Milovan Savic legger to av sine 15 poeng, hardt presset av Tromsøs Storms sterke center, Petar Radojicic. FOTO: ASTRID HAGLAND GJERDE

Gimle tilbake på sitt beste

Gimle fikk en sterk start på det nye året. Med Milovan Savic tilbake etter skade kjørte hjemmelaget over Tromsø Storm og ledet med 26 poeng før gjestene pyntet på resultatet med en god sluttspurt.

M Gimle – Tromsø Storm 93-81

M Kongsberg Miners – Frøya 95-78

M Ammerud – Oppsal 80-72 (OT)

M Bærum – Nidaros Jets 148-83

Med MVP-en fra fjorårsfinalen mot Bærum tilbake i startoppstillingen etter kneskade, så Gimle igjen bunnsolide ut.

En triple-double med 15 poeng, 13 assists og 10 returer forteller bare litt om Savic’ betydning for laget. Forsvarsspillet hans og bare tilstedeværelsen gir Audun Eskelands mannskap en helt annen trygghet.

Tromsø Storm tok sin åttende strake seier med 96-88 over Gimle i Tromsøhallen 13. desember, et Gimle-lag vel å merke uten Milovan Savic.

Søndag fikk Tromsø erfare hvor mye den 35-årige montenegrineren fortsatt bidrar med, at de regjerende mestrene nærmest er to forskjellige lag med og uten ham.

Den 2,06 m lange centeren var pasningssentralen og lederen i et Gimle som leverte noe i nærheten av sesongbeste i de tre første periodene.

Stakk fra i første periode

Tromsø Storm kom fra et tøft oppgjør mot Fyllingen lørdag (96-101) og klarte bare å henge med til litt over midtveis i første periode.

Fra 17-16 gikk hjemmelaget rett til 28-17 ved periodens slutt og videre til 31-17 med en trepoenger fra Mikkel Kolstad da lagene kom på banen igjen.

Gimle la 7 av sine første 12 trepoengsskudd, suste fra til 51-35 ved pause og videre til 26 poengs ledelse i slutten av tredje periode, 74-48.

Tromsø nærmet seg i sisteperioden, spesielt da Milovan Savic fikk hvile på benken i noen minutter, men hjemmelagets seier var aldri i fare.

Gimle som lag traff 14 av 39 trepoengere, 35 prosent – med Espen Fjærestad på 4 av 8.

Jørgen Odfjell hadde også en solid kamp for hjemmelaget og endte på 21 poeng, 7 returer og 4 assists.

Tromsø som kom fra åtte seire, måtte dra tomhendt hjem fra Bergen etter to tap. Petar Radojicic viste klasse helt fra start i Gimlehallen søndag, holdt gjestene i kampen med sterkt spill under kurvene og ble toppscorer med 33 poeng.

Cole Long kom sterkt etter hvert og havnet på en sterk double-double med 28 poeng og 18 returer.

Poengscorere Gimle – Tromsø Storm (93-81):

Gimle: Jørgen Odfjell 21, Espen Fjærestad 15, Mikkel Kolstad 15, Milovan Savic 15, Dante Thompson 14, Morten Osland 6, Reidar Greve 4, Kristoffer Gjerde Sætren 3.

Tromsø Storm: Petar Radojicic 33, Cole Long 28, Johannes Rydningen Lange 10, William McDonald 7, Henrik Lange 2, Christopher Dobrée-Bell 1.

Kongsbergs knockout

Kongsberg Miners scoret 35 poeng i første periode (35-15) og var aldri truet mot et Frøya-lag som manglet Skyler White og Christopher Dalland og som ennå ikke har sin nye amerikaner DeAngelo Stewart spilleklar.

Hjemmelaget storspilte og fikk sving på skytingen: Miners traff 15 av 24 trepoengere, 62 prosent! Juan Ferrales la 5 av 8, William Lybæk 3 av 4 og Torgrim Sommerfeldt og Xavier Green 3 av 5.

Green var banens ledende spiller med 23 poeng, 11 returer og 6 assists, mens Frøyas pointguard John Knight noterte seg for 36 poeng og i tillegg hadde 6 returer, 5 assists og 4 steals.

Poengscorere Kongsberg Miners – Frøya (95-78):

Kongsberg Miners: Juan Ferrales 24, Xavier Green 23, William Lybæk 17, Aly Hudgins 11, Torgrim Sommerfeldt 11, Marin Mornar 5, Simon Müller-Landsvik 2, Haakon Ullrich 2.

Frøya: John Knight III 36, Nikola Roso 21, Burak Kizilirmak 10, Jørgen Lamo 9, Stefanos Makariadis 1, Kim-Abdou Ndow 1.

