Milovan Savic førte an for Gimle med 22 poeng, 14 returer og 4 assists da hjemmelaget kjempet jevnt med serieleder Fyllingen. De øvrige spillerne i bildet er fra venstre Terrell Brown, Reidar Greve og Peter Bullock. FOTO: TROND SPURKELAND

Gimle nærmer seg

Fyllingen troner fortsatt øverst på tabellen, men Gimle som ligger på niendeplass viste at de blir å regne med utover i sesongen. De to siste års norgesmestre presset serielederen i sluttminuttene i Gimlehallen, men 4 av 4 straffer fra Terrell Brown sikret gjestene den 12. seieren på rad.

Gimle – Fyllingen 75-83

Asker Aliens – Oppsal Panthers 90-87

Brown og Isaac Likekele var igjen spillerne motstanderne ikke kunne håndtere godt nok og sto for 62 poeng til sammen, Brown med 39 og Likekele med 23. De gjorde så mye mer: Bandt Gimle-forsvaret med sine kraftfulle driver og dro på hjemmelaget en rekke fouls.

Brown satte 7 av 13 trepoengere og er nå på 43 prosent treff på treerne og 87 prosent på straffer, der han satte 8 av 8. I tillegg dro han ned 7 returer og hadde 3 steals og bare 2 turnovers på sine 40 minutter - som banens mest effektive spiller.

Likekele, U19-verdensmester med USA i 2019, er allrounder og stadig i nærheten av triple-doubles. Denne gang med 23 poeng, 8 returer og 8 assists, pluss 3 steals.

Det er heller ikke tilfeldig at Fyllingen har færrest turnovers i ligaen hittil, bare 11 pr. kamp. Mot et aggressivt Gimle ble det 10, mens hjemmelaget hadde 12, heller ikke mye.

Snudde med 11-0-run

Hele veien var det også et underholdende oppgjør med sterk skyting, begge lag var over 50 prosent på trepoengerne før pause og Fyllingen endte på 45 prosent med 10 av 22, mens Gimle falt til 35 (7 av 20).

Gimle kom sterkt ut og ledet 29-19 etter første periode, men Fyllingen gikk forbi for godt i kampen med en 11-0-run mot slutten av andreperioden, til pauseledelse 51-44.

Så var gjestene oppe i 12 poengs ledelse (64-52) i slutten av tredje periode og hadde 76-67 fem minutter før slutt da både Milovan Savic og Reidar Greve sto med fire fouls.

Browns straffer avgjorde

Likevel var ikke Gimle slått.

Hjemmelaget kom innpå til 73-75 med 2:50 igjen å spille etter en 6-0-run, men Fyllingen tok timeout og det første som skjedde var at Terrell Brown spilte fri Peter Bullock til 77-73 før Gimle pådro seg en turnover og Isaac Likekele gikk sterkt på kurven og la inn 79-73.

Greve reduserte til 75-79, men hjemmelaget måtte feile og sende Terrell Brown til kurven – og der misser han sjelden. Heller ikke nå: Ligaens toppscorer satte 8 av 8 i kampen og 4 av 4 i sluttsekundene og sikret seieren, 83-75.

– Overkjører oss

– Gimle kommer ut i fyr og flamme og overkjører oss i første periode. Det er et slag i trynet, men vi responderer og spiller en veldig god andreperiode med forsvar, trykk og hvor vi får beveget ballen, understreker Calix Black Ndiaye.

– Så begynner vi å rote det til med unødvendige turnovers og dårlige skuddvalg. Gimle får oss litt ut av de tingene vi har lyst til å gjøre og vi går i fellen.

– Og når Savic og Greve får fire feil, begynner vi å fokusere på det istedenfor å fortsette med det angrepsspillet som ga oss en klar ledelse. Det er små marginer i dag, men bra at vi vinner og vi kan også ta med oss masse lærdom av dette, fastslår Fyllingen-coachen.

Bullock (41) leverer fortsatt

For Fyllingen ble det et tomannsshow med Brown og Likekele, mens flere av de øvrige sentrale spillerne var under pari:

Nikolas Skouen uvanlig anonym med 7 poeng, Eric Fongué på 4 poeng og forwardduoen Haji Jawara og Ivars Zvigurs med null.

Bare evigunge Peter Bullock (41!) markerte seg solid med 7 poeng, 3 returer og 1 blokk på sine 17 minutter.

