Lars Fredrik Espe tar ballen bak ryggen og lurer seg forbi Jasin Akil. Gimles pointguard storspilte mot Fyllingen og endte med en triple-double: 11 poeng, 13 assists og 10 returer. Til høyre med nummer 15 er Peter Bullock, bak til venstre ser vi Gard Beinnes.
FOTO: NICHOLAS NORENG
Lars Fredrik Espe tar ballen bak ryggen og lurer seg forbi Jasin Akil. Gimles pointguard storspilte mot Fyllingen og endte med en triple-double: 11 poeng, 13 assists og 10 returer. Til høyre med nummer 15 er Peter Bullock, bak til venstre ser vi Gard Beinnes. FOTO: NICHOLAS NORENG

Gimle tilbake i flytsonen

Gimle-spillerne pepret inn 16 trepoengere, fikk Fyllingen ut av rytmen med aggressivt forsvar og scoret 106 poeng for andre dag på rad.

Gimle – Fyllingen 106-80

– Jeg er veldig fornøyd med resultatet i dag og ikke minst med at laget har jobbet med en helt annen glød nå enn i et par av kampene vi har tapt, sa Audun Eskeland.

Etter å ha ledet med 27 poeng og tapt for Ammerud søndag, har Gimle reist seg med revansj over det samme Ammerud-laget tirsdag (106-91) og en ny seier hjemme i Bergen onsdag, da et Fyllingen-lag uten Nikola Vasojevic og Magne Fivelstad ble slått 106-80.

– Spillerne har respondert etter den pinlige affæren søndag, og hadde en helt annen gnist i går og i dag. Kanskje det til og med var bra å få det Ammerud-tapet. Av og til må man erfare ting som gruppe, presiserte Gimle-coachen.

 

Satte 16 trepoengere

Ingenting tydet på at onsdagens kamp var lagets fjerde på fem dager. Gimle hadde tempo og intensitet fra start, selv om Fyllingen holdt godt følge og ledet 25-23 etter den første perioden.

Etter hvert ble det for tungt for gjestene å stoppe Gimles offensiv. Hjemmelaget satte 16 av 37 trepoengere (43 prosent treff) etter god ballbevegelse og uegoistiske pasninger videre til bedre plassert spiller.

Espen Fjærestad har funnet skuddformen og satte 6 av 9 treere, etter 5 av 8 på Apalløkka tirsdag. Reidar Greve la 4 av 10, Bryan Coleman 3 av 9.

 

Savic ruvet, Espe med triple-double

Minst like viktig var to andre spillere.

Milovan Savic var tilbake etter omgangssyke, noterte seg for 20 poeng, 7 assists og 7 returer og var forsvarsklippen som bidro sterkt til at Fyllingens 2,06-mann Ljubomir Campara slapp mindre til enn vanlig og måtte nøye seg med 7 poeng og 8 returer.

Pointguard Lars Fredrik Espe var i herlig spillehumør, skapte fart i Gimle-laget og nådde en triple-double med 11 poeng, 13 assists og 10 returer.

– Han spiller seg i bedre og bedre form nå, og skal jo være en spiller som genererer tempo for oss og sørger for å få de andre involvert, vi har så mange scorere og skyttere, sier Audun Eskeland.

 

Lamo og Odfjell tilbake lørdag?

Laget hans har imponerende dybde, og det var mer merkbart at Fyllingen måtte spille uten sin pointguard Nikola Vasojevic og sin beste rebounder Magne Fivelstad, enn at Gimle manglet kvartetten Eivind Lamo, Mikkel Kolstad, Jørgen Odfjell og Ali Ouakkaha.

– Eivind spiller igjen mot Ammerud lørdag og jeg regner med at Jørgen skal være klar, opplyste Eskeland.

Gimle har bare to seriekamper igjen, den tredje på sju dager mot Ammerud lørdag og så borte mot Tromsø Storm søndag 6. mars, etter landslagspausen.

Samtidig skal de ha kvartetten Espe, Fjærestad, Kolstad og Odfjell med på Norges lag i bortekampene mot Danmark og Kosovo 24. og 27. februar.

Uansett bør det være en mer uthvilt og fulltallig Gimle-gjeng som stiller opp når sluttspill-kvartfinalene begynner helgen 12. og 13. mars.

 

Fem kamper for Fyllingen

Gimle kom opp i 18-7 i seire og tap og er inntil videre på andreplass foran Kongsberg Miners (15-7).

Fyllingens posisjon er mer uviss, etter at laget falt ned på 12-10, det samme som Asker Aliens.

Calix Black Ndiaye og Per Fedjes menn har fem gjenstående kamper og kan både kjempe seg tilbake på 4.- plassen forbi Bærum (15-9) eller rykke ned til 6.- plass bak Asker. Fyllingen møter begge de to lagene på bortebane siste spillehelg, 5. og 6. mars.

Først skal laget fra Fyllingsdalen spille dobbeltkamper hjemme mot Centrum Tigers og Ammerud nå til helgen, og deretter er det lokaloppgjør mot Frøya onsdag 2. mars.

 

– 50/50 om de spiller

Allerede i helgens kamper håper Calix Black Ndiaye å ha Nikola Vasojevic med igjen.

Pointguarden skadet høyrehånden mot Kongsberg Miners for to uker siden, men er snart spilleklar. Magne Fivelstad var tilbake etter Covid-isolasjon mot Tromsø Storm (71-84) i helgen, men var en blek utgave av seg selv og endte med 5 poeng og 3 returer. Mot Gimle onsdag sto forwarden i lagoppstillingen, men ble sittende på benken i 40 minutter.

– Magne har ikke kommet seg helt ennå etter Covid-pausen og ble dårlig etter at han spilte mot Tromsø. Vi tok en beslutning om å hvile ham, Magne har i tillegg astma, så dette kan sitte litt lengre i, forklarte coach Ndiaye.

– Det er 50/50 om de to gutta er tilbake til helgen, men større sannsynlighet for at Nikola spiller enn at Magne gjør det, la han til.

 

– Gimle gjør oss dårlige

Gimle tok sesongens tredje seier mot Fyllingen, men etter 91-86 og 83-80 i de to første, ble det ikke i nærheten av jevnt da det skulle avgjøres denne gangen.

– Vi sliter med de defensive rotasjonene og med én-mot-én-situasjoner, og i angrep også, med 20 turnovers. Gimle leverer en kjempegod kamp, de spiller sammen som et lag og får gode, åpne skudd. Vi klarer ikke kjøre kampplanen vår, men det er Gimle som gjør oss dårlige, erkjente Ndiaye.

Maurice Jones var Fyllingens ledende spiller og endte på 31 poeng, 8 returer, 3 assists og 3 steals. Han satte 5 av 12 trepoengere og var den som lenge holdt gjestene i kampen.

Nikolas Skouen hadde også en solid angrepskamp og noterte seg for 26 poeng, mens 39-årige Peter Bullock kjempet godt og hadde 8 poeng og 10 returer. 

 

Poengscorere:

Gimle: Bryan Coleman 22, Reidar Greve 21, Milovan Savic 20, Espen Fjærestad 19, Lars Fredrik Espe 11, Kristoffer Gjerde Sætren 5, Gard Beinnes 4, Simon Emil Jensen 4.

Fyllingen: Maurice Jones 31, Nikolas Skouen 26, Peter Bullock 8, Ljubomir Campara 7, Jasin Akil 5, Jacob Røysland 3.