Ilarion Bonhomme. Bak i bildet passer Petar Kutlesic på Dante Thompson. FOTO: ERIK BERGLUND

Gimle viste styrke: 98-64

Gimles aggressivitet, tempo og treffsikkerhet ble altfor mye å hanskes med for Centrum Tigers. Hjemmelaget kom tidlig på etterskudd og ble løpt og skutt i senk av et Gimle-lag som traff 18 treere med en prosent som til slutt «falt ned» til råsterke 62.

Centrum Tigers – Gimle 64-98 (0-2 sammenlagt)

Mens sesongen er slutt for Centrum, er Gimle som første lag klare for sluttspillsemifinalen – der motstander blir Bærum eller Fyllingen.

De regjerende mestrene avgjorde tidlig i Oppsal Arena, traff 12 av sine 17 første trepoengere og ledet med 21 ved pause (52-31) og med 36 (75-39) noen minutter før slutt i tredje periode.

Gimle hadde tempo og ballbevegelse, traff ute og drivet inn, løp inn enkle poeng og spilte i tillegg et aggressivt forsvar som voldte hjemmelaget store problemer. Centrum måtte ofte i over 20 sekunder og presse fram avslutninger mot slutten av skuddklokka.

Og mens gjestene endte på 62 prosent i trepoengsskytingen etter 18 av 29, hadde Centrum 3 av 23 (!) – 13 prosent.

 

Fokus på høyt tempo

– Vi var jo klar over at det var «vinn eller forsvinn» for dem, men hadde bare lyst til å få det unnagjort, forklarte Lars Fredrik Espe.

– Vi hadde veldig fokus på å holde høyt tempo og jeg syns vi klarte det bra i dag, sa pointguarden, som er tilbake etter nesten et år på sidelinja med «jumper’s knee» i begge knær.

Til kvartfinale to stilte han også med helt ny sveis.

– Playoff-håret, sa 24-åringen.

 

Solide skyttere

Milovan Savic er fortsatt ute med meniskskade og tvilsom også til semifinalekampene, men inntil videre klarer Gimle seg godt uten sin 2,05 m lange center, angrepssentral, forsvarssjef og kaptein.

Ikke minst fordi laget er godt innkjørt i sitt aggressive lagforsvar, behersker det høye tempoet og har mange glimrende skyttere.

Sju av ni spillere noterte seg for trepoengstreff i lørdagens kvartfinale, med Dante Thompson på 3 av 3, Jørgen Odfjell på 3 av 4, Reidar Greve på 4 av 7 og Espen Fjærestad på 4 av 8.

Dessuten vant Audun Eskelands menn returstatistikken (47-40), til tross for at Centrum er ligaens beste rebound-lag og selv om Petar Kutlesic alene hadde 14.

 

– Sliter med å henge med 

– Gimle kom ut i dag og var ekstremt gode på tempo, mens vi var veldig dårlige på det, konstaterte Inge-Aleksander Kristiansen.

– De skyter en flott prosent på treerne, men vi sliter med å henge med og gjør det lett for dem. Det skjer også noe med oss når vi har bommet syv layuper etter 10-15 minutter, understreket Centrum-treneren.

 

– Steg i riktig retning

Med 11 seire og 19 tap tok Centrum Tigers sjuendeplassen i BLNO, før det ble to klare nederlag for tabelltoer Gimle i kvartfinalen.

– Jeg syns ikke vi har hatt god nok progresjon, men vet ikke helt hvorfor. Men vi har tatt noen «skalper» og gått fra å vinne to kamper forrige sesong til 11 nå og kommet til playoff hvor vi taper to mot de regjerende mestrene. Jeg syns det er et steg i riktig retning, sier Kristiansen. Samtidig har Centrum både store ambisjoner og planer og en sterk junioravdeling med mange spennende spillere på vei opp.

Petar Kutlesic var hjemmelagets ledende spiller med 17 poeng og 14 returer og har hatt en meget sterk sesong i sin nye klubb.

Gimles jevnhet er dokumentert i poengscoren med tre mann på 17 og én på 16, med Jørgen Odfjell og Dante Thompson som de toneangivende da gjestene dro fra tidlig i kampen.

 

Poengscorere Centrum Tigers – Gimle (64-98):

Centrum Tigers: Petar Kutlesic 17, Johannes Dolven 16, Ilarion Bonhomme 12, Christoffer Heggelund 8, Giorgos Kotrotsios 5, Pat Dickert 4, Oliver Bojang Visnes 2.

Gimle: Reidar Greve 17, Jørgen Odfjell 17, Dante Thompson 17, Espen Fjærestad 16, Mikkel Kolstad 12, Morten Osland 8, Kristoffer Gjerde Sætren 6, Lars Fredrik Espe 3, Enzo Petroncini-Digranes 2.