Solid av Savic

Det var ikke så mange som produserte så mye som Gimle heller, men Milovan Savic er tilbake i storform og endte med 22 poeng, 14 returer og 4 assists, mens Reidar Greve satte 19 poeng etter en sterk kamp – men hvor skuddene ikke satt helt (2 av 8 trepoengere).

Mikkel Kolstad satte 4 av 6 treere og hadde 16 poeng og 6 assists, mens Hallvard Venstad Staff kom opp i 10 poeng og 8 returer etter å ha spilt seg opp.

I bakhånd har Gimle den rutinerte duoen Magne Fivelstad og Espen Fjærestad, som er tilbake i andre seriehalvdel og vil bidra til at laget klatrer høyere på tabellen.

På niendeplass, men en joker

Med 3-8 i seire og tap er tittelforsvarerne på niendeplass blant de 11 lagene i BLNO, bare én seier foran Ammerud (2-8) og har større avstand til lagene rett foran – Asker Aliens (5-7) og Nidaros Jets (6-9).

Tetplassene er langt unna, men de færreste tror Gimle vil ha trøbbel med å komme med i sluttspillet. Audun Eskelands menn kan bli en vrien kvartfinalemotstander for ett av topplagene og en joker i sluttspillet.

Onsdagens to motstandere får begge Ammerud på besøk førstkommende helg, Gimle lørdag og Fyllingen søndag.

Poengscorere Gimle – Fyllingen (75-83):

Gimle: Milovan Savic 22, Reidar Greve 19, Mikkel Kolstad 16, Hallvard Venstad Staff 10, Haakon Ullrich 4, Kristoffer Gjerde Sætren 2, Morten Floen Osland 2.

Fyllingen: Terrell Jordan Brown 39, Isaac Likekele 23, Nikolas Kvåle Skouen 7, Peter Bullock 7, Eric Etienne Fongúe 4, Nicolas Gundersen Ballone 3.

Hart reddet Asker: 36 poeng

Oppsal kjempet for sesongens andre seier i Leikvollhallen og var nær ved å velte Asker Aliens i Leikvollhallen, men klarte aldri å stoppe hjemmelagets poengmaskin Joshua Hart.

Hart scoret 36 poeng og la 4 av 6 trepoengere, flere av dem i sluttminuttene da Oppsal var nær ved å overta ledelsen.

Gjestene var foran med 42-40 ved pause, men Asker snudde og så ut til å ha avgjort da de ledet med 13 poeng (66-53) i slutten av tredje periode.

Så ble det Oppsal vs Hart i sluttminuttene.

Men hver gang Jarl Jespersens menn kjempet seg 2 eller 3 poeng bak, kom en trepoenger fra Askers amerikanske guard.

Det fortsatte inn i sluttminuttene. Isaiah Alonzo ga Oppsal nytt håp med en trepoenger til 83-80 og Thomas Ble satte to straffer til 83-82.

Men igjen: Trepoenger fra Joshua Hart, 86-82! Så la Anders Lislevatn Landenget to straffer med 19 sekunder igjen å spille (88-82), men Oppsal nektet å gi seg. Isac Angelsen satte sin tredje trepoenger i kampen (88-85), men Max Andersson var iskald med to straffetreff til 90-85 da 4 sekunder gjensto.

Det hjalp ikke med Isac Angelsens buzzer-treff til 90-87, men Oppsal leverte et meget godt forsøk og var nær en viktig seier i nedre del av tabellen.

Thomas Ble var gjestenes ledende spiller med 16 poeng, 7 assists og 6 returer, mens Isaiah Alonzo ble toppscorer med 22 poeng etter å ha satt 3 av 6 trepoengere. Isac Angelsen har også markert seg sterkt etter hjemkomsten fra USA og endte med 17 poeng etter å ha satt 3 av 8 treere.

Men ingen kunne stoppe Hart, og Asker fikk også en sterk kamp fra Anders Lislevatn Landenget som satte 3 av 5 trepoengere og endte med 14 poeng, 7 returer og 3 steals.

Max Andersson traff også 3 av 5 treere og hadde 13 poeng og 7 assists, mens 17-årige William Kruse (2,09) hadde sin beste BLNO-kamp til nå med 12 poeng, 8 returer og 4 blokker.

– Han blir bedre og bedre og får mer og mer ansvar, selv om fortsatt er tynn og ung og har litt problemer med det vi kaller i Sverige kaller «gubbtyngden», sier Asker-trener Basil Shiltagh.