Terrell Brown hadde 32 poeng og satte 5 av 10 trepoengsforsøk i kurven. Her fyrer han løs over Marcus Larsson. Til venstre i bildet er Haji Jawara, til høyre ser vi Valen Tejada og dommer Simon Nordeide. FOTO: BRAGE TITLESTAD

Fyllingen feide over Frøya

Det var ingen tvil, Fyllingen viste fra første minutt at de ville ta tabelltoppen i BLNO alene. Frøya hadde Ognjen Nisavic og Marcus Larsson med på laget igjen, men fant aldri noen rytme offensivt og klarte ikke å forsvare seg mot Terrell Brown og resten av hjemmelagets angrepsstyrke.

Fyllingen – Frøya 102-79

– De tre første periodene er jeg veldig godt fornøyd med, både forsvar og angrep. Da deler vi ballen og spiller den type basketball vi har lyst til å spille, sa Calix Black Ndiaye etter at naboene og rivalene fra Frøya var blitt utklasset i toppkampen i Fyllingsdalshallen.

– Men det er viktig å opprettholde kontinuitet og identitet og de siste syv minuttene tuller vi det til. Vi er liksom fornøyde med å ha vunnet og slutter å konkurrere, understreket coachen.

Utklassing fra start

Etter tap med redusert lag i de to første kampene har Fyllingen vunnet ti på rad, og mot Frøya gjorde de blåkledde kort prosess.

De gikk ut med 7-0 og 16-4, ledet 32-14 etter første periode og med 33 poeng to ganger (84-51 og 91-58) før Frøya fikk pynte litt på resultatet i sluttminuttene og kutte ned Fyllingens seiersmargin til 23 poeng, 102-79.

Samtidig var det mot et Frøya-lag som bokstavelig talt har haltet de siste ukene. Nå var både Ognjen Nisavic og Marcus Larsson tilbake etter skadefravær, men rytmen i angrep manglet og Frøya strevde mot hjemmelagets aggressive forsvar og spesielt mot Terrell Brown og Isaac Likekele, som hadde henholdsvis 6 og 4 steals, Niko Skouen også 4.

Vriene å stoppe

Amerikanerduoen styrte også mye i angrep for Fyllingen:

Ligaens toppscorer Brown med 5 av 10 på trepoengere, giftige driver og 32 poeng, Likekele med driver, blikk og assists. Den tidligere U20-verdensmesteren trenger ikke score så mye for å være effektiv, og endte med 7 poeng, 6 assists, 4 steals og 3 returer.

Men han og Brown spilte henholdsvis 38 og 35 minutter og de gir aldri motstanderne fred verken i forsvar eller angrep.

Solid Zvigurs

Fyllingens eneste minus i de tre første periodene var at flere av spillerne kom ut i foultrøbbel, Peter Bullock og Haji Jawara (11 poeng og 9 returer) var tidlig på 4 fouls.

Da steppet Ivars Zvigurs opp og leverte en ny, sterk kamp. Latvieren satte 7 av 8 field goals (2 av 2 trepoengere) og endte med 17 poeng, 6 returer og 2 steals.

– Spesielt i første periode viser vi hvor gode vi kan være når vi spiller basketball begge veier. Så vet vi jo at noen av spillerne hos Frøya nettopp er tilbake fra skade og at de ikke er i toppform ennå, presiserte Calix Black Ndiaye.

16 trepoengere

Hjemmelaget skjøt også vesentlig bedre enn Frøya, og lå lenge på over 50 prosent treff på trepoengere.

Til slutt ble det 41 prosent etter 16 av 39, mens laget i gult bare traff 5 av 19 – som betyr 26 prosent. Ved siden av Browns 5 av 10 og Zvigurs med 2 av 2 hadde Eric Fongué 4 av 6 og Edvard Aamodt Kristiansen 2 av 4 for Fyllingen.

Uansett betyr det 48-15 i 3-poengsscore i favør Fyllingen.

Frøya vant returstatistikken 46-36 og Fyllingen pådro seg 24 lagfeil mot gjestenes 18, men straffeskytingen var begredelig spesielt fra gjestenes side. Frøya misset halvparten av straffene sine, 14 av 28. Fyllingen var ikke mye bedre med 57 prosent etter 12 av 21.

Best hos gule var igjen JD Muila, som noterte seg for en ny double-double med sine 20 poeng og 13 returer.