Ammerud-seier i Oslo-thriller

Oppsal hentet inn Ammeruds 13-poengsledelse, utlignet til 70-70 i siste minutt og tvang fram ekstraomgang på Apalløkka.

Der var hjemmelaget sterkest, vant 80-72 og tok et langt steg mot sluttspill.

Ammerud har nå sju seire, mens Oppsal ble stående på fire – to bak Centrum på 8.- plassen som gir sluttspill og to foran Asker og Nidaros på plassene som betyr kvalifiseringsturnering for å få spille videre i BLNO.

Ammerud hadde 45-32 ved pause, Oppsal ledet bare to ganger i kampen:

Da Jacob Tryon la inn kampens første scoring og da Jaquez Henderson satte inn 72-70 til gjestene med en lekker drive og reverse layup i første minutt av overtime.

Henderson spilte sin beste kamp i ligaen, satte 4 av 7 trepoengere og var sentral da Oppsal hentet inn Ammeruds ledelse i sluttminuttene – blant annet med trepoengstreffene til 62-57 og 70-68, den siste med ett minutt igjen å spille. Like etter ble Miilah Kombat blokket av Jacob Tryon, før Thomas Ble spilte fri Tryon til utligningen, 70-70.

Men da Ble måtte ut med sin femte feil, mistet Oppsal mye av styringen. Etter Hendersons 72-70 scoret ikke gjestene mer, i stedet var det

Kombat, Mustafa Dibba og Bryan Battle som ga Ammerud de avgjørende scoringene – før Dibba og Battle kunne triumfere med hver sin dunk alene med kurven i sluttsekundene.

Mustafa Dibba hadde en ny monsterkamp for de grønnkledde med 30 poeng og 19 returer.

Jacob Tryon ruvet for Oppsal og endte på 20 poeng, 17 returer og 4 blokker.

Poengscorere Ammerud – Oppsal (80-72):

Ammerud: Mustafa Dibba 30, Bryan Battle 18, Andreas X. Isaksen 11, Xavier Sewell 11, Miilah Kombat 6, Orji Okoroafor 4.

Oppsal: Jacquez Henderson 22, Jacob Tryon 20, Sebastian Nordstrøm Larsen 8, Etienne Nasser Aspevik 7, Nick Kervens 5, Isac Ashraf Angelsen 3, Thomas Ble 3, Christian Andersen 2, Jonathan Linnestad 2.

148 poeng og Mjøs-rekorder

Bærum holdt lekestue med Nidaros Jets i Nadderudhallen, satte 24 trepoengere og scoret 148 poeng – begge deler klart mest i BLNO denne sesongen. Gjestene fra Trondheim fikk også være med på angrepsmoroa og scoret 83, så om det manglet spenning, var nok av underholdning.

Etter hvert dreide mye seg om Stian Mjøs’ jakt på rekorder.

Bærum-kapteinen endte med 56 poeng, personlig scoringsrekord i ligaen (hadde 50 fra før), men ett poeng bak Espen Stiens rekord på 57. Den er fra februar 2017, i en kamp Stiens Asker Aliens tapte mot nettopp Bærum.

Mjøs satte likevel trepoengsrekord for BLNO: 13 treff (på 26 skudd), ett mer enn Espen Fjærestad (Gimle) hadde mot Nidaros tidligere denne sesongen.

Stian Mjøs noterte seg også for høyest effektivitet i ligaen denne sesongen, 53 – og passerte Ammeruds Mustafa Dibba som står med 51, det også mot Nidaros Jets. Bærums nummer 11 hadde også 9 assists og 4 steals i søndagens kamp.

Store tall ble det også for Steffon Mitchell med 26 poeng, 7 steals og 5 assists og for Sjur Dyb Berg med 20 poeng, 13 returer og 6 assists. Mens 16-årige Oscar Hellebust prikket inn 3 av 4 trepoengere og noterte seg for 17 poeng.

Nidaros-forward Jakob Baiden markerte seg med en ny double-double, 22 poeng og 10 returer.

Poengscorere Bærum – Nidaros Jets (148-83):

Bærum: Stian Mjøs 56, Steffon Mitchell 26, Sjur Dyb Berg 20, Oscar Hellebust 17, Amar Pinjo 8, Raivis Scerbinskis 8, Eric Gilchrese 6, Herman Ingstad 3, Fredrik Kleivdal 2, Scott Priestley 2.

Nidaros Jets: Jakob Baiden 22, Brage V. Sørensen 18, Mikkel Aarnes 15, Mateusz Nilsen 9, Jo Mathias Bjørnevog Ramberg 6, Tobias Edvardsen Øvermo 5, Mats Bergsjordet 4, Arne Marius Grevskott 2, Iver Ingimundarson Krogstad 2.